۰ نفر
۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۹
صندلی طبی اداری مخصوص دیسک گردن

گاهی در گیر و دار انجام کارها، مهم‌ترین سرمایه زندگی خود، یعنی سلامتی را فراموش می‌کنیم. اما کافی است یکی از همین روزهای معمول که روی صندلی کار خود می‌نشینید؛ با درد گردن آشنا شوید.

متاسفانه گردن درد از جمله دردهای آزاردهنده است که علاوه بر درد، می‌تواند تمرکز، آرامش و دقت شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد. از سویی اگر گردن شما دچار دردهای مزمن و یا بدتر از آن، فتق دیسک گردن شود؛ درمان آن ساده و سریع نخواهد بود. همین موضوع نیز می‌تواند در بدترین حالت آینده شغلی و در حداقلی‌ترین حالت بهره‌وری شما را تحت‌تاثیر منفی قرار دهد. بنابراین مراقبت از سلامت هنگام نشستن بر صندلی اداری به مدت طولانی، از اهمیت بالایی برخودار است. در این مقاله به بررسی موارد مرتبط با انتخاب صندلی طبی اداری مخصوص دیسک گردن می‌پردازیم.

فتق دیسک گردن چیست؟

فتق دیسک کردن به معنای بیرون زدن یک یا چند مورد از دیسک‌های غضروفی گردن است. در واقع این دیسک‌ها مانند یک بالشتک بوده و داخل خود حاوی مایعی هستند که در صورت پاره شدن یا نازک شدن، غشای دیسک بیرون می‌زند. این وضعیت موجب تنگ شدن کانال نخاعی شده و در نهایت با فشار بر سیستم عصبی باعث ایجاد درد در نواحی گردن، سینه، پشت، دست‌ها و... می‌شود. عوامل مختلفی از جمله افزایش سن، ضربه، ضعف عضلات، صندلی اداری بد و نشستن نامناسب می‌توانند باعث آسیب دیدن این غضروف‌ها و ایجاد دیسک گردن شود. درد، کرختی، سوزن سوزن شدن و محدودیت حرکتی در گردن از علائم شایع این عارضه هستند.

چرا صندلی طبی اداری؟

اگر روزانه و به مدت طولانی روی صندلی‌های اداری می‌نشینید؛ شما در معرض مشکلات اسکلتی و عضلانی، به خصوص دیسک گردن هستید. حال اگر صندلی اداری شما طبی و ارگونومیک نباشد؛ احتمال وقوع این مشکلات بیشتر هم می‌شود. در واقع وقتی ساعت‌ها روی یک صندلی اداری نامناسب می‌نشینید؛ فشار زیادی به ستون فقرات و گردن خود وارد می‌کنید. این فشار علاوه بر تشدید درد ناشی از فتق دیسک گردن، موجب بروز مشکلات دیگری مانند سردرد، سرگیجه و به مرور حتی آرتروز گردن نیز می‌شود. با توجه به موارد گفته شده، در صورتی که سلامتی ستون فقرات برای شما مهم است؛ و می‌خواهید با حداکثر بهره‌وری به کار خود ادامه دهید؛ بهتر است به دنبال یک صندلی اداری سازگار با ساختار بدن خود باشید. صندلی‌های اداری ارگونومیک و طبی چنین صندلی‌هایی هستند. این صندلی‌ها به حفظ وضعیت صحیح ستون فقرات و گردن کمک می‌کنند. همچنین فشار روی این نواحی را کاهش می‌دهد. نتیجه این ویژگی‌ها کاهش درد، کاهش احتمال تشدید مشکلات ستون فقرات و بهبود وضعیت کلی کاربر است.

ویژگی‌های صندلی طبی اداری مناسب دیسک گردن

به‌طور کلی وقتی درباره صندلی اداری طبی صحبت می‌کنیم؛ به مدل‌های ارگونومیک نیز اشاره داریم. این صندلی‌ها در عمل به شما اجازه می‌دهند تا بخش‌های مختلف آن را از نظر ارتفاع، عمق یا شیب، بر اساس ساختار بدنی خود تنظیم کنید. در این شرایط بدن تحت کمترین فشار ممکن است و کمتر دچار آسیب، خستگی و دردهای مزمن می‌شود. اما به‌طور تخصصی‌تر، یک صندلی مناسب برای سلامت دیسک گردن، باید دارای ویژگی‌های خاص زیر باشد:

  • دسته‌های قابل تنظیم

یکی دیگر از تنظیمات صندلی‌های اداری که بر حفظ سلامت گردن موثر است؛ قابلیت تنظیم ارتفاع دسته‌های آن است. بهترین ارتفاع برای دسته‌های صندلی جایی است که شانه‌های شما در حالت بدون فشار قرار گیرد. یعنی جایی که شانه نه به سمت پایین و نه به سمت بالا کشیده شود. توجه کنید که قد و فرم نشستن افراد در انتخاب ارتفاع دسته صندلی بسیار موثر است.

نکته دیگر در مودر دسته‌های صندلی این است که گاهی علی‌رغم دارا بودن قابلیت تنظیم ارتفاع، فرم آنها به شکلی است که با لبه میز اداری شما تداخل می‌کند. بنابراین هنگام خرید میز اداری مدرن یا کلاسیک خود، به هماهنگی آن با صندلی نیز فکر کنید.

صندلی طبی اداری مخصوص دیسک گردن

  • تکیه‌گاه با قابلیت تنظیم

تکیه‌گاه یک صندلی طبی اداری باید از گردن تا گودی کمر را به‌طور کامل پوشش دهد. بنابراین وجود قابلیت تنظیم ارتفاع و همچنین میزان گودی کمر در این صندلی بسیار مهم است. در واقع این ویژگی کمک می‌کند تا صندلی را کاملا متناسب با ابعاد بالاتنه خود تنظیم کنید. همچنین تنظیم میزان گودی کمر کمک می‌کند تا کمر شما کمترین فشار را دریافت کرده و آن را به سرشانه‌ها و سپس به گردن منتقل نکند. فراموش نکنید که یک تکیه‌گاه خوب در ساده‌ترین حالت باید قابلیت تنظیم در یک زاویه خاص و ثابت ماندن در آن زاویه را داشته باشد.

  • قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی

البته این ویژگی در اغلب صندلی‌های اداری امروزی وجود دارد. با این حال به میزان و کیفیت آن دقت کنید. قابلیت تنظیم ارتفاع کمک می‌کند تا بدن شما تسلط بهتری بر فضای روی میز داشته باشد؛ بدون نیاز به کش و قوس بدن یا نافرم نشستن، بتواند وظایف خود را انجام دهد. به عنوان مثال ارتفاع مناسب کمک می‌کند تا برای نگاه کردن به مانیتور روی میز، سر خود را در حالت صحیحی قرار داده و بدون نیاز به نگاه کردن به بالا یا پایین، با کمترین فشار به دیسک‌های گردن خود کار کنید.

  • پشت سری قابل تنظیم

متاسفانه بسیاری از صندلی‌های اداری پشت سری نداشته یا پشت سری آنها مناسب نیست. یک پشت سری خوب باید از نظر ارتفاع قابل تنظیم باشد. همچنین زاویه مناسبی داشته باشد. طوری که بدون نیاز به خم کردن گردن به سمت عقب، از سر شما حمایت کرده و از وزن سر روی گردن بکاهد. اگرچه این ویژگی کمتر در نظر گرفته می‌شود؛ اما در عمل یک پشت سری خوب می‌تواند مهم‌ترین ویژگی یک صندلی طبی اداری برای دیسک گردن باشد.

رعایت اصول صحیح نشستن

در نهایت فراموش نکنید که اگرچه داشتن یک صندلی طبی اداری خوب بسیار مهم است؛ اما در کنار آن فرم صحیح نشستن و رعایت اصول آن نیز در وضعیت نهایی سلامت فرد بسیار موثر است. بنابراین در کنار انتخاب و خرید صندلی اداری خوب، بهتر است چند اصل اساسی زیر را در این زمینه در نظر داشته باشید.

وضعیت صحیح بدن: ساده‌ترین نکته در این زمینه صاف نشستن است. همچنین قفسه سینه خود را به سمت عقب برده و به اصطلاح باز کنید. در طول کار نیز دقت کنید که ناخودآگاه به سمت جلو یا طرفین خم نشده باشید.

قراردادن صحیح پاها: بهترین حال برای قراردادن پاها گذاشتن کامل کف آنها بر روی زمین است. در ای حال باید پای شما زاویه‌ای حدودا 90 درجه با سطح زمین داشته باشد. اگر در این شرایط راحت نیستید؛ می‌توانید از زیر پایی نیز استفاده کنید.

تنظیم زاویه مانیتور: از آنجا که اغلب کارهای پشت میز نشینی به معنای ساعات‌ها کار با رایانه است. بهتر است مانیتور و بدن خود را نیز به بهترین شکل با یک‌دیگر هماهنگ کنید. برای این کار طوری همه چیز را تنظیم کنید که هنگام نشستن چشمان شما با لبه بالایی مانیتور در یک ارتفاع قرار بگیرد.

تغییر وضعیت: در نهایت علی‌رغم رعایت همه موارد صحیح نشستن، بهتر است هر نیم الی یک ساعت یک مرتبه از جای خود بلند شده و برای چند دقیقه قدم بزنید. فراموش نکنید که نشستن طولانی مدت، حتی بر روی بهترین صندلی اداری و به اصولی‌ترین روش ممکن نیز می‌تواند پس از مدتی به ستون فقرات و ساختار اسکلتی بدن شما آسیب بزند.

کد خبر 1875600

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =