فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید نهادینه شود

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: باید با هم‌افزایی و تعامل همه دستگاه‌های فرهنگی و مجموعه‌های مردمی طرح‌های خوبی ارائه و اجرایی شود تا به نتایج موثری در جهت نهادینه‌سازی فرهنگ کتاب و کتابخوانی برسیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ محمدحسین طاهری، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در جلسه راهکارهای ترویج کتاب و کتابخوانی اظهارکرد: موسسات مردمی از پتانسیل و ظرفیت بالایی برخوردار هستند اما برای حصول نتایج ارزشمند و دستیابی به جایگاهی مناسب جهت پیگیری امور، باید بستری مناسب جهت اتصال لایه‌های مردمی با حاکمیت فراهم شود.

او افزود: برای اشاعه فرهنگ کتابخوانی باید جلسات مستمر و متنوعی با حضور متولیان حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شود تا در این جلسات نظام مسائل مربوط به این حوزه استخراج شود.

طاهری گفت: امروز با چالش‌ها و مسائل متعددی در حوزه کتاب و کتابخوانی مواجه هستیم چراکه دیدگاه فکری نسل جوان با نسل گذشته در مقوله کتابخوانی تغییر کرده و باید در این بخش تمهیداتی در خصوص پاسخگویی به نیازهای مخاطبان در گروه‌های سنی مختلف اندیشیده و راهکارهایی اتخاذ شود.

این مسئول ادامه داد: باید برای برخی موضوعات تولید محتوا شده و کتاب‌هایی به رشته تحریر درآید یا اینکه در پاره‌ای مسائل کتب مناسبی نوشته شده که باید اطلاع‌رسانی و تبلیغات جهت استفاده آن از سوی جامعه هدف انجام شود.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین یادآور شد: راهکارها و پیشنهادات متعددی در حوزه مسائل مختلف از سوی موسسات مردمی و دستگاه‌های فرهنگی ارائه شده است که در برخی موارد ضرورت دارد نهادهای حاکمیتی به عنوان پشتیبان و حامی پای کار بیاید و زیرساخت‌های لازم را پیش‌بینی و مهیا سازند.

طاهری گفت: امروز شبکه‌های مختلف مرتبط با حوزه کتاب و نشر نیازمند حمایت و پشتیبانی نهادهای فرهنگی مربوطه هستند تا با مشکلات جدی مواجه نشوند در این خصوص لازم است جلساتی با محوریت بررسی نظام مسائل حوزه نشر و کتاب، راهکاریابی، مشخص کردن وظایف نهادهای حاکمیتی و مجموعه‌های مردمی و در نهایت تعیین عملیات های مشترک برای تحقق اهداف تشکیل شود.

این مسئول ادامه داد: در سال‌های گذشته معرفی کتاب سال از سوی اداره ارشاد برگزار می‌شد که چند سالی است انجام نمی‌شود و این رویداد فرهنگی می‌تواند بهانه‌ای برای اجرای سایر اقدامات فرهنگی و رونق بخشی به فضای کتاب و کتابخوانی باشد.

او افزود: برای ترویج کتابخوانی می‌توان طی رزمایشی مشترک، کتابی خاص از سوی همه نهادها و دستگاه‌ها معرفی شود و در این میان از ظرفیت تبلیغات محیطی در فضای شهری یا ویترین کتابخانه‌ها یا برگزاری مسابقات کتابخوانی با محوریت کتاب مربوطه استفاده کرد.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در پایان اظهارکرد: باید با هم‌افزایی و تعامل همه دستگاه‌های فرهنگی و مجموعه‌های مردمی طرح‌های خوبی ارائه و اجرایی شود تا به نتایج موثری در جهت نهادینه‌سازی فرهنگ کتاب و کتابخوانی برسیم.

46

کد خبر 1761294

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =