برای انجام «انحصار وراثت» بهتر است از یک وکیل خبره مانند وکلای فراز کمک بگیرید تا در تمام مراحل قانونی انحصار وراثت در کنار شما باشند و شما را راهنمایی کنند.
لزوم داشتن گواهی انحصار وراثت
هنگامی که می خواهید مراحل قانونی انحصار وراثت را انجام دهید، مهمترین موضوع داشتن گواهی انحصار وراثت است. برای انجام تمامی مراحل در انحصار وراثت، شما به گواهی انحصار وراثت نیاز پیدا میکنید. در واقع ما در تمام ادارات دولتی، دفاتر اسناد رسمی، بانک ها و... نیاز به گواهی انحصار وراثت داریم. بنابراین اگر انحصار وراثت انجام نگیرد، امکان تقسیم ترکه و یا انتقال آن نیست. هنگام انحصار وراثت فردی به عنوان جانشین انتخاب می شود که نام او در گواهی فوت با عنوان وارث آمده باشد. برای سهولت در کارهای انحصار ورثه نیز شما می توانید به وکلای مربوط مراجعه کنید و از آنها مشاورههای لازم را دریافت کنید.
نکاتی درباره طلاق توافقی
طلاق توافقی یکی از روش های طلاق است که تفاوت های زیادی با طلاق در شرایط عادی دارد. در طلاق توافقی زن و مرد با توافق کردن بر سر موضوع هایی مانند مهریه، حضانت فرزندان و... رضایت به طلاق توافقی می دهند تا با روندی متفاوت طلاق صورت بگیرد. ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم تا قبل از هر گونه اقدام، تلاش کنید تا مشکلات را حل کنید و نظر خود را راجع به طلاق تغییر دهید. می توانید با مراجعه به مشاور از هرگونه طلاق از جمله طلاق توافقی پیشگیری کنید.
چگونه وکیل طلاق توافقی به ما کمک می کند؟
وکیل طلاق توافقی فردی آگاه و مطلع از تمامی قوانین طلاق است که در مراحل طلاق می توانید از این شخص کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کند. وکیل طلاق توافقی در این شرایط بهترین راهنماییها را می کند تا از قوانین با خبر شوید و بتوانید بهترین کار را انجام دهید. وکیل طلاق توافقی با توجه به آگاهیای که نسبت قوانین طلاق و انحصار وراثت دارد، با رعایت تمام اصول و قوانین، کار ها را پیش می برد و به شما کمک می کند. می توانید از وکیل طلاق توافقی مجموعه فراز در این زمینه کمک بگیرید. در ادامه ما به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از هر گونه اقدام برای طلاق، با مشاور صحبت کرده و نهایت تلاش برای حل اختلاف را انجام دهید. اگر با مشکل مواجه شدید می توانید با وکیل طلاق توافقی در میان گذاشته و مشاوره بگیرید.
مدارکی که برای انحصار وراثت لازم داریم چیست؟
برای انجام انحصار وراثت به مدارکی نیاز داریم که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم و چند مورد از آنها را نام برده ایم.
- گواهی فوت متوفی که از سال ۹۵ در بعضی استان ها از جمله تهران به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه درخواست گواهی فوت اخذ می شود.
- استشهادیه محضری
- شناسنامه متوفی
- عقدنامه یا رونوشت
- شناسنامه وراث
- وصیت نامه رسمی شخص فوت شده
- گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تاکنون اقدامی نکرده اند.
اگر مشکلی در جمع آوری مدارک یا همکاری نکردن ورثه داشتید می توانید با همکاران ما در مجموعه فراز تماس بگیرید و این مشکل را به آنها بسپارید تا آن را حل کنند.
انواع گواهی انحصار وراثت
قبل از تقسیم اموال ابتدا میزان دارایی فرد متوفی را بررسی می کنند تا مشخص شود که انحصار وراثت باید محدود یا نامحدود باشد. با توجه به تغییرات جدید قانون افرادی که دارایی بالای 50 میلیون تومان دارند باید گواهی نامحدود دریافت کنند اما اشخاصی که دارایی آنها کمتر از 50 میلیون تومان است، نیازی به گواهی نامحدود ندارند بنابراین گواهی محدود برای این اشخاص کفایت می کند. با مشاوره از وکلای فراز: farazlawyers.com می توانید در این مورد راهنمایی بگیرید.
چه کسانی وراث هستند؟
این مورد در قوانین و کشور های مختلف، متفاوت است اما در ایران با توجه به قوانین اسلامی به سه دسته طبقه بندی می شود که اگر فردی در یک دسته وجود داشته باشد ارث به دسته دیگر انتقال پیدا نمی کنند.
خلاصه مراحل انحصار وراثت
- تهیه مدارک مانند استشهادیه
- ثبت نام یکی از وراث در سامانه ثنا
- ثبت دادخواست الکترونیکی در دفاتر قضایی
- مراجعه به شعبه ارجاع شده حل اختلاف
- رفع نقض مدارک
- نشر آگهی انحصار وراثت نامحدود
- پس از 30 روز از آگهی مراجعه به شورای حل اختلاف و دریافت رای
منظور از ماترک متوفی چیست؟
منظور از ماترک اموالی است که از متوفی باقی مانده است. اموال منقول مانند وجه نقد و خودر، اموال غیر منقول مانند زمین، املاک، خانه و ... و حقوق ها مانند حق قصاص، حق خیار، شفعه و... طلب متوفی از فرد دیگر هم جزء دارایی و اموال حساب می شود و ورثه می توانند آن را طلب کنند. اگر در این مورد اطلاعات بیشتری دارید، با ما به اشتراک بگذارید و نظر خود را برای ما بفرستید.
در مورد وصیت فرد متوفی، شخص می تواند ثلث اموال خود را به ورثه یا غیر ورثه وصیت کند تا به آن شخص برسد. بعد از کم شدن آن اموال از دارایی های شخص، اموال باقی مانده نیز بین ورثه تقسیم خواهد شد.
تغییرات صدور گواهی انحصار وراثت در سال های اخیر
مطابق بخشنامه شماره ۳۸۳۸۴ مورخ ۷ /۷/ ۱۳۹۹ وزارت دادگستری اگر فرد متوفی دارایی بالا 500 میلیون ریال معادل 50 میلیون تومان داشته باشد، ورثه باید گواهی نامحدود دریافت کنند و باید آگهی نشر دهند.
به همین منظور اگر اموال کمتر از 50 میلیون تومان باشد به علت حذف مرحله آگهی دریافت گواهی بسیار سریع تر می شود. مدت زمان انحصار وراثت محدود به دلیل سریع بودن این پروسه بین 3 تا 7 روز کاری است که در گذشته این مبلغ 300 میلیون ریال معادل 30 میلیون تومان بوده که با توجه به تغییرات به 50 میلیون تومان افزایش یافته است.
سخن پایانی
بحث انحصار وراثت موضوع پیچیده ای است که بعد از فوت بستگان پیش می آید و برای انجام مراحل قانونی این امر، نیاز به وقت و کار زیادی است که پیشنهاد ما مجموعه وکلای فراز است که با وجود وکلای خبره در این مجموعه می توانید از آنها کمک بگیرید.
نظر شما