سیدمحمد حسینی چهارشنبه شب با حضور در برنامه «دو قدم مانده به صبح» دیدگاه خود را در مورد حوزه فرهنگ و هنر تشریح کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این برنامه به سؤالات فریدون جیرانی، کارشناس برنامه پاسخ داد و یادآور شد با اتکا به قوانین موجود در این حوزه می‌توان از برخوردهای سلیقه‌ای مدیران جلوگیری کرد. سیدمحمد حسینی در سخنان خود بر ضرورت تدوین سند جامع هنرهای مختلف‌، وجود دیدگاه‌های گوناگون و کم‌شدن فاصله میان مدیران و هنرمندان و لزوم رعایت قوانین از سوی هنرمندان و مدیران تأکید کرد.

او گفت: آخرین فیلمی که دیده‌ام «کتاب قانون» بوده است که بر سر اکرانش بحث‌هایی وجود داشته است. البته هر فیلمی می‌تواند ضعف‌هایی داشته باشد، اما این نباید مانع اکران آن اثر بشود. عده‌ای معتقدند برخی فیلم‌ها با نگاهی انتقاداتی و منفی‌گرایانه به جامعه می‌نگرند، اما نباید فراموش کنیم که گاهی اوقات هشدار دادن برای جامعه مفیدتر است.

اشاره حسینی به اینکه «کتاب قانون» فیلم خوب و آموزنده‌ای بوده بار دیگر وجود مشکلاتی که از سلیقه‌ای بودن نظارت و ارزشیابی فیلم‌ها در کشور ما برای فیلم‌ها پدید می‌آید را اثبات کرد.

حسینی درباره تفکرات حاکم در سینما در خصوص نظارت اذعان داشت: ما مغایرت قطعی میان دیدگاه‌ها نمی‌بینیم، زیرا دیدگاه‌های موجود قابل جمع‌شدن است. همان‌طور که باید به بحث خصوصی‌سازی اهمیت بدهیم نباید از بخش دولتی هم غافل شویم. هرچند که بوروکراسی و دیوان‌سالاری عظیمی که در بخش دولتی به ارث رسیده باعث کم‌شدن پویایی می‌شود، بنابراین ممکن است برخی بخش‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم و در هرجایی که این آمادگی وجود داشته باشد، چنین خواهیم کرد.

حسینی در ادامه این برنامه تأکید کرد که به سینما علاقه زیادی دارد اما به دلیل مشغله‌های کاری‌اش کمتر امکان تماشای فیلم داشته است. وزیر ارشاد البته فیلمی در ذهن‌اش نبود که آن را به عنوان اثر مورد علاقه خود معرفی کند.

حسینی در پاسخ به پرسشی مبنی بر دلگیری‌های هنرمندان از وزارت ارشاد که منجر به ایجاد فاصله‌هایی میان این وزارتخانه و هنرمندان شده است، پاسخ داد: اگر بخواهیم واقع‌بینانه بنگریم، این مسئله دوسویه است. شاید برخی هنرمندان ایراداتی نسبت به مدیران داشته باشند و شاید مدیران هم حرف‌هایی برای گفتن داشته باشند. از آنجا که مفاهمه جدی نبوده است، سوء‌تفاهم‌هایی ایجاد شده و گاهی هم تعاملات خوبی میان دوسو برقرار نشده است. نخبگان هنرمند ما روح لطیفی دارند که باید با مدارا و احترام با آن‌ها برخورد کنیم و به انتظارات معقول آن‌ها پاسخ دهیم که البته این انتظارات در بسیاری از موارد مادی نیست و معنوی است. با این‌که عده‌ای فضا را غبارآلود می‌بینند، باید امیدوار باشیم که فاصله‌ها برداشته می‌شود و با شور و حالی که به وجود می‌آید همگان با انگیزه بیشتری کار خواهند کرد.

وزیر ارشاد سپس تغییر در برخی مدیریت‌ها را لازم دانست و متذکر شد: این تغییرات نباید به گونه‌ای باشد که با برداشتن یک فرد موجب از بین رفتن مجموعه‌ای از افراد بشویم. خوشبختانه در مقطعی به سر می‌بریم که نگاه دولت و رئیس‌جمهور نسبت به مقوله هنر نگاه بهتری است و رهبری انقلاب هم مسائل فرهنگی و هنری را به خوبی دنبال می‌کنند. بنابراین ما به امید حمایت جدی از هنر وارد این عرصه شده‌ایم و بقیه موارد به همت هنرمندان بستگی دارد.

او در پاسخ به پرسشی درباره توزیع نامناسب و کمرنگ آثار ارزشمند و فرهنگی سینمایی توضیح داد: توزیع این آثار در دست بخش خصوصی است و در دست دولت نیست که باعث اکران آثار کم‌ارزش شده باشد. نباید نگاه ما تقابل بخش خصوصی و دولت باشد. این‌ها نیازمند همگرایی هستند بر همین اساس ما درحال مذاکره با گروه‌ها و دیدگاه‌های گوناگون هستیم و هیچ محدودیتی با این همفکری و هم‌اندیشی نداریم، زیرا معتقدیم فضا برای کارکردن زیاد است.

او به ضرورت نگاه بین‌المللی در عرصه سینما اشاره کرد و افزود: کشور ما سابقه فرهنگی بسیاری دارد به ویژه با کمک تکنولوژی‌های جدید می‌تواند دست به تولید آثاری بزند که در عرصه بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشد و ما می‌توانیم با رویکرد مناسبی همه این چالش‌های موجود را همگرا کنیم تا اختلافات تشدید نشود، ضمن این‌که افراد هم باید دیدگاه‌های گوناگون را بپذیرند و فراموش نکنند ما نمی‌توانیم مطابق همه سلیقه‌ها عمل کنیم. بنابراین هنرمندان هم باید گاهی خود را جای مدیران قرار بدهند و واقعیت‌ها را ببینند. هرچند نمی‌توان همه انتظارات را به طور کامل برآورده کرد. باید به فرموده مقام معظم رهبری توجه کنیم و جاذبه حداکثری را مورد نظر قرار دهیم.

حسینی در عین‌حال یادآور شد: هرچند به تنوع دیدگاه‌ها معتقدیم، اما ضوابطی داریم که به آن پایبندیم و صنوف هم می‌توانند درباره آن نظر بدهند. درحال حاضر بحث نظام جامع سینمایی و دیگر هنرها را داریم که با تغییر و تحولات و نگاه به آینده مقررات را تدوین می‌کنیم، تا تکلیف کار همه معلوم بشود. زیرا درحال حاضر بسیاری گله‌مندند که ضوابط و قوانین شفافی وجود ندارد. او با تأکید بر ضرورت تدوین سند چشم‌انداز هنری و برنامه‌های پنج‌ساله اضافه کرد: برنامه‌هایی که وزارتخانه به مجلس داده مشخص کرده است که ما آماده‌ایم تا خود را در معرض دیدگاه‌های هنرمندان قرار بدهیم.

کد خبر 17981

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =