ایسنا نوشت:
حسینعلی وکیل که در اجلاس میراث ناملموس یونسکو در ابوظبی امارات شرکت کرده است، اظهار داشت: پروندهی «ردیفهای موسیقی سنتی» ساعتی پیش پس از بررسی در اجلاس یونسکو، به تأیید اعضا رسید و بهعنوان دومین پروندهی میراث ناملموس ایران در فهرست جهانی ثبت شد.
«ردیفهای موسیقی سنتی» بهعنوان نخستین پروندهی مستقل ایران در فهرست میراث ناملموس جهانی ثبت شده است. البته صبح امروز (چهارشنبه، هشتم مهرماه) نوروز که پروندهی آن بهشکل مشترک از سوی هفت کشور به یونسکو ارائه شده بود، در فهرست میراث ناملموس یونسکو به ثبت رسید.
مهرماه سال گذشته، با رایزنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با مسؤولان خانهی موسیقی ایران، مشخص شد که پروندهی «ردیفهای موسیقی سنتی» تا حدودی آماده شده است و لازم بود تا با فرمتهای جدید تطبیق داده شود.
بر این اساس، در کاری فشرده و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، خانهی موسیقی ایران و پژوهشکدهی مردمشناسی، پروندهی «ردیفهای موسیقی سنتی» ایران با توجه به معیارهای ثبت جهانی آماده و فیلم مورد نیاز آن ساخته شد و در نهایت همراه پروندهی نوروز بهعنوان یک پروندهی مستقل برای کشور ایران به یونسکو فرستاده شد.
این پرونده از سهسال گذشته در حال جمعآوری و آمادهسازی از سوی خانهی موسیقی بود و با ارائهی فهرست جدید ضوابط ثبت میراث معنوی از سوی یونسکو، پرونده تکمیل شد.
یکی از مهمترین بخشهای این پرونده به فیلم مستندی مربوط است که دربارهی ردیف موسیقی سنتی ایران باید تهیه میشد. این فیلم با حضور بزرگان ردیف آوازی مانند محمدرضا شجریان، حسین علیزاده، حاتم عسگری، فرهاد فخرالدینی، کیانی، طلایی، ظریف و دیگر استادان حوزهی آوازی و با کمک اساتید دانشگاه تهران و اساتید خانهی موسیقی و یکی از مستندسازان آماده شد.
نظر شما