واکنش به درخواست یک نماینده برای کشت قانونی خشخاش/ در ایران ۱۷ درصد مردم میل به مصرف موادمخدر دارند/ شرط و شروط کشت خشخاش در کشور

یک پژوهشگر حوزه اعتیاد می‌گوید: گزارشاتی از کشت خشخاش در نقاط مختلف کشور داریم و این اتفاق رخ داده؛ ضمن اینکه حدود ۴ میلیون نفر مصرف کننده موادمخدر در کشور داریم و حداقل نیمی از این افراد مصرف کنندگان مخدر تریاک هستند.

فرزانه فراهانی: طی روزهای اخیر یکی از نمایندگان مجلس، درباره ضرورت کشت تریاک در کشور توسط کشاورزان داخلی صحبت‌هایی را مطرح کرده است.

رضا سپهوند، نماینده مردم خرم آباد در مجلس با اشاره به نیاز درمانی کشور به انواع داروها گفته است: سالانه ما از افغانستان برای تولید دارو تریاک وارد می کنیم آن هم نامرغوب ، در صورتیکه در کشور ما کشاورزان تولید می کنند بیاییم با نرخ مصوب دولتی از کشاورز خریداری کنیم.

او ادامه داده: من خودم تهران هستم سر کوچه من دختر پسرا مواد می‌کشند. برید جلوی آنها را بگیرید نه کشاورزی که بدلیل فشار اقتصادی مجبور است خشخاش کشت کند. ما به تریاک نیاز داریم برای تولید دارو ما در مجلس در رابطه با همین موضوع کشت خشخاش مصوبه‌ای بردیم مجلس فعلا در حال بررسی است که کشاورز کشت کند دولت با نرخ مصوب برای داروسازی خریداری کند.

سعید صفاتیان تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد، در گفتگو با خبرآنلاین توضیحاتی درباره معایب و مزایای کشت مخدر تریاک در کشور بیان کرده است.

صفاتیان می‌گوید: در هر صورت هر کشوری باید برای ماده مخدر یا روانگردانی که بیشتر مورد استفاده معتادان است و مسیر کاهش آسیب آن، برنامه ریزی کند و در این قضیه هر کشوری برنامه مختص خود را دارد.

واکنش به درخواست یک نماینده برای کشت قانونی خشخاش/ در ایران ۱۷ درصد مردم میل به مصرف موادمخدر دارند/ شرط و شروط کشت خشخاش در کشور

او می‌گوید: قبل از انقلاب خودمان در کشور تریاک را کشت می‌کردیم و در این باره قانون داشتیم و با وقوع انقلاب آن قانون را حذف کردیم.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: در حال حاضر قانون به وزارت بهداشت این اجازه را می‌دهد که برای تولید دارو و انجام کارهای تحقیقاتی بتواند در حوزه موادمخدر ورود کرده و کشت برخی از انواع موادمخدر را در حجم مشخص اجرایی کند.

از جمله معایب کشت تریاک در کشور شکسته شدن قبح تریاک و مصرف در جامعه است.

صفاتیان می‌گوید: در صورت تصویب قانون کشت دوباره تریاک در کشور، دو بحث مطرح است؛ یکی اینکه می‌خواهیم تریاک را مستقیم به افراد بالای ۶۰ سال بدهیم و بحث دیگر اینکه مثل خیلی از کشورهای دیگر دنیا، کشت تریاک را قانونمندسازی و پزشکی‌سازی کنیم و البته این با بحث آزادسازی مصرف موادمخدر فرق می‌کند. 

او اضافه می‌کند: در حوزه آزادسازی مصرف موادمخدر، شخص هر جا و هر نقطه از کوچه و خیابان می‌تواند مواد مصرف کند اما وقتی می‌گوییم پزشکی‌سازی یا قانونمندسازی، در اینجا پزشک در مرکز درمان، مقدار مشخصی از مواد را برای مصرف روزانه فرد معتاد تعیین می‌کند و در جایی که پزشک می‌گوید باید موادمخدر مختص خود را مصرف کند.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: گزارشاتی از کشت خشخاش در نقاط مختلف کشور داریم و این اتفاق رخ داده؛ ضمن اینکه حدود ۴ میلیون نفر مصرف کننده موادمخدر در کشور داریم و حداقل نیمی از این افراد مصرف کنندگان مخدر تریاک هستند.

صفاتیان در ادامه می‌گوید: برای معتادان در کشور، حدود ۱۰ هزار باب مراکز ترک اعتیاد را راه‌اندازی کردیم، داروهای مخدر را به کشور آورده‌ایم؛ حدود ۱ میلیون نفر از مصرف کنندگان موادمخدر تحت پوشش مراکز فوق هستند، اما هنوز کسانی هم در بین معتادان وجود دارند که به دنبال درمان نمی‌روند و تحت درمان قرار نمی‌گیرند. 

او اضافه می‌کند: اگر معتادی نخواهد به دنبال درمان و تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد برود، باید بین ۴ تا ۱۰ میلیون تومان، برای موادمخدر مصرفی خود هزینه کند؛ خیلی از معتادان وضعیت مالی خوبی ندارند و از این رو پیشنهاداتی درباره اینکه دولت خودش تریاک کشت کند و با قیمت پایین به معتادانی که وضع مالی مناسبی ندارند بدهد، مطرح است.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد معتقد است: در صورت کشت تریاک توسط خود دولت در کشور، تریاک سالم‌تری به معتادانی که فقر مالی دارند عرضه می‌شود؛ به این برنامه "برنامه کاهش آسیب" می‌گویند که سالهاست در دنیا اتفاق می‌افتد؛ اصلا آمدن برنامه درمان متادون، بوپرنورفین یا شربت تریاک هم بر مبنای برنامه‌های کاهش آسیب بوده است. 

صفاتیان می‌گوید: در هر کشوری یک دسته از آدمها تمایل به مصرف موادمخدر دارند، تحقیقات نشان داده است که در ایران ۱۷ درصد مردم میل به مصرف موادمخدر دارند. در حال حاضر ۵ درصد این ۱۷ درصد مصرف کننده موادمخدر هستند و مابقی هنوز به سمت مصرف نرفته‌اند و باید برای پیشگیری از اعتیاد آن‌ها برنامه ریزی‌های لازم انجام شود.

او می‌گوید: اینطور نیست که بگوییم سریعا قانونی را درباره کشت تریاک در کشور تصویب و از فردا اجرا کنیم؛ کارشناسان مختلف باید در جلسات متعدد معایب و مزایای تصویب چنین قانونی را نقد و بررسی کنند.

واکنش به درخواست یک نماینده برای کشت قانونی خشخاش/ در ایران ۱۷ درصد مردم میل به مصرف موادمخدر دارند/ شرط و شروط کشت خشخاش در کشور

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: از جمله معایب کشت تریاک در کشور شکسته شدن قبح تریاک و مصرف در جامعه است و از آنجا که ما سیستم‌های نظارتی قوی در کشور نداریم، با کشت تریاک و در دسترس‌تر بودن آن با روند فعلی دچار مشکل خواهیم شد.

صفاتیان می‌گوید: این قبیل کارها به یک سری سیاستگذاری‌های کلان و هماهنگی سیستم‌ها و دستگاه‌های قضایی، انتظامی، بهداشتی و ستاد مبارزه با موادمخدر احتیاج دارد و یک نهاد به تنهایی نمی‌تواند ورود کند.

در صورت کشت تریاک توسط خود دولت در کشور، تریاک سالم‌تری به معتادانی که فقر مالی دارند عرضه می‌شود؛ به این برنامه "برنامه کاهش آسیب" می‌گویند که سالهاست در دنیا اتفاق می‌افتد.

او می‌گوید: در صورت موافقت با کشت تریاک حتما باید توسط دولت و نهادهای دولتی مثل دانشگاه‌ها، منابع طبیعی یا جهاد کشاورزی با هماهنگی مراکز علمی و دانشگاهی، به صورت پایلوت و آزمایشی انجام شود و شخص اصلا نباید در این موضوع ورود کند.

این تحلیلگر و پژوهشگر اعتیاد تاکید می‌کند: اینکه نماینده مجلس گفته است ما برای تولید دارو از افغانستان تریاک وارد می‌کنیم صحت ندارد؛ تریاک مورد نیاز مراکز تولیدات دارویی ما از تریاک کشفیات پلیس مبارزه با موادمخدر تأمین می‌شود.

صفاتیان می‌گوید: نیروی انتظامی در سال چند صد تن کشفیات تریاک دارد و در کنار اینکه حجم زیادی از تریاک کشف شده از قاچاقچیان را معدوم می‌کند، بخشی از آن را هم برای تولید دارو به شرکت‌های داروسازی اختصاص می‌دهد.

۴۷۴۷

کد خبر 2063288

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 112
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    17 26
    کشت اناناس و موز و سایر میوه های صادراتی و وارداتی را پیگیری و سفارش کنید بهتر است.
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
      4 9
      ای وای !!از نظرات مشخصه میزان مصرف بالاست .. اگر کشت شود بجای امور دارویی و پزشکی صرف امور عام المنعه و شخصی میشود.
  • علی IR ۰۷:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    22 3
    درود
  • H IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    39 3
    سلام.با ورود به قرون جدید خیلی از قوانین بنابر ضرورت و شرایط اجتماعی تعغیر میکند. حال باتوجه به ورود مواد رونگردان خطرناک که محرک شدید افراد برای وقوع جرم شده مثل شیشه.این مواد جدید و تنوع روانگردان‌ها ضرورت برسی مواد سنتی دو چندان میکند.باتوجه باشرایط کنونی کشت خشخاش هم جهت پزشکی و مصرف افراد درگیر ضروريست.و هر کشور متناسب با شرایط جامعه تصمیماتی هرچند دشوار می‌گیرد که جامعه امن شود.
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    55 19
    تریاک خوبه خیلی ها میکشن
  • . IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    7 3
    عجبببب
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    4 13
    کار از کار گذشت
  • . IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    11 7
    دیگه درست نمیشه
  • رضا IR ۰۹:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    69 2
    معمولا افراد سن بالا در گیر دردهای پیری هستند شب وروز خواب ندارند مجبور هستند بجای یک مشت قرص‌های شیمیایی کمی تریاک مصرف کنند لااقل آندک عمری که دارند درد شان کمتر باشد آنها که نمی توانند تریاک مصرف نکند بجایش باید قرص‌های شیمیایی بخورند که معده شان جواب نمی دهد بلاخره دولت فکری بکند
  • IR ۰۹:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    25 50
    به جای فراهم کردن امکانات آموزشی و مدارس مدرن و دانشگاههای بیشتر و تشویق جوانها به تحصیل و کسب علم و ساختن ورزشگاه ها و پرورش مدال آوران و رشد علمی و ورزشی کشور مثل بقیه کشورها به فکر ایجاد تسهیلات برای رواج بیشتر اعتیاد هستید؟
  • پامنقلی IR ۰۹:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    43 5
    بله اون عزیزانی هم که مصرف کننده داخلی هستنددسترسی به جنس خوب وبدون واسطه پیدامیکنند
    • امپراتور IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
      27 11
      تریاک عالی هس حس خوب بودن حس عالی
  • محمد IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    39 0
    مگه نمیگید ارز از کشور خارج نشه پس اسم این چیه چرا از افغانستان تریاک بیارن برای دارو سازها مگه کشاورزان خودمون نیستن چرااین پول نباید ب جیب کشاورزان خودمون بره اون کشاورزهم در داخل کشور اون پولو خرج میکنه عقل که نیست جان در عذابست
  • کریم IR ۱۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    43 2
    نظر آقای صفاتیان بهترین نظر است باید تریاک برای مصارف پزشکی در کشور کاشت شود و جنس مرغوب استفاده شود و معتادان بالای شصت سال انجام گردد و کپنی در اختیار معتادان سن بالا گذاشته شود و جنس بی‌کیفیت افغانی هم وارد نشود و ارز برایش خارج نشود
  • یک بازنشسته سخت وزیان اورتامین اجتماعی IR ۱۰:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    54 11
    سلام من حدود۳۵سال تریاک مصرف میکنم وتواین مدت به خاطرپافشاری دولت برای واردنشدن تریاک وایست وبازرسی مجبوربه مصرف انواع تریاک ناسالم وگران قیمت شدم وبدنم تحلیل رفته وتاالان ۳مرتبه جراحی مثانه شدم چون تریاک ناسالم بوددولت بایداجازه کشت بده وبه صورت کوپنی به مصرف کننده داده بشه چراقانون های خوب اجرانمیشه ؟؟
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    50 4
    خشخاش کشت بشه بهتره قدیم مردم مصرف کننده خشخاش مصرف میردن کسی دغدغه ای نداشت باز تریاک مصرف کنند عوارضش کمتراز شیشه وگل و هزارکوفت دیگه است
  • Seyd IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    39 2
    درود بهترین حرف و زدی آقای نماینده
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    21 1
    بسیاری از بزه های خرد و دزدی ها، به هدف تامین مواد است. دولت میتواند به معتادان مصرف کننده مواد صنعتی، تحت کنترل تریاک بدهد و از بروز بسیاری از جرایم جلوگیری کند.
  • هموطن IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    11 2
    برای مصرف میتوانید از چایخانه ها استفاده کنید. احداث مکان جدید نیازی نیست.
  • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    8 9
    خیلی جالب میشه مثلا بگن جلسه خرید تضمینی خشخاش و تعیین قیمت خرید امسال خشخاش خخخخخخخ
  • ایرانی IR ۱۱:۳۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    22 1
    برايه بارم که شده تصمیم درست بگیرید کاشت تریاک اشکالی ندارد دست آقا زاده های کار چاق کن را می بنده
  • علی IR ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    36 0
    احسنت به سپهوند و کسانی که مثل ایشان فکر میکنند چرا ما باید بجای تریاک درجه خودمان از افغانستان آشغال وارد کنیم و در این برنامه ما چقدر سرباز و درجه دار و فرمانده شهید دادیم و چقدر هزینه شده!!! دولت اگه بخاد در خدمت ملت باشه باید افغانی ها را بیرون کنه و تریاک هم ازشون نخره
  • . IR ۱۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
    14 0
    شبیه این کار رو قبلا کسی انجام داده بود نه؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین