۰ نفر
۵ مهر ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۲

تمرکز کاخ سفید بر راضی نگاه داشتن یک کنگره حامی اسرائیل در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، درخواست فلسطین ممکن است همچنان در ماه های آینده در سازمان ملل متحد بازگردد.

باربارا پلت

بحث بر سر پیشنهاد فلسطین برای عضویت در سازمان ملل با توسل رهبران فلسطین و اسرائیل به 193 کشور عضو مجمع عمومی روز جمعه به اوج رسید.

این موضوع، اجتماع امسال رهبران جهان را که برای شنیدن مباحثه این دو مرد در سالن ازدحام کرده بودند را به شدت متاثر از خود کرده بود.

به وضوح مشخص بود که حاضران برای کدامیک از آنها ابراز همدردی بیشتری می کنند.

تعداد زیادی از نمایندگان زمانیکه محمود عباس نامه تقاضای عضویت را که به دبیر کل سازمان ملل متحد بان کی مون داده بود روی دست بلند کرد، برای تشویق او روی پای خود ایستاد.

آقای عباس سخنرانی اش را به تاریخ ضمیمه کرد. او پذیرش تدریجی راه حل دو دولت برای حل نزاع با اسرائیل توسط سازمان آزادیبخش فلسطین و سرخوردگی از روند صلح به عنوان راهی برای رسیدن به این هدف را بازگو کرد.

محمود عباس تصمیم سازمان آزادیبخش فلسطین در سال 1988 به چشم پوشی از ادعای خود برای قیمومیت کامل فلسطین و قبول سرزمینهایی که در سال 1967 توسط اسرائیل اشغال شده بود را گامی بسیار دشوار و دردناک مطرح کرد. اما گفت:"ما تصمیم گرفتیم تا مسیر نسبی عدالت را بپذیریم،عدالتی که امکان پذیر است."

بی نتیجه مثل همیشه

اکنون پس از 20 سال مذاکرات بی ثمر،محمود عباس گفت فلسطینی ها به این نتیجه رسیده اند که مسیر استقلال قطعا بسته است.

او با تاکید زیاد، سیاست استعماری ساخت شهرک های یهودی نشین توسط اسرائیل در سرزمین اشغالی را مورد نکوهش قرار داد که به گقته او پتانسیل واقعی برای حیات کشور فلسطین را نادیده انگاشته است.

آقای عباس همچنین اعلام کرد دیگر اعتقادی به روندی که به رهبری آمریکا براساس توافق های صلح اسلو شکل گرفته ندارد و لذا  خواستار نقش موثرتر و پررنگ تر سازمان ملل در این خصوص است.

عباس گفت:"دیگر امکانی برای احیای موضوع بن بست پدید آمده در چشم انداز مذاکرات صلح با همان ابزارها و روش ها وجود ندارد چرا که ناکارآمدی همه آنها ثابت شده است. از این رو دیگر بازگشت به روش های قبلی برای پیشبرد کار نه امکان پذیر است و نه عملی."

و برای اولین بار هشدار داد اگر اسرائیل به گسترش شهرک سازی ادامه دهد، تشکیلات خودگردان فلسطینی سقوط خواهد کرد. او گفت: "من با صدای بلند هشدار می دهم." و برای تاکید این عبارت را تکرار کرد.

پیشنهادهای بی فایده

بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر اسرائیل با لحن تهاجمی خاص خود، به محمود عباس پاسخ داد اما با تشویق کم و بعضا جانبدارانه ای روبرو شد.

او با ارائه تصویری از تهدید رو به رشد اسلام افراطی در منطقه و در نوار غزه که توسط جنبش اسلامی حماس اداره می شود، سخنانش را در چارچوب نیازهای امنیتی اسرائیل بیان کرد.

او این ایده را که عقب نشینی از سرزمین های اشغالی صلح به ارمغان می آورد را رد کرد و گفت وقتی اسرائیل از غزه خارج شد عکس آن اتفاق افتاد.

نتانیاهو گفت: "میانه روها رادیکال ها را شکست ندادند بلکه آنها توسط رادیکال ها بلعیده شدند و با اشاره به حملات موشکی حماس به اسرائیل گفت نصیب ما جنگ شد.

نیتانیاهو به مجمع عمومی گفت باید اطمینان حاصل کند که این اتفاق در کرانه باختری که به  شهرهای اصلی اسرائیل نزدیکترند ، رخ نخواهد داد. به همین خاطر،مقدمات امنیتی باید با فلسطینی ها مورد مذاکره قرار گیرد،او گفت: این اقدام قبل از رسیدن فلسطین به دولت شان باید صورت گیرد.

نخست وزیر اسرائیل ادعا کرد که محمود عباس در پاسخ به پیشنهادهای متعدد صلح ناموفق بوده است و او را دوباره برای ملاقات در همان روز در نیویورک به مصاف طلبید، اما اصل استدلالات او را رد کرد. او گفت:هسته اصلی اختلاف شهرک سازی نیست،بلکه خودداری فلسطینی ها از به رسمیت شناختن دولت یهودی در هر مرزی است."

 فلسطینی ها ممکن است آرای بالایی در مجمع عمومی بدست آورند اما اسرائیلی ها برنده نبرد بر سر عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد خواهند بود.

آمریکایی ها به صراحت روشن کرده اند که این اقدام را در شورای امنیت وتو خواهند کرد ، آنگونه که در یک سند کاخ سفید "دفاع از اسرائیل" را به عنوان یکی از وظایف خود در سازمان ملل ذکر کرده اند.

به امید جلوگیری از وتوی آمریکا ، گروه چهار جانبه میانجیگران خاورمیانه (سازمان ملل متحد، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا) یک چارچوب پیشنهادی برای احیای مذاکرات صلح را مطرح کرده است.

اما شهرک سازی ها و حتی تائید مرز های سال 1967 به عنوان پایه ای برای مذاکرات مرزی، صراحتا در آن مطرح نشده است  - دو شرطی که فلسطینی ها به آن اصرار دارند.

با توصیف مقامات فلسطینی در بی فایده و بی ارزش بودن این بیانیه و تمرکز کاخ سفید بر راضی نگاه داشتن یک کنگره حامی اسرائیل در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، درخواست فلسطین ممکن است همچنان در ماه های آینده در سازمان ملل متحد بازگردد.

بی بی سی/  ترجمه: آمنه معزی

26149

کد خبر 175082

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین