اهمیت یادگیری اتوماسیون صنعتی و PLC و مسیر ورود به بازار کار

اتوماسیون صنعتی یکی از مهمترین تکنولوژی های تاثیر گذار در صنعت مدرن بشمار می آید که در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، پزشکی، الکترونیک، نفت و گاز، فرآوری مواد غذایی و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه اتوماسیون صنعتی به سال‌های پس از انقلاب صنعتی در انگلستان و آلمان در قرن نوزدهم برمی‌گردد. در این دوره، ایده‌هایی برای استفاده از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جدید برای کنترل فرآیندهای صنعتی مطرح شد. با ورود کامپیوتر به صنعت در دهه ۱۹۶۰ ، این ایده ها به بهترین شکل محقق شدند. طولی نکشید تا در دهه ۱۹۷۰ اتوماسیون صنعتی به یکی از اصلی‌ترین تکنولوژی‌های صنعتی تبدیل شد. با گذر زمان و رشد تکنولوژی در صنعت، امروزه صاحبان صنایع برای بقا در بازار به سرعت از مکانیزاسیون به سمت اتوماسیون در حرکت هستند.

نیاز به اتوماسیون در صنایع باعث شده تا فرصت های شغلی خوبی برای متخصصان این حوزه وجود داشته باشد. از طرفی مهندسان برق و مکانیک با داشتن مهارت لازم به راحتی می توانند این حوزه فعالیت کنند.

اتوماسیون صنعتی چیست ؟

اتوماسیون صنعتی به مجموعه‌ای از فرآیندهای اتوماتیک و سیستم‌های کنترلی می‌گویند که برای بهینه‌سازی و کنترل فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود. هدف از اتوماسیون صنعتی، افزایش بهره وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت محصولات و خدمات است. با استفاده از اتوماسیون صنعتی، می‌توان فرآیندهای تولید، نظارت بر موجودی مواد و کالاها، کنترل کیفیت، مدیریت انرژی، کاهش زمان تعمیر و نگهداری و بهبود ایمنی و بهداشت در محیط کار را بهبود بخشید.

اهمیت یادگیری اتوماسیون صنعتی و PLC و مسیر ورود به بازار کار

PLC چیست؟(نحوه کارکرد و بررسی کامل اجزای PLC ها)

PLC یا کنترل کننده منطقی برنامه‌پذیر (Programmable Logic Controller) یک دستگاه الکترونیکی است که برای کنترل و اتوماسیون فرآیندهای صنعتی استفاده می‌شود. این دستگاه با استفاده از برنامه‌نویسی انجام شده توسط کاربران، ورودی‌های مختلفی را (از جمله سنسورها و سوئیچ‌ها) بررسی کرده و سپس خروجی‌های مختلفی (از جمله کنترل کننده‌های خروجی و موتورها) را کنترل می‌کند.

اجزای PLC شامل ماژول‌های ورودی و خروجی برای دریافت و کنترل سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ، پردازنده برای پردازش و تولید سیگنال‌ها، حافظه برای ذخیره برنامه‌های کاربری و داده‌های فرآیند و منابع تغذیه برای فراهم کردن انرژی الکتریکی به دستگاه است. PLC ها با توجه به سایز، حافظه، ورودی و خروجی متفاوت دسته‌بندی می‌شوند.

از شرکت‌های معروف تولید کننده PLC می‌توان به زیمنس، تله مکانیک، امرون، ال جی، بوش، جنرال الکتریک، میتسوبیشی و … اشاره کرد.

درآمد متخصصان اتوماسیون صنعتی و PLC چقدر است؟

درآمد متخصصان اتوماسیون صنعتی به عوامل مختلفی مانند سطح تحصیلات، تجربه کاری، محل کار و نوع فعالیتی که در آن انجام می دهند بستگی دارد. به طور کلی، متخصصان اتوماسیون می‌توانند در زمینه‌های مختلفی از جمله رباتیک، کنترل‌های صنعتی، سیستم‌های خودکار، شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های ابزار دقیق فعالیت کنند.

در کشورهای پیشرفته، متخصصان اتوماسیون از درآمد بالایی برخوردار هستند. به خصوص در کشورهای در حال توسعه، درآمد متخصصان اتوماسیون به صورت قابل توجهی بالاتر از متوسط درآمد جامعه است. با توجه به آمار منتشر شده توسط سایت های کاریابی در ایران درآمد متخصصان برق، اتوماسیون و متخصصان plc در سال ۱۴۰۲به طور میانگین ۲۶ میلیون تومان تعیین شده است. اما با توجه به رشد سریع صنعت و نیاز بالا به متخصصان این حوزه، درآمدهای بیشتری برای متخصصان قابل تصور است.

