به گزارش خبرآنلاین، این هنرمند آهنگساز روز گذشته – پنج دی ماه – در نشستی خبری ، گفت: «به عنوان یک آهنگساز افکارم را از طریق موسیقی بیان کردهام اما به تدریج این مساله برایم پیش آمد که نمیتوانستم برخی مسائل را از طریق موسیقی عنوان کنم و حالا پرسش این جا بود که آنچه را نمیتوانیم از راه موسیقی بگوییم چگونه بیان کنیم که با نوشتن دو رمان پاسخ این پرسش را دادم.»
در این نشست که در محل انتشارات «مکتب تهران»ــ ناشر کتاب فردا بدون من ـ برگزار شد، مشایخی با اشاره به انتشار نخستین رمانش با نام «همه آن سالهای بیخاطره» توضیح داد:« این کتاب بیانگر نظراتم درباره هنرو زندگی اجتماعی است و به طور فهرست وار پرسشهایی را مطرح میکند که برایم وجود داشته است.»
این آهنگساز با سابقه با اشاره به شیوه نگارش این رمانها ادامه داد: «آنچه در زندگیم رخ داده همان اندازه که در ذهنم پریشان است روی کاغذ هم پریشان آمده است.الهام بخش من جملهای از آندره ژید بود که این جرات را به من داد تا پس از مدتها شالوده شکنی و تجربیات فرم چگونه میتوانم دوباره زندگیم را ببینم و درباره اتفاقاتش پرسشهایی را مطرح کنم.»
وی افزود: «بعد از نگارش رمان «همه آن سالهای بیخاطره » فرصتی یافتم که برخی از مسائل کتاب را دوباره بکاوم و این چنین بود که کتاب «فردا بدون من» را نوشتم. بدون اینکه این دو کتاب نظم خیلی منطقی داشته باشند، اما در فضا به نوعی مکمل یکدیگر هستند. کتاب اول درباره ترسها و پرسشهای نیمه اول زندگیام است و کتاب دوم همان پرسشها را به شکلی وسیعتر بیان میکند.»
علیرضا مشایخی با اشاره به مسائلی که در رمان دومش «فردا بدون من» مطرح کرده است، یادآور شد:«یکی از مسائلی که در این کتاب مطرح کردهام این است که به طور قاطع به این نتیجه رسیدهام که دوران ایدئولوژیهای کلان سر رسیده است چرا که ما در برههای از زمان زندگی کردهایم که پایان دو تفکر بزرگ فلسفی اقتصادی را دیدهایم.»
وی ادامه داد: «مبحث دیگری که در این رمان مطرح کردهام و برخی آن را دوست نداشتند، درباره عشق است. معتقدم عشق معطوف به قدرت است و رابطه نیست. بلکه نقطه شروع عشق ارادهای است که پشت آن یک قدرت خاص مطرح است.»
او از برخورد مردم با پیری به عنوان دیگر مساله یاد کرد که در این رمان به آن پرداخته است.
وی در این باره توضیح داد: «موضوع دیگر سن و برخورد مردم با پیری بود. این موضوع را به این نحو مطرح کردهام آنچه پیرها را اذیت میکند فقط مسائل پیری نیست بلکه پرسش مهمی که آنها را آزار میدهد این است که با آن زندگی که داشتیم چه کردیم.»
او متذکر شد: «نگارش این کتاب را با نیت رمان نویسی آغاز نکردم بلکه به مرحلهای رسیده بودم که سخت نیازمند جمع بندی مسائلی بودم که در زندگی تجربه کردهام.آهنگسازی هم نوعی نویسندگی است. زمان نوشتن این کتاب به جای نت رمان نوشتم.»
این هنرمند موسیقی همچنین از نگارش یکسری نامه خطاب به یکی از دوستانش خبر داد و افزود: «این نامهها را خطاب به یکی از دوستانم نوشته و این اختیار را به او دادهام تا اگر دوست داشت پس از مرگم آنها را منتشر کند.»
مشایخی همچنین درباره به هم ریختن زمانها در رمان «فردا بدون من» متذکر شد: «زمانها به هم ریختهاند گاه افراد زودتر از حضورشان سخن میگویند اما همه اینها به هم مرتبط هستند ارتباط اینها از نظر فلسفه هنر بسیار پیچیده است. شخصیتها کنار هم به شکل لایههای مختلف حرکت میکنند و جایی با یکدیگر برخورد میکنند.»
57244
نظر شما