۰ نفر
۱۰ مهر ۱۳۸۸ - ۱۵:۵۸

تحقیقات نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع والدین در برخورد با فرزندان خود به آنها دروغ می‌گویند.

 بسیاری از والدین ادعا می‌کنند صداقت بهترین سیاست در برخورد با دیگران است اما تحقیقات نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع والدین در برخورد با فرزندان خود به آنها دروغ می‌گویند.

کانگ لی از دانشگاه تورنتو و یکی از محققان این تحقیق در این‌باره گفت: بسیاری از والدین با دروغ‌گفتن از فرزندان خود مراقبت می‌کنند. تحقیقات ما نشان می‌دهد حتی بسیاری از والدینی که با شدت زیادی روی راستگویی و صداقت تأکید دارند، در برخورد با فرزندان خود به راحتی دروغ می‌گویند.

در بسیاری از مواقع والدین برای پاسخگویی به سؤالات فرزندانشان و تربیت آنها از دروغ گفتن کمک می‌گیرند. این عامل باعث بروز تناقضات زیادی در ذهن کودکان می‌شود و آنها را برای برخورد با دیگران در زندگی آینده‌شان با مشکل روبه رو می‌کند.

گیل هیمان از دانشگاه کالیفرنیا در این‌باره گفت: دروغ گفتن حتی می‌تواند رابطه بین والدین و فرزندان را با مشکل مواجه کند. حتی دروغگویی باعث می‌شود کودکان از یادگیری بعضی از قوانین اجتماعی سرباز بزنند. اگر ما در مورد موضوع خاصی دائماً دروغ بگوییم، فرزندان ما هیچ‌گاه به دلیل اصلی یک کار نادرست پی نمی‌برند. در حقیقت بسیاری از والدین با دروغ گفتن فرصت‌های آموزش و یادگیری را از فرزندان خود صلب می‌کنند.

البته دانشمندان معتقدند این که والدین گاهی اوقات در مورد موضوعات کوچک به فرزندان خود دروغ بگویند چندان نگران‌کننده نیست، به عبارت دیگر در برخی موارد می‌توان در برخورد با کودکان دروغ‌هایی که از آن به عنوان مصلحت آمیز یاد می‌شود، گفت.

برای بررسی این موضوع محققان والدین را در برابر 9 سناریوی فرضی قرار دادند تا عکس‌العمل آنها را در برخورد با فرزندانشان بسنجند. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع والدین برای تربیت فرزندان یا شاد کردن آنها از دروغ گفتن بهره می‌گیرند.

برای مثال در یکی از این سناریوها والدین برای آرام کردن کودک گریان خود به دروغ به او می‌گویند در صورتی که گریه کردن را متوقف نکند پلیس برای ادب کردن او به خانه خواهد آمد. یا در صورتی که یکی از نزدیکان کودک برای مثال عموی او فوت کند، والدین ممکن است به دروغ به او بگویند عموی او تبدیل به یک ستاره شده است و از آسمان به بچه‌ها نگاه می‌کند.

در تحقیقی که روی 130 پدر و مادر به انجام رسید، مشخص شد نزدیک به 80 درصد از والدین در برخورد با این موارد از دروغ گفتن بهره می‌گیرند. بیش از 70 درصد والدین هم اظهار کردند که با این رفتار آنها به طور غیرمستقیم به فرزندان خود یادمی‌دهند که دروغ گفتن رفتار قابل قبولی است.

تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد میزان دروغ‌هایی که والدین برای تربیت فرزندان خود می‌گویند بسیار از حالت معمول بالاتر می‌رود. برای مثال والدین در صورتی که فرزندشان کار نادرستی را انجام دهد به دروغ به آنها می‌گویند به دلیل کاری که انجام داده‌اند اتفاق بدی برایشان رخ می‌دهد. یکی از موضوعاتی که والدین بسیار به آن علاقه نشان می‌دهند استفاده از موجودات خیالی برای ترساندن و تشویق کودکان است.

چراوالدین دروغ میگویند؟
تحقیقات نشان می‌دهد والدین به دلایل مختلفی به فرزندان خود دروغ می‌گویند. برای مثال آنها برای آن که به گریه فرزندانشان خاتمه بدهند از دروغ گفتن بهره می‌گیرند. یا در زمانی که فرزندشان در مورد خبر جنایی ترسناکی که از تلوزیون پخش می‌شود سؤال می‌کنند، والدین برای آن که فرزندشان دچار ترس و اضطراب نشود به او دروغ می‌گویند.

دروغ گفتن والدین در دراز مدت اعتماد فرزندان را از بین می‌برد. دانشمندان متوجه شدند والدین در بسیاری از مواقع از دروغ گفتن برای مجاب کردن و قبولاندن مطلب خاصی به فرزندان خود استفاده می‌کنند.

دروغ گفتن‌های پی‌درپی باعث می‌شود اعتقادات فرزندان نسبت به دروغ گفتن دچار تغییرات زیادی شود و فرزندان هم از دروغ برای رسیدن به مقاصد خود استفاده کنند.

دکتر هیمن در این باره گفت: به نظر می‌رسد والدین باید برای تربیت فرزندان خود روش‌های دیگری بیندیشند زیرا دروغ گفتن اثرات مخربی روی شخصیت کودکان دارد. تحقیقات نشان می‌دهد در بسیاری از مواقع والدین فی‌البداهه دروغ می‌گویند و هرگز در مورد دروغی که می‌گویند و اثرات مخربی که می‌تواند روی روحیه بچه‌ها داشته باشد، فکر نمی‌کنند.

فاکس نیوز، 29 سپتامبر

کد خبر 18874

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین