تجارت در سراسر تاریخ مورد علاقه انسانها بوده و امروزه با پیشرفت تکنولوژی و رفاه نسبی در جوامع، تجارت نیز رنگ و بوی دیگری گرفته است. بازار فارکس یکی از بزرگترین بازارهای مالی دنیا است که روزانه حجم زیادی پول در این بازار رد و بدل میشود.اما آیا میتوان به سادگی وارد دنیای فارکس شد؟
برای شروع بازار فارکس نیاز است تا در ابتدا با اصول آن یعنی مفاهیم پایه، تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال آشنا شوید و سپس به این بازار ورود کنید.
پس از آن شما نیاز دارید تا در یک بروکر یا کارگزاری ثبتنام کنید تا بتوانید به بازار فارکس متصل شوید.
بروکر چیست؟
بروکر یا کارگزاری (Broker) به جایی گفته میشود که کاربران را به دیتای اصلی بازار فارکس متصل میکند و به آنها اجازه میدهد تا بتوانند معاملات خود را انجام دهند. یا به زبان سادهتر بروکر واسطهای میان شما و بازار فارکس است و برای رسیدن به این بازار بایستی ابتدا در یک بروکر ثبتنام کنید.
پاسخ دادن به اینکه بروکر چیست بسیار ساده است اما نکتهای که اهمیت دارد این است بروکرهای معتبر فارکس کدامند؟
همانطور که در ابتدا گفتم بازار فارکس یکی از بازارهای مالی است و دارای ریسک بسیاری است. اگر افراد نتوانند خوب و بد را تشخیص دهند در همان ابتدای ورود به این بازار شکست خواهند خورد.
بازار فارکس بر اساس انتخابها و احساسات نوسان میکند. چرا این را میگویم؟
زیرا ما انسانها بایستی تصمیم بگیریم در این لحظه از بین گزینههای خرید و فروش یک دارایی، کدام را انتخاب کنیم. برای مثال ساکنان ایران باید بین دهها گزینه بروکر، یک یا چند بروکر را به عنوان بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان انتخاب کنند.
اینکه ما با چه احساسی تصمیم به معامله میگیریم در انتخابهایمان تاثیر مستقیم دارد. فرقی میان سرحالی یا سرخوردگی وجود ندارد، استفاده بیش از حد از احساسات در معامله پایان خوشی نخواهد داشت.
کدام بروکرها معتبر هستند؟
بررسی اعتبار یک بروکر نیازمند بررسی پارامترهای مختلفی است. برای مثال سابقه یک بروکر میتواند اطلاعات بسیار مفیدی را به ما ارائه دهد.
اما به طور کلی برای بررسی اعتبار یک بروکر میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:
• سابقه طولانی
• رگولههای یک بروکر
• موسسان
• نظرات کاربران
سابقه طولانی
مدت زمان فعالیت یک بروکر در بازار مالی این مفهوم را به ما میرساند که یک بروکر توانسته است پس از سالها هنوز در بازار فعال باشد و خدمات را ارائه دهد. بدین معنا که چالشهای روبه رو نتوانستهاند تاکنون آن را از پا دربیاورند.
سابقه طولانی به تنهایی دلیل محکم و قابل استنادی برای انتخاب یک بروکر نیست. زیرا هر زمان ممکن است یک بروکر دیگر نخواهد در بازار فارکس فعالیت کند. از این رو ما به پارامترهای دیگر نیز نیاز داریم.
رگولههای یک بروکر
رگولاتوری (Regulatory) یا به عبارتی رگولاتوریها نهادهایی هستند که برای نظارت و کنترل بروکرها تاسیس شدهاند. نهادهای نظارتی در کشورهای مختلف قرار دارند و تنها به یک کشور و یا حتی یک حوزه کاری مربوط نمیشوند.
اگر یک بروکر بتواند از یک نهاد نظارتی مجوز فعالیت دریافت کند، بروکر رگوله نامیده میشود و به اعتبار آن نیز افزوده میشود.
رگولاتوریها دارای قوانین مختلفی هستند که در جهت تامین امنیت مالی کاربران فعالیت میکنند. از این رو بروکرها پس از دریافت مجوز از این نهادهای نظارتی مجبور به اطاعت و رعایت قوانین یک رگولاتوری هستند.
از معروفترین ومعتبرترین رگولاتوریها میتوان ASIC, CySIC, FCA و… را نام برد.
نهاد نظارتی ASIC در استرالیا قرار دارد و بروکرهایی که تحت نظارت این رگولاتوری هستند نمیتوانند لوریج بیش از 30 را ارائه دهند.
موسسان یک بروکر
وجود یک تیم قوی در پشت صحنه بروکر، میتواند اعتبار نسبی برای بروکر به ارمغان بیاورد. زیرا مدیریت قوی سبب پیشرفت کل شرکت و تیم میشود.
نظرات کاربران
از دیگر نکاتی که حتما باید هنگام انتخاب بروکر به آن توجه کنید، نظرات کاربرانِ یک بروکر است. مشتریان اصلیترین بخش یک بروکر هستند.
بهترین بروکر برای ایرانیان
نمیتوان قاطعانه گفت که کدام بروکر بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان است زیرا هر بروکری با ارائه خدمات متنوع میخواهد مشتریان خود را جذب کند و سپس مشتریان دیگری را نیز جذب کند.
به طور کل بازار فارکس، بسیار پر ریسک است و هر کسی توانایی ماندن در این بازار و تحمل استرس آن را ندارد. از این رو بهتر است قبل از اقدام برای شروع این بازار، آموزش ببینید.
امروزه بروکرهای بسیاری به ایرانیان خدمات ارائه میدهند که میتوان با بررسی آنها و نیاز استراتژی معاملاتی خود یکی از آنها را برای شروع انتخاب کرد.
در ادامه این مقاله به معرفی بروکر آلپاری پرداخته خواهد شد.
بروکر آلپاری
بروکر آلپاری یکی از بروکرهایی است که بیش از بیست سال در بازار فارکس فعال بوده است و سابقه طولانی مدتی دارد.
این بروکر در سال 1998 در کشور روسیه تاسیس شده است. این بروکر با ارائه خدمات فارکس به ایرانیان توانسته است شهرت نسبی میان ایرانیان کسب کند.
آلپاری برای آنکه ایرانیان بتوانند راحتتر به خدمات دسترسی داشته باشند، وبسایت با زبان فارسی طراحی کرده است.
بروکر آلپاری توانسته است بیش از دو میلیون کاربر از ۱۵۰ کشور را جذب خود کند.
آلپاری دارای دو دامنه ثبت است که یکی از آنها مختص کاربران اروپایی میباشد.
آلپاری اینترنشنال (International) مختص به کاربران اروپایی است و ایرانیان قادر به ثبتنام در این سایت نیستند.
آلپاری لیمیتد (Limited)، دیگر شعبه این بروکر است که با آن به ایرانیان خدمات ارائه میدهد.
حساب معاملاتی در بروکر آلپاری
بروکر آلپاری حسابهای متنوعی را به کاربران خود ارائه میکند که میتوانید تعدادی از آنها را در فهرست پایین مشاهده کنید:
• استاندارد
• ECN
• ECN Pro
• Nano
حساب استاندارد معمولا برای شروع مناسب است و افراد تازهکار آن را انتخاب میکنند.
حسابهای ECN و ECN Pro برای معاملهگران حرفهای بهتر است و میتواند نیازهای آنها را بهتر پوشش دهد. سفارش معاملات در بروکر آلپاری بسیار سریع انجام میشود و تاخیر آن بسیار کم گزارش شده است.
پشتیبانی بروکر آلپاری
از دیگر دلایل محبوبیت بروکر آلپاری میان کاربران میتوان به پشتیبانی آنلاین و فارسی آن اشاره کرد.
وجود پشتیبان فارسی زبان، موجب میشود تا کاربران فارسی زبان بتوانند راحتتر به پاسخ سوالات خود برسند.
ثبت نام در بروکر آلپاری
فرآیند ثبتنام در این بروکر بسیار ساده است و میتوان با داشتن اندکی دانش درباره رایانه، در این بروکر ثبتنام کرد.
پلتفرمهای معاملاتی
بروکر آلپاری از متاتریدر برای برقراری ارتباط میان کاربران با بازار فارکس استفاده میکند. این پلتفرم در میان معاملهگران سراسر جهان بسیار معروف و محبوب است.
نمادهای معاملاتی
بیشتر معاملات بروکر آلپاری به صورت CFD انجام میشود. این بروکر طیف گستردهای از نمادهای معاملاتی را به کاربران ارائه میدهد.
همچنین با افزودن برخی از نمادهای کریپتو کارنسی به این حوزه نیز وارد شده است.
سخن پایانی
انتخاب بروکر فارکس یکی از نکاتی است که همه معاملهگران باید در ابتدای راه آن را به درستی درک و بررسی کنند. زیرا انتخاب درست یک بروکر میتواند در مسیر شما تاثیر بگذارد.
همواره به یاد داشته باشید بازارهای مالی سراسر ریسک و خطر است و قبل از شروع آن حتما آموزش ببینید.
نظر شما