تحولات بازار طلا وسکه در روزهای پایانی هفته گذشته بازار ارز را به حاشیه راند ولی امروز دلار در سایه، 15 تومان گران شد.

علی پاکزاد: در حالی که هفته گذشته بیشتر رسانه ها متوجه تحولات بازار سکه و نافرمانی بازار از بانک مرکزی بودند، قیمت دلار نیز بعد از یک نوسان کوچک سیر صعودی پیدا کرده و امروز از مرز 1365 تومان عبور کرد.
طی 10 روز نخست آذر ماه قیمت هر دلار امریکا به حدود 1350 تومان رسیده است و این در حالی است که متوسط قیمت هر دلار آمریکا طی ده روز نخست ماه گذشته در حدود 1293 تومان بوده و متوسط قیمت هر دلار در آبان ماه نیز در حدود 1317 تومان بوده است.
مقایسه این ارقام نشان می دهد طی ده روز گذشته قیمت هر دلار آمریکا در مقایسه با مدت مشابه در ماه قبل حدود 57 تومان و نسبت به کل دوره یک ماهه آبان بالغ بر 33 تومان افزایش پیدا کرده است.
این سیر صعودی بسیار سریع است و به نظر می رسد یا بازار از دست بانک مرکزی واقعا خارج شده و یا بانک مرکزی حاضر نیست به صورت جدی وارد بازار شود.
رشد قیمت تنها از ابتدای معاملات امروز تا حدود پنج بعد از ظهر که معمولا معاملات در بازار آزاد بسته می شود نشان از رشد 15 تومانی دارد.

 


آخرین بخش نامه ارزی
این افزایش قیمت ارز نمی تواند به جدید ترین بخشنامه ارزی بانک مرکزی که در آخرین ساعات روز پنج شنبه بر روی سایت بانک مرکزی منتشر شد بی ارتباط باشد، بر اساس این بخش نامه بانک مرکزی دیگر بانکها را موظف کرده با اخذ تائیدیه از این بانک برای هر معامله ارزی در عمل هر تحرک ارزی خود را گزارش کنند، البته نکته جالب اینجاست که در این فرایند هیچ قید زمانی برای صدور تائیده از سوی بانک مرکزی در این بخش نامه اعلام نشده است، بنابراین گشایش اعتبار از سوی وارد کنندگان می تواند برای اخذ تائیده بانک مرکزی مدتها معطل بماند.
از سوی دیگر در این بخش نامه با ایجاد محدودیت زمانی شش ماهه برای خریداران ارز بازار سلفی را ایجاد کرده است که تنها به نفع سیستم بانکی است.
بر اساس بخش نامه خریداران ارز از سیستم بانکی، اگر ظرف شش ماه نتوانند در خارج از کشور ارز خریداری شده را هزینه کنند نمی توانند از بانک ارز دریافت کنند و تنها معادل ریالی زمان خرید را دریافت می کنند.
این فرایند البته برای جلوگیری ارز از بازار واقعی به بازار سفته بازی پیش بینی شده است ولی در حاشیه این روند می تواند برای وارد کنندگان نیز محدودیت هایی ایجاد کند و از سوی دیگر با توجه به فضای روانی بازار به معنی ایجاد فضای بازار سلفی است که بانک مرکزی می تواند با تکیه بر آن منابع ارزی خود را پیش فروش کند و در ازای آن بدون هیچ ریسکی ریال دریافت کند و در صورتی که این فضا رونق بگیرد خود بازار حاشیه ساز و موتور رشد قیمتی برای دلار تبدیل خواهد شد، یعنی دقیقا همان اتفاقی که در حال حاضر در بازار سلف سکه در بورس کالایی اتفاق افتاده است.
/22231
 

کد خبر 187805

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • متقاضی واقعی IR ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
    9 1
    ما که بیسوادیم ولی فکر کنم این بازار سلف که می گید منظور همان سلف سرویس باشه یعنی متقاضی باید خودش 6 ماه بدود آخرش هم تیرش به سنگ می خوره ولی ما که متقاضی واقعی هستیم قشنگ می شینیم، خود کارمند های بانک دلار ها رو می آورند دو دستی تقدیم ما می کنند.
  • بدون نام IR ۰۲:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    26 0
    چگونه مسئولان انتظار دارید در ایران سرمایه گذاری شود وقتی پولمان هر روز بی ارزشتر می شود. ﷼ در یکسال نزدیک به ۴۰ درصد پایین امده.
  • بهرام IR ۰۲:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    16 0
    اقای علی پاکزاد متشکرم که همیشه با زیرکی همه چیزها را می بینی. در ضمن جای اقای علی حق هم خیلی خالیست. دلمان برایش تنگ شده.
  • پدرام IR ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    17 3
    تمركز بانك مركزي بايد بر روي حقيقي كردن قيمتهابا شد نه بر روي كنترل آنها
    • امیرحسین IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
      6 1
      قربون آدم چیز فهم ، تو هم فهمیدی و این بانک مرکزی هنوز نفهمیده
  • بدون نام IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    4 1
    تنها راه تقویت بازار بورس اوراق بهادار است تا سرمایه های سرگردان به سمت صحیح حرکت کرده واز موج در بخشهای دیگر جلوگیری شود.
  • بدون نام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    12 2
    آقای بهمنی بفرمایید چرا که بیش از حدود یک ماه است به طور نیمه رسمی! دلار را با قیمت بالای 1300 تومان به بازار تزریق کرده اید و باعث التهاب بازار شده اید؟ الان هم که بحث پایین آوردن قیمت سکه و دلار است، دلار چرا به دلار 1300 تومن میفروشید؟
  • بدون نام IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    18 1
    کاهش ۷.۵ درصدی ﷼ درمقابل افغانی افغانستان در یک روز گذشته. و در ۸ ماه گذشته کاهش ﷼ درمقابل افغانی افغانستان به ۲۱ درصذ رسیده. حجالت اور است.
  • زارع بیدکی IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۳
    17 1
    21سال است در بازار سکه فعالم و هیچ شکی ندارم تعیین قیمت سکه و ارز در بانک مرکزی در چند ماه گذشته تابع هیچ ظابطه و فرمولی نبوده و نیست.و این روند به رشد لجام گسیخته قیمت ارز و سکه منجر خواهد شد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین