کشف یک منبع‌ نامحدود و در دسترس آب آشامیدنی

دیجیاتو نوشت: گروهی از محققان طرحی را پیشنهاد کرده‌اند که امکان تبدیل بخار نامحدود موجود در بالای اقیانوس‌ها به آب آشامیدنی را فراهم می‌کند.

مشکل آب آشامیدنی در کره زمین در سال‌های اخیر به بحران جدی‌تری در بسیاری از کشورها تبدیل شده است. اما حالا دانشمندان معتقدند که می‌توان از بخار آب در بالای اقیانوس به‌عنوان یک منبع تقریباً نامحدود برای تولید آب شیرین استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: 

محققان دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین سازوکار جدیدی را برای تولید آب آشامیدنی پیشنهاد کرده‌اند که در آن بخار آب بالای سطح اقیانوس‌ها به ساحل منتقل می‌شود. سپس این بخار در ساحل با کمک سیستم‌های خنک‌سازی فشرده و به آب تبدیل می‌شود. انرژی این سیستم‌ها تماماً می‌تواند از منابع تجدیدپذیر مثل انرژی خورشیدی یا بادی تأمین شود.

با وجود اینکه دانشمندان هنوز جزئیات دقیق طرح خود را منتشر نکرده‌اند، اما محاسباتی که درباره رطوبت قابل استخراج از 14 نقطه در سراسر دنیا به‌دست آمده است، نشان می‌دهد که با هر کدام از این سیستم‌ها می‌توان به‌صورت بالقوه میانگین آب آشامیدنی موردنیاز برای 500 هزار نفر را تأمین کرد.

بخار اقیانوس‌ها می‌تواند منبع بزرگی برای تولید آب آشامیدنی باشد

این سازوکار می‌تواند در کنار شیرین‌کننده‌های آب دریا که درحال‌حاضر در بسیاری از نقاط دنیا استفاده می‌شوند، منبع خوبی برای تولید آب آشامیدنی باشد. «فرانسینا دومینگز»، دانشمندان اتمسفرشناس دانشگاه ایلینوی می‌گوید: «این کار تا حالا انجام نشده و فکر می‌کنم دلیلش این است که محققان تاکنون تمرکز خود را روی راهکارهای زمینی گذاشته بودند.»

محققان در بخشی از این مطالعه اثر تغییرات اقلیمی و افزایش خشک‌سالی را هم بررسی کرده و مدعی شده‌اند که سیستم آن‌ها همچنان کارآمد باقی خواهند ماند، چرا که با افزایش دما، مقدار بخار آب هم در بالای اقیانوس‌ها بیشتر می‌شود و منابع بیشتری برای تولید آب شیرین خواهیم داشت.

آب آشامیدنی که برای نوشیدن و شست‌وشو استفاده می‌شود، تنها 3 درصد از آب موجود در سیاره زمین را تشکیل می‌دهد. تابه‌حال پروژه‌های زیادی سعی داشتند منابع آب آشامیدنی را افزایش دهند، اما سازوکاری که بتواند تفاوت چشمگیری رقم بزند، هنوز به‌وجود نیامده است.

۵۸۵۸

کد خبر 1711181

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • US ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    12 34
    احتمالاً میخواهند یه خرابکاری عظیم به اسم علم انجام بدن! انفجارهسته ای وتولید گرمای زیاد! وجابجایی شدید هوا بخاطراین اختلاف دما! که باعث جابجا شدن ابرهای بالای اقیانوسها به مکانهای که قبلاً برنامه ریزی کردن شود!
  • IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    37 7
    چه جالب دیگر ابری هم شکل نمیگیرد چون احتمالا قرار است بخارات آب اقیانوس ها توسط کشور های پیشرفته بزودی بلعیده شود
  • IR ۱۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    24 3
    با توجه به کمبود آب مراکز علمی ما با این خبرها چه برخوردی دارند؟
  • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    55 10
    کمتر زاد و ولد کنید همه بحران ها تموم میشه
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    30 12
    خداوند بر مبنای اقتضای زمان که انسانها بر دانش مسلط شده اند درهای رزق و روزی را باز گذاشته ،فقط در این بهشت چشم بینا لازم است
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    57 21
    زورتون میاد بگید دانشمندان امریکایی؟
  • Meyssm IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۴
    19 12
    اینکار می‌تونه آثار زیانبار بزرگی را برای زمین و ساکنان آن ومحیط زیست وارد کنه و یک تغییر اقلیمی را برای ما رقم بزنه و اکو سیستم اتمسفر زمین را دچار اختلال کند زمانی که این ابر ها به طور کامل توسط ما صرف شود خورشید آب های بیشتری را تبخیر میکند و این فرایند مصرف کردن آب آشامیدنی در طولانی مدت باعث خشک تر شدن اقیانوس ها ودریا ها میشود و سطح آب هرچه پائین تر برود روند خشک شدن دریا ها و اقیانوس ها بیشتر و بیشتر میشود این روش هوشمندانه ای برای رهایی از خشکسالی ها نیست چون با این اقدام حتی سامانه های بارشی دچار اختلال میشود و دیگر در طولانی مدت هیچ سامانه بارشی به صورت طبیعی نخواهیم دید و هرسال روند خشکسالی زمین بیشتر میشود واین بر محیط زیست وبوم هر منطقه آسیب جدی وارد خواهد کرد گونه های جانوری را در معرض انقراض قرار میدهد وجنگل هاو زیستگاه جانوران نابود میشود چون بیشتر جنگل های دنیا وابسته به بارش های جوی هستندودر این فرایند تبدیل بخار بالای اقیانوس ها به آب آشامیدنی حتی میتواند فرایند ذوب شدن یخ های قطبی تسریع کند
  • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
    27 5
    زنده باد دانشمندان و اندیشمندان علمی که الگوی بشر هستند
  • IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۵
    20 1
    تبدیل بخار آب موجود در هوا به آب انرژی زیادی میخواهد شیرینسازی آب دریا یا آب شور موجود در اعماق زمین که از آب دریاها تغذیه میشود با روش اسمز معکوس کمترین هزینه را دارد،انتقال آب دریاها با روش پمپاژ، انرژی زیادی میطلبد اما انتقال آب به روش اختلاف ارتفاع کمترین هزینه را دارد،اختلاف ارتفاع یعنی بین هر بیست کیلومتر خط انتقال آب ارتفاع پنج متری باشد تا آب خودبه خود جاری شود پایان بیست کیلومتر ایستگاهی باشد که آب را پنج متر بالا بکشد و از مخزنی دوباره با فشار وزن آب موجود در مخزن بالا در خط انتقال جاری کند،لوله ها نباید از جنس فلز و گران باشند لوله های ارزان بزرگ و بتنی ارزان باید استفاده شود برای اینکه هزینه اجرا و انتقال باید حداقل باشد تا پول آب گران نشود
    • Dark IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۶
      6 0
      بهترین ایده همینه،مشکلی هم برای اتمسفر و تغییرات اقلیمی نخواهیم داشت🌹
  • سعید IR ۰۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    0 0
    انتقال‌آب‌دریا‌به‌نقاط‌کویری‌وبخار‌حاصل‌از‌آن‌جهت‌تامین‌انرژی‌برق‌وآب‌آشامیدنی