۰ نفر
۹ مهر ۱۳۸۸ - ۰۴:۵۳

اعمال فشار بر ایران در هر دو صورت نرم و سخت موجب توقف فعالیت‌های هسته ای ایران نمی‌شود



این روزها بازار ارائه مشاوره‌های سیاسی به اوباما برای ازسرگیری مذاکره با ایران بسیار داغ است. همه روزه شخصیت‌های برجسته اعم از وزراء و یا مشاوران سیاسی با چاپ مقالات و یا یادداشت‌هایی در روزنامه‌های پرتیراژ دنیا گزینه‌هایی را پیش پای اوباما قرار می‌دهند. محافظه‌کاران آمریکایی، خواهان سختگیری اوباما هستند و جناح مقابل بر این اعتقادند که 30 سال خصومت و تحریم تنها ایران را به پیشرفت در حوزه‌های مختلف منتهی کرده است.

روزنامه وال‌استریت ژورنال طی یادداشتی از الیوت کوهن، یکی از سیاستمداران سابق آمریکایی برخی احتمالات درخصوص آینده رابطه ایران و آمریکا را مورد بررسی قرار داده است.الیوت کوهن مشاور سابق پنتاگون و از اساتید دانشکده روابط بین‌الملل در دانشگاه هاپکینز‌‍ و از کارشناسان امور خاورمیانه و ایران است. او طی سال‌های 2007 تا 2009 از مشاوران کاندولیزا رایس در وزارت امور خارجه بود.

«گزینه‌های موجود در تعامل با ایران» عنوان یادداشت کوهن است که در آن آمده: اعمال فشار بر ایران در هر دو صورت نرم و سخت موجب توقف فعالیت‌های هستهای ایران نمی‌شود. در حال‌حاضر باید به گزینه‌هایی فکر کرد که تاکنون مورد استفاده قرار نگرفته است؛ به عنوان مثال گزینه نظامی علیه ایران از سوی آمریکا و یا اسرائیل که خود می‌تواند جنگ و ناآرامی‌های اساسی را به همراه داشته باشد و یا پذیرش ایران هسته‌ای که این گزینه نیز می‌تواند در بلند مدت معضلاتی را به همراه داشته باشد.

کابینه اوباما بر آن است تا با مانور بر مذاکرات و تحریمات، راهکاری را برگزیند که کمترین هزینه و بیشترین نتیجه را به همراه داشته باشد. فرانسه، بریتانیا و روسیه نیز حمایت خود را از اعمال دور تازه‌ای از تحریمات علیه ایران اعلام کردند، غافل از آنکه به این امر بیندیشند که این راهکار هیچ تأثیری در متوقف کردن فعالیت‌های ایران ندارد، غرب دیر یا زود به این باور خواهد رسید که تحریم چاره‌ کار نیست.
این تحلیلگر آمریکایی می‌گوید: ایران قصد توقف فعالیت‌های هسته‌ای را ندارد و علی‌رغم موافقت ظاهری برخی از کشورها در تشدید تحریم‌ها، روسیه، چین و سایر کشورهای اروپایی، قوانین تحریم را رعایت نخواهند کرد. روسیه و چین به تجارت خود با ایران ادامه می‌دهند و سوئیس و آلمان نیز با ادامه مناسبات خوب خود با ایران وقعی به تحریمات نمی‌نهند. در ضمن همسایگان عرب ایران را نیز نباید در این روند فراموش کرد.

کوهن در ادامه می‌نویسد: گزینه نظامی اسرائیل علیه تأسیسات ایران نیز فقط می‌تواند سبب تأخیر در فعالیت‌های ایران شود. هنوز مشخص نیست که اسرائیل چه هدفی را در برخورد با ایران در سر دارد به خصوص آنکه مقامات اسرائیلی طی روزهای اخیر مواضع متفاوتی در قبال ایران اتخاذ کردند. اما اگر اسرائیلی‌ها به موفقیت خود در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران یقین دارند، باید بدانند که این بار حمله به ایران همانند حمله به نیروگاه اتمی اوزیراک عراق در سال 1981 نخواهد بود. ریسک بسیاری زیادی در این گزینه وجود دارد، به علاوه ایران دارای چند پایگاه غنی‌سازی اورانیوم است.
کوهن در ادامه می‌گوید: از همه مهمتر آنکه پاسخ متقابل ایران به اسرائیل مسئله‌ای است که نباید اهمیت آن را از نظر دور داشت و در نهایت تشدید ناآرامی‌ها در خاورمیانه نتیجه دیگری است که باید منتظر آن باشیم.

کد خبر 18705

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین