دزدی‌های عجیب از قبرستان اصفهان / سارقان چه چیزهایی می‌دزدند؟

مهر نوشت: مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به وقوع ۳۰۰ سرقت در باغ رضوان طی سال گذشته، گفت: بالا بردن امنیت آرامستان با افزایش دوربین‌های مدار بسته سبب کاهش این معضل شد.

علی حاجیان ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره اینکه سال گذشته ۳۰۰ مورد سرقت در آرامستان باغ رضوان شد، اظهار داشت: سارقان قاب‌های عکس آلومینیومی مزارها را می‌دزدند و از این رو برای متوفیان جدید از قاب‌های عکس مزار استفاده نمی‌شود و به شهروندان توصیه می‌شود روی سنگ مزار تصویر متوفی حک شود.

وی ادامه داد: طی یک سال اخیر با بالا بردن امنیت آرامستان باغ رضوان و اضافه کردن ۱۳ دوربین مدار بسته به ۹۹ دوربین قبلی تعداد سرقت‌ها به ۵۵ مورد در سال جاری کاهش یافته است و ۵۵ سارق دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شدند؛ امسال سرقتی نبوده که سارقان قطعات دزدی شده را از آرامستان ببرند.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه از یک هزار و ۲۰۵ هکتار وسعت آرامستان باغ رضوان تاکنون ۳۰۵ هکتار آن بهره برداری شده، افزود: بخش یک باغ رضوان از قطعه یک تا ۴۵، بخش دوم قطعات ۵۰ تا ۶۶ و بخش سوم قطعات ۷۰ تا ۹۰ را شامل می‌شود که تعرفه‌های آنها متفاوت است.

حاجیان با بیان اینکه تعرفه‌های قبور در قطعات یک، دو و سه در سایت اینترنتی این مجموعه اعلام شده و در این خصوص شفاف عمل شده است، خاطرنشان کرد: این مجموعه تاکنون هیچ هزینه اضافه بر مبلغ مصوب شورای شهر بابت فروش مزار و خدمات دریافت نکرده است.

وی ادامه داد: اکنون بالاترین قیمت قبر برای دفن در قطعه یک باغ رضوان ۳۲ میلیون تومان و پیش فروش آن ۴۸ میلیون تومان است و پایین‌ترین قیمت قبر مربوط به قطعه ۹۰ فاز سه با یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان ابراز داشت: هیچ قبر مخفی در آرامستان وجود ندارد و برای هیچ کسی رزرو نمی‌کنیم.

روزانه ۲۲ نفر در باغ رضوان دفن می‌شوند

حاجیان با بیان اینکه آرامستان باغ رضوان تا ۵۰ سال آینده ظرفیت دفن دارد و دارای ۶ هزار قبر دو طبقه است، اضافه کرد: هم اکنون روزانه بین ۲۰ تا ۲۲ نفر در این آرامستان دفن می‌شوند.

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه ۱۶۰ هکتار فضای سبز آرامستان باغ رضوان حفاظتی در برابر آلاینده‌ها و ریه شرق اصفهان محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: باغ رضوان اصفهان بزرگترین مجموعه فضای سبز را در میان ارامستان‌های کشور دارد.

حاجیان با بیان اینکه توسعه فضای سبز این مجموعه را ادامه می‌دهیم، اظهار داشت: در یک سال اخیر نیز سه هکتار فضای سبز این مجموعه گسترش یافته است.

وی با اشاره به حذف اتوکلاو و ضایعات بیمارستانی برای دفن در آرامستان باغ رضوان افزود: این عمل از نظر محیط‌زیستی اشتباه بود و به آلودگی محیط می‌انجامید که با تلاش‌های انجام شده دفن این ضایعات در باغ رضوان تعطیل شد و برای امحا به سازمان مدیریت پسماند منتقل می‌شود.

آب خروجی از سالن تطهیر نباید دفن شود

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان، احداث تصفیه خانه برای سالن تطهیر باغ رضوان را یکی از اقدامات مهم این سازمان دانست و گفت: آب خروجی از سالن تطهیر غیر بهداشتی است و حتی نباید دفن شود که پیش‌تر دفن می‌شد اما با احداث تصفیه خانه در ماه‌های اخیر این آب به آزمایشگاه می‌رود و پس از تصفیه برای درختان غیر مثمر آرامستان استفاده می‌شود.

حاجیان با بیان اینکه هم اکنون ۶ هزار لیتر آب روزانه در آزمایشگاه تصفیه می‌شود، اضافه کرد: طی یک سال اخیر مصرف اب‌های زیرزمینی برای آبیاری فضای سبز مجموعه باغ رضوان کاهش یافته است و با استفاده از طرح‌های دانش بنیان آبیاری یک جریب فضای سبز مجموعه با استفاده از حسگرهای هوشمند، انجام می‌شود.

وی با اشاره به صرفه جویی ۳۲ درصدی در مصرف آب شرب در باغ رضوان، افزود: آب شرب در آب سردکن‌ها و سقاخانه‌های آرامستان، آب شرب شهری است.‌

مدیرعامل سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به هوشمند سازی موتورخانه‌ها و تأسیسات برق باغ رضوان، اظهار داشت: ۳۵ درصد مصرف برق در این مجموعه کاهش یافته است.

حاجیان با اشاره به ارائه خدمات غیرحضوری سازمان آرامستان‌ها، اضافه کرد: سند قبور در حال حاضر الکترونیکی صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید:

پیروز حناچی: نامه به سران سه قوه باید توسط شهردار نوشته می‌شد

چمران: به جای آلودگی هوا، آلودگی سیاسی گرفتیم

۲۳۳۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1714771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =