روزنامه جمهوری اسلامی در باره سریال "سقوط آزاد" نوشت:

کیفیت این سریال پایین‌تر از حد انتظار بسیاری از مخاطبان سیما بود. شاید اکشن‌های موجود در سریال و زد و خورد‌هایی که با "گروه بدلکاری سیزده" به خوبی اجرایی شده است تا حدودی دل مخاطبین را به دست آورده باشد، اما شخصیت‌های بی‌هویت، موقعیت‌های دم دستی، پرداخت بدون انسجام روند قصه و دیالوگ نویسی ضعیف، مخاطب را پس می‌زند. آدمهایی که در قصه می‌آیند و معرفی می‌شوند هیچ هویتی ندارند و به حال خود رها می‌شوند بی‌آن که انگیزه هایشان در جریان عمل و عکس العمل شان کشف شود. این عدم پردازش صحیح در کاراکترهای منفی فیلم بیش از همه مشهود است. شخصیت‌های فیلمنامه تغییرات لحظه‌ای دارند و تعادل در شخصیت از بین رفته است. عدم انسجام شخصیت‌ها در روند قصه نه از باب تحول شخصیت در راستای پردازش صحیح، که از عجله در نگارش و سطحی نگری فیلمنامه نویس نشأت می‌گیرد.
فقر فیلم‌های ایران در ژانر پلیسی بر هیچ کس پوشیده نیست و این که آثاری از این دست به شدت تحت تاثیر آثار خارجی هستند کاملا مبرهن است. اما در سریال سقوط آزاد (که پیش از این دو نام گیوتین و روزآخر را داشته) تاثیر پذیری تا آنجایی پیش رفته است که شرایط اجتماعی ایران فراموش شده است. بدون شک عوامل این سریال هدف مثبتی را دنبال می‌نموده‌اند. قصد آنها پرداختن به پلیسی متفاوت و قابل تحسین است اما راه را اشتباه رفته‌اند. ویژگی‌های فرهنگی، شخصیتی و جغرافیایی پلیس ایرانی با پلیس خارجی تفاوت دارد و مخاطب ایرانی این را به خوبی می‌داند. مخاطب در سالهای اخیر با وجود مستندهایی همچون شوک، هرچه بیشتر با این قشر شریف و حرفه سختشان آشنا شده است. سقوط آزاد تحت تاثیر سریال آلمانی "کبرا 11" و البته با تاثیر خفیف از سریال وطنی خواب و بیدار، همانند کلاغی شده که به دنبال تقلید از راه رفتن کبک، راه رفتن خود را نیز فراموش کرده است. در جریان قصه، شخصیت‌ها از یکدستی برخوردار نیستند و جدای از مبحث بازیگری عدم فیلمنامه قدرتمند سبب این ضعف است.
در کنار فیلمنامه ضعیف، کارگردانی ضعیف تر، اثر را بیشتر به یک مضحکه تبدیل کرده است. دوربین روی دست در آثار پلیسی با توجه به تعلیق و هیجانی که در آن وجود دارد کاری مرتبط است اما در این سریال کار به جایی می‌رسد که مخاطب را دچار سرگیجه می‌نماید. شتاب در تولید سریال در خلال دکوپاژ کارگردان پیداست. به طور کل هیچ یک از نماها از فرم و یا منطق خاصی پیروی نمی‌کند. انتخاب بازیگران و هدایت بازیگران که از وظائف مهم کارگردان به شمار می‌رود نیز، نشان از ضعف آشکار کارگردانی دارد. ریتم تند سریال البته متناسب با روند قصه است و این نکته در خلال ضعف‌های متعدد تدوین سریال نکته مثبتی است. ریتم تند و سریع اثر در عین حال که سعی نموده هیجان را به مخاطب تزریق نماید اما با توجه به دیگر عناصر که همه با هم کلیت اثر را رقم می‌زنند غیر قابل پذیرش است.
عجله در رساندن اثر به پخش تا آنجا پیش می‌رود که در قسمت آخر، صدای یکی از عوامل در هنگام پخش شنیده می‌شود (در حالی که کسی جز بهداد در صحنه نیست، از پشت دوربین کسی او را به اسم صدا می‌کند) و این نشان می‌دهد دقت در ساخت یک سریال مناسبتی چقدر بی‌اهمیت است! کارگردانی این مجموعه تلویزیونی آنقدر دارای ضعف است که جایی برای دفاع نگذاشته و به طور قطع، کارگردانی وی هیچ نکته‌ای برای پذیرش اثری متوسط نیز ندارد و این نکته می‌تواند هشداری برای تهیه کنندگان باشد که سریال‌های مناسبتی را به افرادی متخصص در این امر بسپارند. ساخت فیلم سینمایی خوب از سوی یک کارگردان نمی‌تواند تضمین‌کننده باشد که کارگردان مذبور در امر تلویزیون نیز، می‌تواند موفق باشد.
بازیگران نامی این سریال در ضعیف‌ترین حد ممکن ظاهر شده‌اند. اگر انتخاب اشتباه برخی بازیگران را مد نظر قرار ندهیم، بازی "حامد بهداد" به طور حتم بدترین بازی این بازیگر در کارنامه‌اش محسوب می‌شود. بهداد که شخصیت اصلی این سریال را بازی می‌کند نیز همچون نویسنده و کارگردان، هدف مشخصی را برای ارائه نقش یک پلیس دنبال نکرده است. او که به دنبال تصویر نمودن پلیسی متفاوت با آنچه تا به حال مخاطبانش از پلیس‌های ایرانی در سریال‌ها و فیلم‌های مختلف دیده اند، مهربانی افراطی را کنار گذاشته و برای انجام وظیفه با متهمان بدرفتاری نیز می‌نماید. اما متاسفانه سرگردی که در این سریال ترسیم می‌شود، تیپ خاصی را تداعی می‌کند که بدون شک نمی‌تواند الگویی مناسبی برای پلیس موفق امروز باشد. لحن اشتباه او که قصدش ارائه پلیسی جدی و تا حدودی عصبی است، مخاطب را به بی‌راهه می‌برد و فریادها و امر و نهی‌هایش بیشتر شبیه بزهکاران است تا یک سرگرد تحصیل کرده و نخبه در حرفه خودش!

302

کد خبر 179556

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    27 2
    کاملا موافقم سریالی پر از ضعف و اشتباه و با هزینه هایی سرسام آور!
  • بدون نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    24 5
    بازي حامد بهداد يادآور داش مشتي هاي قبل از انقلاب در فيلم ايراني مي باشد .با ادبياتي بسيار ضعيف و تهي و روان پريش . واقعاً بهتر از اين بازيگر در جامعه پر هنر ما پيدا نمي شد.
  • بینام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    16 6
    جدا که بازی حامد بهداد نه تنها به فیلم کمک نکرد که اعتبار و وجاهت پلیس را در حد یک گروه آشفته و نامنظم پائین آورد. این روند تا آنجا پیش میرود که این سرگرد بی ادب تا مرز ریاست گروه سواپ پلیس هم پیش میرود که همه میدانیم که گروه سواپ پلیس اینگونه عمل نمیکند. فیلمنامه و کارگردانی و دکوپاژ که جز شرمساری چیزی برای ارائه ندارد. حیف آنهمه امکانات هلیبردی و سایر موارد که از طرف پلیس در اختیار این گروه ناشی سازنده فیلم قرار گرفت . این هم نوعی هدر دادن سرمایه این مملکت نیست.
  • نادری آذر IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    7 29
    برخلاف تحلیل بالا به نظر من سریال خوبی بود و حامد بهداد نیز نقش پلیسی متفاوتی را بازی کرد که جای تشکر دارد درست است ما در فیلمهای پلیسی نسبت به کشورههای اروپایی تفاوت فاهشی داریم ولی سریال سقوط آزاد میتواند گام مناسبی برای شروعی دوباره در این ژان داشت . از تمتم دستندرکاران فیلم کمال تشکر را داریم . این تنها نظر بنده نبود بلکه نظرات خیلی از بیننده گان این سریال است
  • بدون نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    26 1
    باید صحبتهای کارگردان مجموعه رو تو پارک ملت میدید بنده خدا فکر میکرد ترمیناتور 5 ساخته که اینقدر مغروراز سریالش دفاع میکرد
  • بدون نام IR ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    7 2
    متاسفانه چنین آدمی خود را ستاره این روزهای سینمای ایران میداند....به کجا میرود این سینما....؟
  • بدون نام IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    3 1
    بايد پرسيد چرا حامد بهداد تلاش مي كرد با لهجه افغاني صحبت كند؟ ما كه براي خنديدن اين فيلم را نگاه مي كرديم
  • جلال IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    9 1
    نگید ترو خدا نمایندگی رسمی مارلون براندو در خاورمیانه و بازی بد وضعیف!!!!
  • بدون نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    5 0
    واقعا بد بود
  • بدون نام IR ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    1 0
    موافقم
  • بدون نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    7 1
    سريال واقعا فاجعه بود . بازي بهداد كمدي محض . از ديالوگها تا رفتار و حركاتش... فاجعه بزرگتر اما اينجاست كه عوامل و خصوصا كارگردان اثر در اين توهم به سر مي برند كه واقعا شاهكاري خلق كرده اند !!!
  • ترانه IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    9 1
    واقعاً متاسفم برای چنین بازیگران و کارگردانی یاد حسین یاری بخیر چقدر نقش پلیس رو عالی بازی میکرد واقعاً قشنگ بازی میکرد ولی حامد بهداد جوری بازی میکرد که یه پلیس اینطور کسی تو عمرش ندیده
  • مهدي IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۷/۳۰
    7 1
    بااحترام براي آقاي حامد بهدادياديگر بازيگران مطرح اين سريال.بد بازي كردن بازيگران درمقابل توهيني كه ساخت اين قبيل ساخته هاي سخيف به شعور وفهم مخاطب خوش سليقه ايراني ميكنند اصلا"قابل مقايسه واندازه نيستند.اميدوارم دوستانيكه براي بازي انتخاب ميشوند همانطوريكه درمقابل دوربين مستند از خود شخصيتي ساخته وپرداخته نشان ميدهند درموقع ارائه اينگونه كارهابه نمايندگي از خود وشعور ملت ايران واكنش نشان دهند
  • بدون نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
    6 4
    بهداد تحت تاثیر فیلم های پلیسی هالیوودی و شخصیت پلیس خشن و جدی آنهاست مثل رابرت دنیرو که کله خلافکاره رنگین پوست را زیر اسلحشون میگیرن تا ازیه فاجعه انسانی جلوگیری کنند که البته به قدری اداست که خوب از آب در نیامده همچنین ایشان لهجه عجیبی داره که کاش با همان لهجه اصیل مشهدی خودش صحبت می کرد
    • بی نام A1 ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
      0 1
      ایشون مشهدی نیستن برادر
  • سعیدی A1 ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۵
    0 2
    سلام حامد بهداد حرف ندارد عالی بود
  • شهاب A1 ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۲۵
    1 6
    ب نظر من آقای بهداد یکی از بزرگ ترین بازیگران حال حاضر ایرانه وداره سبک جدیدی از بازیگری رو ارائه میده که کمتر کسی قادر ب انجامشه ما هم نباید ب خاطر یک فیلم که کمی ضعیف بازی کرده اینقدرازش انتقاد کنیم ب نظر من فیلم از پایه ضعیف بوده و ربطی ب استاد بهداد نداره.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین