برنامه صفحه دو بی​بی​سی در ادامه سیاست​های مداخله​جویانه این رسانه انگلیسی در امور داخلی ایران، کوشید تا انتخابات مجلس آینده را کمرنگ و با مشارکت محدود نشان دهد.

به گزارش خبرآنلاين، اين رسانه در تحليلي جانبدارانه از پرهيز تحريم انتخابات از سوي اصلاح​طلبان، معتقد بود که اصلاح​طلبان با عدم شرکتشان در انتخابات، منجر به سردشدن تنور انتخابات خواهند شد و مردم استقبالي از آن نخواهند کرد.
پيوند زدن اظهارات اپوزيسيون خارج از کشور به سخنان سيدمحمد خاتمي از ويژگي​هاي اين برنامه بود و سخنان خاتمي و اميرارجمند را در يک راستا ارزيابي مي​کرد. کما اينکه اردشير اميرارجمند سخنگوي شوراي هماهنگي به اصطلاح «راه سبز اميد» از عدم شرکت فعالانه در انتخابات سخن گفت ولي از تحريم حرفي نزد. خاتمي هم شرکت در انتخابات را منتفي خوانده ولي آن را به معني تحريم انتخابات ندانسته است.
رضا عليجاني از فعالان ملي مذهبي درباره اينکه چرا اصلاح​طلبان از واژه تحريم استفاده نمي​کنند؟، گفت: اصلاح طلبان بيم اين را دارند که با اعلام تحريم، به کلي از عرصه سياست کشور حذف شده و براي ادامه فعاليتشان مشکلات امنيتي به وجود بيايد. اصلاح​طلبان به دليل مسائل امنيتي از تحريم انتخابات پرهيز دارند. هرچند اين رويکرد نوعي بي​اعتنايي به وضعيت زندانيان سياسي آنها است!
اکبر گنجي هم معتقد بود که اصلاح​طلبان اجماع دارند که در انتخابت نبايد شرکت کنند و مهم نيست که از چه لفظي براي آن استفاده مي​کنند. البته لفظ تحريم با اصلاح​طلبي ناسازگار است. وقتي گروهي به دنبال اصلاحات هستند، نمي​توانند شرکت در انتخابات را تحريم کنند.
او سپس در سخناني متناقض ​گفت: البته بنا بر قانون اساسي و قانون انتخابات، هيچ کس را به شرکت در انتخابات نمي​توان مجبور کرد و اين يک نافرماني مدني به شمار نمي​رود. تحريم، نوعي نافرماني مدني و يک اقدام اصلاح​طلبانه است! به گفته وي اصلاح طلبان از ساختار حاکميت اخراج شده​اند و چهره​هاي شاخصشان رد صلاحيت مي​شوند. از اين رو تنها افرادي شناخته نشده مي​توانند در اين انتخابات شرکت کنند.
در حاليکه تمامي مقامات جمهوري اسلامي تاکيد دارند که مشروعيت نظام از آراي مردم است و برگزاري سالانه يک انتخابات در سه دهه گذشته، شاهد اين مدعا است؛ گنجي مدعي بود که نظام ايران مشروعيتش را از انتخابات نمي گيرد بلکه از حضور مردم در راهپيمايي​ها و تظاهرات​ها مي گيرد. او که در بي​بي‌​سي يک روزنامه​نگار اصلاح​طلب معرفي مي​شود، در ادامه ادعاهايش افزود: رژيم مي تواند مشارکت 40 درصدي مردم را 70 درصدي اعلام کند!
البته او نگفت که اين ادعا را چگونه با وجود مشارکت گسترده مردم در انتخابات و پخش تصاوير آن از رسانه ها مي توان جمع کرد!
جمشيد برزگر ديگر مهمان اين برنامه بود که از تفاوت رويکرد طيف​هاي مختلف اصلاح​طلبان نسبت به حاکميت سخن گفت و افزود: برخي طيف​ها فاصله بيشتري از نظام گرفته​اند و شرکت در انتخابات را بي معنا مي​دانند اما برخي ديگر طيف​ها معتقدند که با حاکميت مي​توان وارد مذاکره شد و با شروطي در انتخابات شرکت کرد. اينها به دنبال راه حل عاقلانه هستند.
 /2929
کد خبر 190638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عباس IR ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۱
    94 6
    اگر یک فرد ایرانی بخواهد به اصلاح طلبان رای بدهد و اصلاح طلبان لیست ارائه نکنند ناچار است بر خلاف میل باطنی در انتخابات شرکت نکند چون نماینده فکری او کاندید نشده است.و این خود نوعی تحریم محسوب میشود و احتیاجی به گزارش و تحلیل بی بی سی یا غیره ندارد.