دو هفته تعطیلات تابستانی مجلس، امروز به پایان می‌رسد و نمایندگان از حوزه‌های انتخابیه خود از سراسر کشور راهی پایتخت می‌شوند. با آغاز به‌کار دوباره جلسات قوه مقننه، نمایندگان مجلس و وزرای دولت مراودات و رفت آمدهای خود را از سر می‌گیرند.

مهمترین مراوده قوای مجریه و مقننه در این میان ارسال نامه معرفی وزرای نیرو، رفاه و آموزش و پرورش است که اگرچه قرار بود بلافاصله پس از پایان تعطیلات مجلس، راهی خانه ملت شود اما گویا به تأخیر افتاده است. چرا که ایرج ندیمی مشاور پارلمانی رئیس‌جمهور روز گذشته اعلام کرد که دولت ظرف سه هفته آینده این نامه را به مجلس خواهد فرستاد. این درحالی است که به گفته وی نهایی شدن اسامی این وزرا به تصمیم نهایی رئیس‌جمهور پس از بازگشت از نیویورک موکول شده و هنوز انتخاب این افراد قطعی نشده است.
ندیمی همچنین از احتمال تغییر یکی از گزینه‌های احتمالی مطرح شده در رسانه‌ها خبر داد که لزوماً فاطمه آلیا نخواهد بود. این در حالی است که از میان گزینه‌های مطرح برای وزراتخانه‌های آموزش و پرورش، نیرو و رفاه، آلیا در متزلزل‌ترین جایگاه به دلیل مخالفت مراجع و نمایندگان برای حضور در این وزارتخانه قرار دارد. علی ذبیحی و مهرداد بذرپاش هم محتمل‌ترین گزینه برای وزارتخانه‌های نیرو و رفاه هستند.
علی‌رغم دودلی دولت برای معرفی این وزرا، نمایندگان در پیشبرد برنامه‌ها و وظایف نظارتی خود هیچ شبهه و تردیدی ندارند. به همین دلیل است که 7 وزیر دولت دهم به منظور پاسخگویی به سؤالات نمایندگان و ارائه توضیحاتی درباره برنامه‌های آینده وزارتخانه متبوع خود به مجلس فراخوانده شده‌اند. به این ترتیب وزرای علوم، بازرگانی، کشور، اقتصاد، نفت، ارتباطات و کشاورزی به ترتیب به کمیسیون‌های آموزش‌ و تحقیقات، اقتصاد، امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی‏، برنامه و بودجه، صنایع و کشاورزی خواهند رفت.
مهمترین دستورکارهای این هفته مجلس نیز به لوایحی حساس برای دولت اختصاص دارد. چه آنکه لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها که یک ماهی مسکوت گذاشته شده بود، با آغاز به‌کار دوباره مجلس در دستور کار صحن علنی قرار می‌گیرد تا مهمترین برنامه اقتصادی دولت در طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، از عرصه تدوین وارد وادی تصویب شود. در صورت تصویب نهایی این لایحه در مجلس، دولت دهم می‌تواند برنامه پنجم توسعه و لایحه بودجه سال 89 را بر اساس آن، نوشته و به مجلس ارائه دهد.
تحقیق و تفحص درمورد حادثه انفجار معدن «باب نیزو» کرمان، معافیت واردات انواع شمش طلا و نقره از پرداخت حقوق ورودی و اصلاح قوانین برنامه سوم و چهارم نیز از مهمترین دستورکارهای این هفته مجلس است.
کمیسیون‌های مجلس هم هفته پرکار و پرمهمانی را در پیش رو خواهند داشت چرا که علاوه بر 7 وزیری که در 6 کمیسیون مجلس حاضر خواهند شد، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی جهت معارفه و ارائه گزارشی از آخرین وضعیت هسته‌ای کشور به کمیسیون انرژی می‌رود. عبدالرضا رحمانی‌فضلی رئیس دیوان محاسبات با حضور در کمیسیون ویژه پیگیری و نظارت بر اجرای اصل 44، گزارشی از عملکرد اجرای سیاست‌های کلی این اصل قانون اساسی ارائه می‌دهد. وزیر کشور در جمع اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به بررسی ابعاد حوادث تروریستی کردستان می‌پردازد. رؤسای سازمان‌های حفاظت محیط‌زیست، تبلیغات اسلامی و بنیاد شهید نیز گزارشی از برنامه‌هایشان به ترتیب به کمیسیون‌های کشاورزی، فرهنگی و اجتماعی ارائه خواهند داد.
ارائه گزارشی از اجرای قانون بودجه سال 1388 در خصوص بنزین و خرید بنزین از ونزوئلا از سوی مسئولان صنعت نفت به کمیسیون انرژی، بررسی نتایج انحلال سازمان مدیریت با حضور وزیر اقتصاد در کمیسیون برنامه و بودجه و بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد دولت در برنامه چهارم توسعه از جمله مهمترین برنامه‌های این کمیسیون است. اعضای کمیسیون اقتصادی نیز لایحه اساسنامه هیأت رسیدگی به شکایات قانون برگزاری مناقصات را بررسی می‌کنند و اعضای کمیسیون صنایع و معادن به بررسی روند واگذاری سهام شرکت مخابرات ایران و روند واگذاری اپراتور سوم با حضور وزیر ارتباطات خواهند پرداخت. نحوه اجرای قانون پذیرش دانشجو در سال 88 نیز با حضور وزرای علوم و سرپرست وزارت آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات بررسی خواهد شد.

 

کد خبر 18114

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =