یک مشاور خوب می تواند درمورد دانشگاه ها چه دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی چه سراسری و آزاد و سایر دانشگاه ها، اطلاعاتی از قبیل موقعیت جغرافیا آن دانشگاه و رتبه دانشگاه در اختیار شما قراردهد.
و همچنین مشاوره خوب می تواند برای شما یک برنامه ریزی درست وحسابی انجام داده و نگرانی شما درمورد آزمون سراسری که هر داوطلب کنکور سراسری، آن را به یک غول بزرگ تشبیه می کند و استرس شمادر روز آزمون را برطرف کند و کمک کند تا شما در رشته موردنظر و یا دانشگاه نزدیک محل زندگیتان قبول شوید.
مشاوره انتخاب رشته کنکور
انتخاب رشته برای کنکورسراسری باید صحیح و روی اصول باشد. منظور از اصولی بودن انتخاب رشته این است که داوطلب هنگام انتخاب رشته و حین اولویت بندی، دقت لازم را داشته باشد. چراکه با انتخاب رشته ای درست وحسابی، داوطلبان می توانند آینده شغلی خود را بسازند اما انتخاب رشته نادرست می تواند به آینده آنان ضرر بزند.
سعی کنید رشته ای که به آن علاقه و استعداد درخشانی درآن دارید را در اولویت قرار دهید. منظور از علاقه واستعداد چیست؟
۱-استعداد: برخی افراد هستند که علیرغم تحصیلات خوبی که دارند، توانایی انجام بیشتر کارها را ندارند و از سایر افراد متمایز هستند اما برخی دیگر که استعداد متوسط دارند وسخت کوش و پرتلاش هستند، می توانندبه جای یک فرد بااستعداد تلقی شوند به علاوه دراین میان افرادی تنبل نیز وجود دارند که علیرغم استعدادی که دارند، به دلیل تنبلی سخت تلاش نمی کنند.
۲-علاقه: علاقه وانگیزه دو مقوله ی شبیه به هم نیستند ولی دور از یکدیگر نیز نیستند؛ علاقه از روی هدف مشخص می شود و در این میان داوطلبانی که هدف نداشته باشند و در کنکورسراسری شرکت کنند، این رقابت سنگین برایشان دشوار می شود. اما داوطلبانی که هدف مشخصی داشته و به یک رشته علاقمند باشند، باانگیزه ای بالا جهت ادامه تحصیل قدم برمیدارند در واقع علاقه به معنایی دوست داشتن،همان خواستن است.
راهنمای انتخاب رشته کنکورسراسری
در این میان یک فرم دراختیار داوطلبان قرارمیگیرد که می توانند ۱۵۰ رشته موردنظرخود را انتخاب کنند. (بعضی ازداوطلبان در یکی از گروه های آزمایشی مثل: ریاضی، علوم تجربی، زبان، هنر، علوم انسانی و فنی حرفه ای شرکت می کنند اما برخی از داوطلبان در چند گروه آزمایشی شرکت می کنند.) باید به داوطلبانی که در چند رشته شرکت کرده وقبول می شوند گفت که سازمان سنجش براساس اولویت اولین رشته ای که قبول شده، شما را برمی گزیند. برای انتخاب رشته باید به نکاتی توجه داشت.
۱-رشته ای که به آن علاقه دارید را از دفترچه انتخاب رشته و براساس گروه وظرفیتی که دارد، انتخاب کنید.
۲-قبل از اینکه در دانشگاه هایی چون پردیس خودگردان، نوبت دوم، پیام نور و غیرانتفاعی ثبت نام کنید، اطلاعاتی درمورد دانشگاه به خصوص شهریه داشته باشید. برای اطلاع از سایر شرایط نیز می توانید بامراجعه به وبسایت مشاوران صدای سنجش اطلاعاتی کسب کنید.
سعی کنید برای انتخاب رشته به حرف دیگران گوش نکنید چراکه ممکن است شما به هردلیلی به رشته ی پیشنهادی آن ها علاقه نداشته باشید و به زور حرف دیگران وارد این رشته شوید و چند سال برای درس خواندن در آن رشته وقت بگذارید اما درنهایت بی ثمر باشد. بنابراین از دیگران درمورد رشته ها مشورت بگیرید اما در نهایت خودتان تصمیم بگیرید چون آن رشته، شغل و بخشی از آینده و منبع درآمد شما خواهدبود.
دفترچه انتخاب رشته کنکور
دفترچه انتخاب رشته کنکور طبق تاریخ مشخص شده ازسوی سازمان سنجش به نشانیwww.sanjesh.org ، اعلام می شود و داوطلبان می توانند بعد از اعلام نتایج قبولی خود در کنکورسراسری، نسبت به دانلود این دفترچه و انتخاب رشته در۵ گروه آزمایشی ریاضی، فنی، علوم تجربی و سایر زیرگروه های آزمایشی اقدام کنند. از سوی دیگر داوطلبان باید بادقت دفترچه انتخاب رشته را مطالعه کنند چراکه دراین دفترچه شرایط و ضوابط هررشته و شرایط دانشگاه هایی مثل غیرانتفاعی، دانشگاه پیام نور و پردیس خودگردان قیدشده است و داوطلبان باید از این شرایط باخبر باشند. داوطلبان این راهم باید بدانند که انتخاب رشته فقط یکبار در سیستم ثبت می شود و بعد از ثبت سیستم، به طور خودکار یک کد۱۵رقمی برایتان نمایش داده می شود و دیگر امکان ویرایش وجود ندارد. (یعنی فقط تا زمانی که سازمان سنجش اعلام کرده است می توانید ویرایش انجام دهید.) پس داوطلب باید برای انتخاب رشته خود، هدف و اولویت بندی هایی از رشته و دانشگاه های موردنظر داشته باشد چون نرم افزار انتخاب رشته سازمان سنجش براساس اولویت های انتخابی، قبولی شما را می سنجد.
آشنایی بیشتربادفترچه انتخاب رشته کنکورسراسری
دفترچه انتخاب رشته شامل ۳ بخش است که هرکدام از این ۳ بخش را به طور مختصر توضیح می دهیم.
دفترچه انتخاب رشته کنکورسراسری؛ در پاراگراف بالا قید کردیم که طبق آن و در تاریخ مشخص شده از سوی سازمان سنجش، می توانید رشته خود را در هر زیرگروه، مشخص کنید. به علاوه باید در نحوه اولویت بندی خود و انتخاب محل دانشگاه خود دقت کنید.
درقسمت اول دفترچه، تمام گروه های آزمایشی کنکور به صورت یکسان نام برده شده اند و همچنین راجع به ضوابط و قوانین پذیرش دانشجویان وشرایط مختلف دانشگاه ها به خصوص دانشگاه های شبانه، پیام نور و غیرانتفاعی و نکاتی دیگر از قبیل کارنامه نهایی پذیرش دانشجویان و تمام سهمیه ها(سهمیه های بومی، سهمیه های مناطق و سهمیه رزمندگان) توضیحاتی داده شده است.
در قسمت دوم دفترچه انتخاب رشته کنکورسراسری؛ به دانشگاه ها ورشته های این آزمون پرداخته می شود. توجه داشته باشید که اسامی دانشگاه هابه صورت حروف الفبا لیست شده است و هیچ ارجحیتی بین آنها وجود ندارد. پس از اینکه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری را دانلود کردید، درقسمت لیست دانشگاه ها، ابتدا اسامی دانشگاه های سراسری و به ترتیب دانشگاه های غیرانتفاعی، پیام نور و سایر دانشگاه ها قابل رویت است.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با دفترچه انتخاب رشته کنکورسراسری و شرایط دانشگاه ها وسهمیه ها، به وبسایت مشاوران صدای سنجش مراجعه کنید.
انتخاب رشته دانشگاه آزاد
پس از ادغام دو آزمون دانشگاه آزاد و سراسری، تغییرات بسیاری درروند ثبت نام و انتخاب رشته وحتی اعلام نتایج به وجودآمده است و تنها یک چیز بدون تغییر باقی مانده است و به روال سابق خود ادامه می دهد آن هم انتخاب رشته است. کسانی که قصد ادامه تحصیل و انتخاب رشته دردانشگاه آزاد را دارند، باید هنگام انتخاب رشته به دو نکته توجه کنند: ۱-زمان انتخاب رشته ۲-شرایط انتخاب رشته
زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد
داوطلبانی که قصد انتخاب رشته در دانشگاه آزاد را دارند، باید فقط از طریق سایت Azmoon.org برای انتخاب رشته اقدام کنند اما سوالی که برای داوطلبان پیش می آید این است که چه موقع زمان انتخاب رشته آزاد اعلام می شود؟
در پاسخ این سوال باید گفت: انتخاب رشته دانشگاه آزاد پس از اعلام نتایج آزمون سراسری اعلام می شود اون هم طبق اطلاعیه ای که از سوی دانشگاه آزاد منتشر می شود و درآن تاریخ انتخاب رشته مشخص شده است و داوطلبان می توانند طبق آن، انتخاب رشته خود را انجام دهند. معمولا این تاریخ مشخص شده، اوخر مردادماه بوده و تا اواسط شهریورماه ادامه می یابد.
اما حداکثر رشته های انتخابی داوطلبان دانشگاه آزاد چقدر می تواند باشد؟ داوطلبان حداکثر ۱۰۰رشته را در دانشگاه آزاد نسبت به رشته های دانشگاه سراسری و بقیه دانشگاه ها می توانند انتخاب نمایند.
به علاوه نکاتی که در یک انتخاب رشته درست باید به آن توجه کنیم:
۱-شیوه درست انتخاب رشته ۲-شهریه دانشگاه آزاد ۳-مسافت دانشگاه ها بامحل زندگی داوطلب ۴-رتبه دانشگاه آزاد
شیوه درست انتخاب رشته
همه داوطلبان می دانند که انتخاب رشته دانشگاه آزاد مانند انتخاب رشته سراسری است و در اینجا نیز داوطلبان باید به اولویت بندی خود در انتخاب رشته دقت کنند و به رشته هایی که به آن علاقه بیشتر و یا استعداد دارند توجه کنند. برای اطلاعات بیشتر لطفا راهنمای جامع انتخاب رشته دانشگاه آزاد را مطالعه فرمایید.
شهریه های پرداختی دانشگاه آزاد
در اینجا داوطلبان بایددقت داشته باشند که میزان شهریه دانشگاه آزاد دررشته های مختلف، با افزایش چند درصدی مواجه می شود مخصوصا در رشته های پزشکی ودندانپزشکی که این مبلغ قابل توجه خواهد بود.
مسافت دانشگاه هابامحل زندگی شما
همچنین داوطلبان باید به رفت وآمد خود به دانشگاه موردنظر طی چندسال نیز توجه کنند و نزدیکترین دانشگاه آزاد به محل زندگی خود را انتخاب کنند. داوطلبان باید به رتبه بندی هر دانشگاه نیز دقت کنند و در نهایت می توانند برای انتخاب رشته ای خوب در دانشگاه آزاد بایک مشاور خوب مثل مشاوران صدای سنجش مشورت کرده وتصمیم درست رابرای انتخاب رشته بگیرند. برای اطلاعات بیشتر به سایت صدای سنجش به نشانی https://sanjeshmoshaveran.ir/ مراجعه فرمایید.
نظر شما