آموزش تحلیل تکنیکال یکی از مهمترین مباحثی است که افراد با شروع آموزش بورس با آن مواجه میشوند. اگر میخواهید تریدر حرفهای باشید باید بهطور کلی با این موارد آشنا شوید. در تحلیل تکنیکال شما با نمودارهای تغییر قیمت سهم در گذشته سروکار دارید. اصلی که تریدرها و معماملهگران را به این سمت میکشاند این است که «تاریخ همیشه تکرار میشود». این اصل باعث شده الگوهای زیادی در تحلیل تکنیکال بهوجود بیاید که شناخت آنها به تریدر کمک میکند در انجام معاملات خود ریسک کمتر و سود بیشتری داشته باشد. در این بین برخی الگوهای کلاسیک بهدلیل نتایجی که برای کاربران بههمراه داشتند، از اعتبار و محبوبیت بالاتری برخوردارند.
الگوی کلاسیک چیست؟
در آموزش تحلیل تکنیکال متوجه میشوید که ابزارهای مختلف و روشهای زیادی برای بررسی سهمها وجود دارد که هر کدام براساس اصول خاصی از تحلیل تکنیکال بهوجود آمدهاند. الگوهای کلاسیک از هندسه تغییرات قیمت استفاده میکنند تا بتوانند به تحلیل وضعیت آن در آینده بپردازند. در واقع باید گفت این الگوها جزء اولین ابزارهای تحلیل قیمت بهشمار میآیند. در این الگوها، مبنای شکلگیری اشکال هندسی در نمودار را براساس رفتار کاربران و معاملهگران در نظر میگیرند. با توجه به این اصل احتمال تکرار وجود دارد. برای اینکه بتوانید از الگوهای کلاسیک استفاده کنید در قدم اول باید آنها را بهطور کامل بشناسید و سپس در زمان و جای درست آنها را مورد استفاده قرار دهید.
لازم بهذکر است با یادگیری الگوهای تحلیل تکنیکال میتوانید بهراحتی در بازارهای مالی مختلف مانند بورس، فارکس و ارز دیجیتال به تحلیل نمودار قیمت و انجام معامله بپردازید. این الگوها در دورههای زمانی یا تایمفریمهای مختلفی تشکیل میشوند اما هر چه میزان این بازه زمانی بیشتر باشد؛ اعتبار الگو نیز افزایش مییابد.
الگوهای تحلیل تکنیکال؛ الگوی کلاسیک سر و شانه
از معتبرترین الگوهای کلاسیک میتوان به الگوی سر و شانه اشاره کرد. شکل ظاهری آن باعث شده تا نام سر و شانه را برای آن انتخاب کنند. از آنجایی که این الگوی تحلیل تکنیکال برگشتی است، میتوانید با استفاده از آن نمودار صعودی را به نزولی تبدیل کنید. وقتی سهمی روند نزولی دارد احتمالا الگو بهصورت معکوس تشکیل شود که در این صورت آن را با اصطلاح سر و شانه معکوس نامگذاری میکنند. این کار باعث ایجاد تغییر در روند نزولی و در نهایت صعودیشدن قیمت میشود.
۳ بخش الگوی سر و شانه عبارتاند از:
-
قسمت میانی همان سر الگو است که ارتفاع بیشتری نسبت به شانهها دارد. در الگوی معکوس نیز عمق سر بیشتر خواهد بود.
-
شانهها در بخشهای کناری سر قرار دارند با ارتفاعی حدودا یکسان
-
دیگر بخش مهم خط گردن است که بهواسطه اتصال نقاط میانی بین سر و شانهها بهوجود میآید.
برای اطمینان از اعتبار الگوی سر و شانه به ایجاد روند صعودی یا نزولی قبل از آن توجه کنید. در صورتی این الگو مطلوب است که شانههای تشکیلشده از ارتفاع یکسانی برخوردار باشند. همچنین نزدیکی خط گردن به راست و تقریبا یکسان بودن مدتزمان تشکیل آنها از جمله مواردی هستند که نشان میدهند الگو ایدهآل است.
الگوی سقف ۳ قلو و کف ۳ قلو
دیگر الگوی بازگشتی کلاسیک که میتواند در تبدیل روند صعودی قیمت به روند نزولی تاثیرگذار باشد، الگوی سقف ۳ قلو است. در مقابل الگوی کف ۳ قلو قرار دارد که در پایان روند نزولی بهوجود آمده و باعث تبدیل روند نزولی به صعودی میشود. از مهمترین تفاوتهای این الگو با سر و شانه میتوان به هماندازه بودن ارتفاع سر با شانهها اشاره کرد. در باقی موارد شباهتهای زیادی بهیکدیگر دارند. در صورتی این الگو تکمیل میشود که با حجم مناسب، خط گردن آن بشکند. حد سودی که در این الگو تعیین شده همان فاصله خط گردن از ۳ نقطه است. همچنین باید گفت در شرایطی این الگو قابل اعتماد است که بتوان یک روند نزولی یا صعودی پیش از آن شناسایی کرد اگر غیر از این بود اعتبار لازم را ندارد.
الگوهای تحلیل تکنیکال؛ سقف و کف ۲ قلو
این الگوی بازگشتی نیز مانند الگوی کف و سقف ۳ قلو است که میتواند در نمودار قیمت تغییر ایجاد کند. با توجه به روند نمودار میتوان گفت از ۲ دره یا قله با ارتفاع یکسان تشکیل میشود. برای اینکه این الگو اعتبار داشته باشد قیمت باید بتواند خط افقی که از نقطه میانی میگذرد را بشکند. این الگو در نمودار به تعداد بالایی تکرار میشود.
الگوی پرچم
از دیگر الگوهای تحلیل تکنیکال که در یادگیری بورس حتما با آن آشنا میشوید میتوان به الگوی پرچم که از یک پرچم و میله تشکیل شده اشاره کرد. عملکرد کلی این الگو بهصورت ادامهدهنده است اما در برخی مواقع نقش الگوی بازگشتی نیز دارد. مستطیل یا مثلث ایجادشده در این الگو همان پرچم است. در صورتی که خروج از ضلع مشاهده کردید، در واقع یک تاییدیه برای الگو محسوب میشود. روند صعودی یا نزولی قبل از تشکیل پرچم نقش میله را ایفا میکند. جهتی که توسط الگوی پرچم ایجاد شده مخالف روند صعودی یا نزولی است که نقش میله را دارد. این الگو برای روندهای صعودی و نزولی میتواند بهوجود بیاید.
الگوهای کلاسیک؛ الگوی مثلث
با یادگیری تحلیل تکنیکال متوجه میشوید یکی از پرتکرارترین الگوهای کلاسیک در این تحلیل، الگوی مثلث است که میتواند بهصورت ادامهدهنده یا بازگشتی ایجاد شود. برای تشخیص نوع الگو یا همان بازگشتی یا ادامهدهنده بودن آن باید خروج قیمت یکی از اضلاع این الگو را بررسی کنید. الگوی مثلث ممکن است با توجه به قرارگیری اضلاع انواع مختلفی نیز داشته باشد اما این مورد تاثیری روی قوانین خروج از اضلاع ندارد.
الگوهای تحلیل تکنیکال؛ کاپ (فنجان و دسته)
این الگوی معروف نقش ادامهدهنده در روند صعودی دارد و یکی از مهمترین الگوهای تحلیل تکنیکال کلاسیک بهحساب میآید. نمودار قیمت در این الگو با روند صعودی خود شکلی یک فنجان یا حرف U بهوجود میآورد، در بیشتر مواقع برای ادامه روند صعودی ابتدا دسته کوچکی برای فنجان ایجاد کرده و سپس با شکستن خط بالای U به روند خود ادامه میدهد. در برخی مواقع نیز ممکن است الگوی فنجان بدون دسته بالا برود و هیچ مشکلی در این مورد بهوجود نخواهد آمد. هرچه تایمفریم بالاتر باشد اعتبار این الگو نیز افزایش مییابد.
الگوی مستطیل یا رنج
از دیگر الگوهای کلاسیک میتوان به مستطیل اشاره کرد. مهمترین ویژگی این الگو نوسان قیمت بین ۲ خط افقی و در نهایت خروج آن از یکی از اضلاع است. برای تعیین حد سود این الگو باید به اندازه فاصله بین ۲ خط موازی توجه کرد. برای کسب درآمد در این الگو میتوانید در کف بخرید و در سقف بفروشید.
جمعبندی
الگوهای تحلیل تکنیکال بر مبنای اصولی که در این تحلیل وجود دارد، ایجاد شدهاند و به ما کمک میکنند تا با توجه به نمودار قیمت رشد یا ریزش سهم را پیشبینی کنیم. در آموزش بورس موارد زیادی به شما یاد داده میشود که آموزش تحلیل تکنیکال میتواند از مهمترین مباحث باشد. چرا که در این تحلیل تریدر میتواند با در نظر گرفتن گذشته سهم رفتار آن را در آینده پیشبینی کند. الگوهای کلاسیک با اشکال هندسی از اولین ابزار و روشهای تحلیل تکنیکال بهحساب میآیند که هنوز هم استفاده از آنها در بازارهای مالی مختلف مانند بورس، ارز دیجیتال و فارکس کاربرد دارد. از الگوهای کلاسیک در تحلیل تکنیکال میتوان به الگوی سر و شانه، الگوی کف و سقف ۳ قلو، الگوی مثلث، الگوی کف و سقف ۲ قلو و مستطیل اشاره کرد.
منبع: rahavard۳۶۵.com
نظر شما