اهمیت اتوماسیون صنعتی و نحوه ورود به بازار کار

در دنیای امروز، پس از مکانیزاسیون، صنعت و تولید به شدت به سمت اتوماسیون و خودکارسازی حرکت می‌کنند. از آنجا که استفاده از اتوماسیون، بهبود مستمر و پایداری در عملکرد صنعتی را به همراه دارد و شرکت‌های بزرگ صنعتی برای بقا در صنعت باید به دنبال افزایش بهره‌وری و بهبود فرآیندهای تولید خود باشند، استفاده از اتوماسیون در خطوط تولید به یک الزام تبدیل شده است و نیروهای متخصص باید از پیاده سازی تا بهبود و کنترل در زمینه‌های مختلفی از جمله رباتیک، کنترل‌های صنعتی، سیستم‌های خودکار، شبکه‌های کامپیوتری و سیستم‌های ابزار دقیق در خطوط تولید حضور داشته باشند.

به همین دلیل تقاضای شدیدی برای متخصصان اتوماسیون در بازار کار به وجود آمده است و این یک فرصت ویژه برای جذب و استخدام علاقه مندان و متخصصان این حوزه است. علاقه مندان به این حوزه می توانند با یادگیری اتوماسیون صنعتی و گذراندن دوره plc، مهارت و تخصص لازم را کسب کنند و به راحتی با داشتن یک رزومه مناسب در صنعت مشغول شوند.

کسب تخصص و مهارت لازم برای ورود به بازار کار

اصولاً افراد برای ورود به حوزه اتوماسیون صنعتی از دو طریق تحصیلات دانشگاهی و آموزش های آزاد می توانند دانش و مهارت لازم را کسب کنند. در دانشگاه، دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد برق صنعتی با تمرکز بر گرایش کنترل، واحد های درسی مرتبطی را با اتوماسیون صنعتی می گذرانند و با مفاهیم تئوری این حوزه آشنا خواهند شد و مهارت‌های لازم را کسب می کنند.

همچنین با کمی جستجو در اینترنت می توان با استفاده از منابعی مثل ویدیو های آموزشی، کتاب ها و مقالات فارسی و انگلیسی و یا شرکت در دوره های تخصصی و کاربردی شروع به آموزش اتوماسیون صنعتی کرد و به دانش مورد نیاز دست یافت. با این حال، بهترین روش برای تبدیل شدن به یک مهندس متخصص، شرکت در دوره‌های آموزشی حضوری است. این روش علاوه بر توانایی بالاتر در اخذ مهارت‌های لازم، امکان برقراری تعامل مستقیم با اساتید و متخصصین این حوزه را فراهم می‌کند.

آموزش اتوماسیون یک پله بالاتر از تخصص!

اتوماسیون یکی از تخصص‌هایی است که به دلیل پیچیدگی و ماهیت تکنولوژی محوری که دارد، هر روزه رشد و توسعه می‌یابد. اما اگر به دنبال توسعه و ارتقاء خود هستید، بهتر است یک پله بالاتر از تخصص آموزش ببینید. در دوره جامع اتوماسیون صنعتی جهاد دانشگاهی صنعتی شریف، تمام مباحثی که نیاز است تا یک متخصص اتوماسیون صنعتی بر آن‌ها تسلط داشته باشد، به صورت پله پله و گام به گام توسط برترین اساتید فعال در صنعت به صورت حضوری آموزش داده خواهد شد. این دوره شامل آموزش‌هایی در زمینه پنوماتیک، هیدرولیک، الکتروپنوماتیک و الکتروهیدرولیک، موارد ایمنی و جلوگیری از استهلاک اجزای هیدرولیک، پروپرشنال هیدرولیک و سنسوریک و همچنین PLC S۷ ۳۰۰/۴۰۰ و شبکه‌های صنعتی است.

اهمیت یادگیری اتوماسیون صنعتی و PLC و مسیر ورود به بازار کار

پس از گذراندن این دوره ها و شرکت در آزمون پایان دوره، به دانش آموختگان مدرک معتبر و قابل ترجمه زیر نظر وزارت علوم اعطا خواهد شد. همچنین فراگیران با تکیه بر دانش و تجربه ای که در این دوره ها کسب کرده اند توانایی اجرای پروژه‌های اتوماسیون صنعتی را خواهند داشت و می‌توانند به عنوان یک متخصص حرفه‌ای در صنعت مشغول به کار شوند.

کد خبر 1782336

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =