همین مردمی که کشتی های دزدان دریایی را پر می‌کنند، می‌گویند وقتی ما ماهی برای خوردن نداریم در حالی که خارجی‌ها می‌آیند و برای غذای سگ‌هایشان از اینجا ماهی می‌گیرند چه انتظاری دارید؟ این کوسه های خارجی چرا از دریاهای خود ماهی نمی‌گیرند؟

«نورالدین فرح» در سال 1976 در زمان دیکتاتوری محمد سیادبار در سومالی خودش را به کشورهای دیگر آفریقایی تبعید کرد و اکنون در کیپ تاون و مینسوتا زندگی می کند و ده‌ها کتاب به زبان انگلیسی درباره وطن خود نوشته است. 10رمانی که فرح را به صدایی در میان ادبیات مدرن آفریقا و یکی از مهمترین نویسنده های آفریقا تبدیل کرده و او همگی را در سومالی نوشته است.

به گزارش خبرآنلاین، در این رمان‌ها نویسنده، تمام مسائل روز قاره آفریقا از مسائل اجتماعی و خانوادگی گرفته تا مسائل سیاسی و مداخله قدرت های خارجی و داخلی به صورتی صمیمی و خودمانی کالبدشکافی می کند.

در سومین و آخرین نسخه از مجموعه کتاب‌های «عیوب گذشته» فرح، هرج و مرج کشورش در زمان سیادبار و برکنار شدن وی در سال 1991 توسط نیروهای خارجی را شرح می‌دهد و در رمان اخیر خود با عنوان «نشان مرگ»(پرچم دزدان دریایی) که فعلا فقط در آمریکا منتشر شده است از زبان یک پروفسور سومالی الاصل ساکن آمریکا با اسم جبلی اوضاع کشور سومالی را بررسی می کند که بعد از بازگشت به موگادیشو با این هرج و مرج روبرو می شود.

کارشناس ادبیات کلاسیک اروپا در حالی به وطن خود بازمی‌گردد که در اواسط سالهای 90 میلادی بعد از 20 سال دوری از خانه (نویسنده چنین شرایطی دارد) مردانی در شهر می بیند که خرابه های آن را به شهرهای ایتالیایی تبدیل کرده اند و همین شرایط نوشتن رمان اول با عنوان «ارتباطات» را در سال 2004 موجب می شود.

او می‌نویسد: «در شهری که همه سیاه هستند، مردانی سفید رنگ وجود دارند که با سبیل روشن و شلاق هایی سیاه، دستورات خود را پیش می برند...» در «نشان‌های مرگ» ذکر می شود که اتحادیه دادگاههای اسلامی کشور در مقابله با مردانی برمی آید که از سوی سازمانهای خارجی مثل سازمان جاسوسی آمریکا حمایت می شوند و وقتی «سیا» از این مردان ناامید می‌شود، اتیوپی را برای جنگ با سومالی به بهانه وجود گروههای القاعده تحریک می کند و همین می شود که در سالهای کنونی، قحطی آفریقا را فرا می‌گیرد.

گفته می شود نشان های مرگ، روی کشتی دزدان دریایی سومالی دیده می شود ولی واقعیت این است که این کشتی‌ها، همان کشتی‌هایی است که از سوی قدرت های غربی حمایت می شود تا علیه خود مردم سومالی وارد عمل شود!

او می‌نویسد: «همین مردمی که به اصطلاح کشتی های دزدان دریایی را پر می‌کنند، می‌گویند وقتی ما ماهی برای خوردن نداریم در حالی که خارجی‌ها می‌آیند و برای غذای سگ‌هایشان از اینجا ماهی می‌گیرند چه انتظاری دارید؟ این کوسه های خارجی چرا از دریاهای خود ماهی نمی‌گیرند؟ در کشوری با این همه منابع طبیعی چرا باید جوانان برای امرار معاش به دزدی گوشی‌های موبایل و سلاح روی آوردند و خبرنگاران آن برای افشای حقایق مورد حمله قرار گیرند؟»

در این کتاب فرح، این نظریه منعکس شده در رسانه های غربی را به طور کلی رد می کند که اسلام گراهای افراطی مسبب تمام مشکلات سومالی هستند و اینکه مشکلات و قحطی سومالی در اثر جنگ با مسیحیان کشور همسایه یعنی اتیوپی است.

اکونومیست/17سپتامبر/ ترجمه محمد حسنلو

6060

کد خبر 174045

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =