به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از روابط عمومی موزه سینما، علی اکبر قاضی نظام فیلمنامه نویس و استاد دانشگاه با بیان اینکه نویسنده مستمر باید درحال فعالیت باشد، گفت: تا کسی مطلبی ننویسد قطعا نویسنده نمیشود و این نوشتن باید مداوم باشد. تمام نویسندگان با هر میزان سابقهای وقتی مدت طولانی ننویسند قطعا دوباره نوشتن برایشان سخت میشود.
وی ادامه داد: در اطراف همه ما قصههای فراوانی وجود دارد که میتواند تبدیل به یک فیلمنامه شود اما مهم این است که ما چشم و گوش یک فیلمنامه نویس را داشته باشیم. چشم و گوش و ذهن یک فیلمنامه نویس دائم به دنبال پژوهش و جرقهزدن است . زنده یاد عباس کیارستمی میگفت حافظه من پر از داستانهایی است که هنوز فرصت نکردهام از آنها فیلم بسازم زیرا در مقطعی هر یک از این داستانها شکل میگیرند اهمیت پیدا می کنند ویکی از آنها موضوع فیلم میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به تفاوت نگاه افراد عادی و هنرمندان به اتفاقات بیان داشت: یک اتفاق برای یک فرد عادی و یک هنرمند به یک شکل رخ میدهد اما فرد عادی از آن به سادگی میگذرد ولی هنرمند و فیلمنامه نویس به کوچکترین جزئیات آن اتفاق نیز توجه میکند و آن زمان است که میگوییم هنرمند چشم و گوش فیلمنامه نویسی را پیدا کرده است.
قاضی نظام هنر را شامل سه ضلع تجسم، تخیل و تفکر دانست و افزود: اثر هنری هر هنرمندی در هر رشتهای از جمع سه ضلع تفکر، تخیل، تجسم ایجاد میشود. هنرمند باید تخیلش را آزاد بگذارد و بعد به آن فکر کند و اگر کسی تخیل نکند هرگز فیلمنامه نویس نمیشود.
وی با اشاره به دلایل موفقیت یک فیلمنامه گفت: فیلمنامهای خوب دیده میشود که متفاوت باشد و برای متفاوت نوشتن باید متفاوت اندیشید و متفاوت نوشت.
قاضی نظام بیان داشت: لازمه موفقیت در هر کاری ممارست و تمرین است تا تمرین نکنیم اتفاقی که مورد نظر ما است رخ نمیدهد و ما به عنوان فیلمنامه نویس باید آنقدر بنویسیم تا سرانجام آن اتفاق خوب یعنی فیلمنامه مطلوب محقق شود.
وی هر طرح داستانی را به سه بخش آغاز، میانه و پایان تقسیم کرد و افزود: اولین بخش هر فیلمنامهای طرح آن است و تا زمانیکه طرح فیلمنامه کامل نشده باشد نمیتوان کلیت فیلمنامه را بنا کرد.
شایان ذکر است، جلسه سوم «خلق ایده؛ ساخت فیلمنامه» با حضور علی اکبر قاضی نظام چهارشنبه دوم اردیبهشت ماه در سالن تمدن موزه سینمای ایران برگزار می شود. علاقمندان برای حضور در این برنامه باید در سامانه clubmuseum.ir تقاضای خود را ثبت نمایند.
۵۷۵۷
نظر شما