اولین شب از شب​های جشن اهالی موسیقی ایران به نام محمد نوری گره خورد تا یاد این هنرمند در تالار وحدت زنده شود.

به گزارش خبرآنلاین، جشن امسال خانه موسیقی برای اجرا در 4 شب طراحی شده​است. شب «ثمین و اولین باغچه بان» با اجرای کنسرت ارکستر سنفونیک ویولت به رهبری فرزاد نوشاد و ارکستر مجلسی آرس نوا به سرپرستی آرمین قیطاسی، شب «عطا جنگوگ» با اجرای کنسرت ارکستر آدمیک تهران به رهبری امین سالمی از دیگر شب​های این جشن است که در تالار وحدت برگزار می​شود.
همزمان با برپایی جشن خانه موسیقی برای نخستین بار یک نمایشگاه ساز و آواز هم که شامل 25 غرفه عرضه ساز و محصولات موسیقی است تا پایان جشن خانه موسیقی در تالار وحدت برپا است.
شب گریه
در شب محمد نوری که با هق هق خواهر و داماد محمد نوری هنگام اجرای قطعات همراه بود؛ ارکستر کلاسیک ایران به رهبری محمد سریر و با اجرای خوانندگانی چون رشید وطن دوست، ماریو تقدسی و محمد رضا صادقی روی صحنه رفتند و شعر هایی از فریدون مشیری، شیون فومنی، حسین منزوی، حمید مصدق، فروغ فرخزاد، تورج نگهبان و افشین یدالهی را اجرا کردند.آهنگسازی این قطعات را محمد سریر برعهده داشت.
محمد سریر در شب محمد نوری گفت که «من از 15 سالگی به صورت حرفه​ای موسیقی را آغاز کرده​ام و موسیقی هم مثل زندگی با فراز و فرود همراه است، در گذشته آستانه تحمل مردم بالاتر بود، اما امروزه بیشتر جوان​هایی که وارد عرصه​های هنری از جمله موسیقی می​شوند، یک شبه می​خواهند به شهرت برسند.»
به گفته محمد سریر، نوری به نغمه​ها و موسیقی اقوام ایرانی علاقه خاصی داشت و در آثاری که خلق کرد همواره از موسیقی و ترانه​های اقوام مختلف بهره می​برد؛ همین کار او موجب پیوند با تمام اقوام ایرانی شد.
این اهنگساز ادامه داد:«من با اینکه به زبان و لهجه برخی از اقوام ایرانی آشنایی ندارم، اما همواره از موسیقی اقوام ایرانی لذت می​برم.»
او افزود: «از قدیم کسانی که با موسیقی آشنایی نداشتند، معتقد بودند کسی که اپرا می​خواند، حتما کارش خیلی درست است و محمد نوری هم چون چنین قابلیتی داشت و توانست گروه زیادی را با خود همراه کند.»
به گفته سریر، محمد نوری احترام خاصی برای موسیقی قائل بود و به همین علت تا دوره​ای که کار کرد؛ همواره چارچوب را حفظ و از نرم خارج نشد.
این آهنگسازخاطرنشان ساخت: «محمد نوری ما را ترک نکرده و من همیشه حضور او را در کنار خودم احساس می​کنم وهر گاه که تصمیم می​گیرم که روی قطعه​ای آهنگسازی کنم، فکر نمی​کنم که نوری دیگر میان ما نیست و هر کاری را می سازم گویی در انتظارم که نوری آن را اجرا کند.»
دراین مراسم فیلم مستندی هم که به مناسبت شب محمد نوری ساخته شده بود؛ در فواصل اجراها پخش ​شد. در بخشی ازاین مستند «نادر ابراهیمی» و «محمد نوری» در مراسمی در خانه هنرمندان حضور داشتند.
محمد نوری دراین فیلم درباره اجرای یکی ازترانه های نادر ابراهیمی گفت: «نادر ابراهیمی ترانه ای سروده بود و آن را به من برای اجرا سپرد؛ اما خیلی ها به او اعتراض کردند که این ترانه را برای اجرا به فرد دیگری بده، اما او در حضور همه اعلام کرد اگر قرار است این ترانه اجرا شود تنها کسی که می​تواند محمد نوری است.»
نوری در این مستند گفته بود که «من در زندگی ام هرگز با موسیقی و آواز به کسی دروغ نگفته​ام و در موسیقی من مهر و محبت جاری است. این مهر و محبت می​تواند بخش عمده​ای از جامعه را با خود همراه کند. من همواره کوشیده ام که در کنار مردم آزاده بایستم وچون مردم ایران همواره ایستاده اند؛ آزاده اند.»
«فرویدون مشیری» هم در بخشی از این مستند درباره همکاری خودش با محمد نوری و محمد سریر گفته بود: «سال​ها پیش به محمد سریرگفتم که بیا من و تو کار مشترکی بسازیم که محمد نوری آن را بخواند و سریرهم قبول کرد و من شعر «آواز با عشق» را سرودم و سریر روی این شعر آهنگ ساخت و محمد نوری هم به بهترین شکل ممکن این شعر را جاودانه ساخت.»
حاشیه​های مراسم
- دراین مراسم برای نخستین بار یکی از ترانه​هایی که افشین یدالهی سروده و محمد سریر روی آن آهنگسازی کرده، اجرا شد. این ترانه شامل حرف هایی بود که محمد نوری نزده گذاشته بود و بخش دیگر این ترانه حاکی از احساس مردم پس از رفتن محمد نوری بود.
- در این کنسرت شعر «عاشقانه» فروغ فرخزاد و تنها ترانه​ای که سروده بود با عنوان «در خموشی​های ساحل» از سوی رشید وطن دوست اجرا شد. به گفته محمد سریر «در خاموشی های ساحل» تنها ترانه ای است که فروغ فرخزاد سروده است .
- در این شب چند شعر از شیون فومنی شاعر گیلانی هم اجرا شد. به گفته محمد سریر؛ شیون فومنی یکی از بهترین شاعران معاصر ایران است که هم شعر گیلکی و هم شعر فارسی سروده است و بی شک باید از او به عنوان شهریار گیلان یاد کنیم.
- یکی از بخش​های جذاب و مهیج جشن خانه موسیقی در شب محمد نوری اجرای قطعه جان مریم بود که با همراهی جمع همراه بود که با اسقبال خوبی که از این قطعه شد یک بار دیگر گروه این قطعه را اجرا کردند.
- قطعه عروسی که از ساخته های محمد سریر است یکی از قطعاتی بود که در این شب اجرا شد و فضایی نوستالژیک را بر جشن حاکم کرد.
- با اینکه کنسرت گروه ارکستر کلاسیک ایران اجرای خوبی داشت، اما در برخی موارد خواننده​ها از جمله ماریو تقدسی در برخی از موارد از جمله «جان مریم» با گروه همراه نبود.
5757
کد خبر 177614

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۸
    4 0
    به راستی که یادش گرامی باد. صدای این بزرگمرد با خاک ایران گره خورده است.
  • فروغ IR ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
    0 0
    صدایی ماندگار روحی والا جانی پاکیزه انسانی به تمام معنی بی ادعا تکرار نشدنی ودریغی بی انتها کاش تنهایمان نمیگذاشت .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین