علی اکبر اشعری معتقد است باتوجه به وقفه‌ای که در اجرای آیین‌نامه شورای​عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده قاعدتا باید بررسی کتاب​ها با مجوز خاصی صورت بگیرد.

زینب کاظم​خواه: شورای عالی انقلاب فرهنگی در 24 فروردین 89، براساس پیشنهاد 25 آبان 87 و 22 آذر 88 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اصلاح مصوبه «اهداف، سیاست‌ها و ضوابط نشر کتاب (مصوب بیست اردیبهشت 67)» را تصویب کرد و آیین‌نامه جدید در خرداد 89 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد. با ابلاغ آیین‌نامه جدید، آیین‌نامه قبلی باطل شده است، اما از سال گذشته اداره کتاب بر اساس این آیین‌نامه عمل نمی‌کند.
 
علی‌اکبر اشعری - مشاور فرهنگی سابق رئیس جمهور- در این‌باره به خبرآنلاین می​گوید: «شاید وزیر ارشاد از مجوز یا اختیارات خاصی برای ممیزی کتاب‌ها استفاده کرده‌اند.»
 
از سوی دیگر هیات نظارت بر ضوابط نشر کتاب نیز چندی پیش از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تایید شدند، اما این هیات باید با إبلاغ رسمی رییس جمهور آغاز به کار کند. اشعری در این‌باره می​گوید:« به نظر من قرار نیست این هیات به بررسی تک تک کتاب​ها بپردازد، بلکه قاعدتا باید مکانیزم‌هایی را تعیین کند تا بر اساس آن بر ممیزی کتاب‌ها نظارت شود تا سرعت و دقت بررسی کتاب‌ها بالا برود و در مجموع جریان تولید و نشر کتاب سالم شود.»
او می​​افزاید:« این هیات باید به شیوه ای عمل کند که نه تنها تضادهای محتوای کتاب​ها با دین و اخلاق جامعه را در نظر بگیرد، بلکه به مواردی از جمله سرقت‌های ادبی و رونویسی​های تکراری نیز توجه داشته باشد.»
 
او درباره تاخیر صورت گرفته در شروع به کار این هیات نیز متذکر می​شود: «از ابلاغ آیین‌نامه به ارشاد یک سال گذشته است، هیات نظارت بر ضوابط چاپ و نشر نیز معرفی شده‌اند اما با صحبتی که با آقای مخبر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتم، ایشان گفتند که منتظر ابلاغ رسمی از سوی رییس جمهور هستند تا کار هیات آغاز شود.»
 
اشعری همچنین یادآور می​شود: «اگر تاخیری از جانب رییس جمهور اتفاق افتاده حتما دلیلی دارد، یا رییس جمهور درباره ترکیب شورا نظری دارند و یا مسایل دیگری باعث این معطلی شده است.»
 
او درباره این موضوع که وزارت ارشاد اینک بر اساس مصوبه قدیم که عمل نمی‌کند و آیین‌نامه جدید نیز اجرایی نشده است تا بر اساس آن عمل کند، توضیح داد: «مطمئنا وزارت ارشاد خودش می‌داند که اگر بر اساس این آیین‌نامه عمل نکند تخلف کرده‌ است، اما فکر می‌کنم آن‌ها خود این مساله را می‌دانند و طبیعتا تا تشکیل هیات نظارت بر اساس مجوزی عمل می‌کنند، این را از آقای دری باید پرسید.»
 57244

کد خبر 167416

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین