انتشار مقاله‌ای به نام مستعار احمد رشیدی مطلق جرقه‌ای شد برای قیام خونین 19 دی ماه مردم قم.

به گزارش خبرآنلاین در سال 1356 و در بحبوحه مبارزات امام خمینی(ره) با رژیم ستمشاهی مقاله‌ای با هدف تخریب شخصیت کاریزماتیک رهبر قیام اسلامی مردم در روزنامه اطلاعات منتشر شد. مقاله‌ای که اگرچه برای تضعیف قیام مردمی علیه محمدرضا پهلوی منتشر شد اما نتیجه عکس داد و باعث شد تا نظام پهلوی‌ها در سراشیبی سقوط قرار بگیرد.
شاید اگر آن روز نگارنده مقاله موهون "ارتجاع سرخ و سیاه" به امضای مستعار احمد رشیدی مطلق در سالروز کشف حجاب و همزمان با 17 دی ماه سال 56، می دانست که پیامد آن نوشته به منزله نفتی خواهد بود که بر روی آتش خشم بیش از پیش مردم نسبت به حکومت ریخته می‌شود هرگز دست به قلم نمی‌برد.
احمد رشیدی مطلق کیست؟
اردشیر زاهدی که در آن روزگار سفیر ایران در واشنگتن بود بعدها در خاطراتش تصریح کرد که آن مقاله سرنوشت‌ساز را فرهاد نیکوخواه معاون و مشاور مطبوعاتی هویدا در وزارت دربار تدوین کرده بود و اضافه می‌کند که اندکی پس از آن واقعه شخص فرهاد نیکوخواه را برای این اقدام نابخردانه شماتت کرده است. عبدالرضا هوشنگ مهدوی هم در بخشی از خاطرات خود درباره علت و منشأ تدوین و انتشار مقاله استعمار سرخ و سیاه چنین اظهار نظر کرده است :" شاه دریافت که چه خطر هولناکی تخت و تاج او را تهدید می‌کند. لذا به فرهاد نیکوخواه مشاور مطبوعاتی هویدا که اکنون در دربار انجام وظیفه می‌کرد دستور داد مقاله مشهور استعمار سرخ و سیاه را با امضای مستعار بنویسد و در آن به آیت‌الله خمینی حمله کند. پس از پیروزی انقلاب بسیاری ادعا کردند که این مقاله را داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی نوشته است در حالی که نگارنده [مهدوی] که نظیر این ماجرا را به چشم دیده بود بدون اینکه احساسات موافقی نسبت به همایون داشته باشد یقین داشت که همان طور که وی ادعا می‌کرد پاکت محتوی مقاله را که از وزارت دربار واصل شده بود دربسته و نخوانده به خبرنگار اطلاعات داده بوده است."
چه چیز خشم ملت را برانگیخت؟
نویسنده مقاله موهن " ارتجاع سرخ و سیاه" قیام 15 خرداد را تلاشی برای ناکام گذاشتن آنچیزی که انقلاب شاه و ملت خوانده می نامد و می نویسد: پس از بلوای شوم 15 خرداد که به منظور متوقف ساختن و ناکام ماندن انقلاب درخشان شاه و ملت پایه ریزی شده بود ، ابتدا کسانی که واقعه را مطالعه می کردند دچار یک نوع سرگیجی عجیبی شده بودند، زیرا در یک جا رد پای استعمار سیاه و در جای دیگر اثر انگشت استعمار سرخ در این غائله به وضوح دیده می شد.
وی همچنین در بخش دیگری از این مقاله با توهین به شخصیت حضرت امام خمینی ، ایشان را مردی با سابقه‌ای مجهول عنوان می کند: مردی که سابقه اش مجهول بود و به قشری ترین و مرتجع ترین عوامل استعمار وابسته بود و چون در میان روحانیون عالی مقام کشور با همه حمایت های خاص موقعیتی بدست نیاورده بود در پی فرصت می گشت که به هر قیمتی هست خود را وارد ماجراهای سیاسی کند و اسم و شهرتی پیدا کند.روح الله خمینی عامل مناسبی برای این منظور بود و ارتجاع سرخ و سیاه او را مناسبترین فرد برای مقابله با انقلاب ایران یافتند و او کسی بود که عامل واقعه ننگین 15 خرداد شناخته شد.
وی به این بسنده نمی‌کند و توهین را در حد الفاظی سخیف و بی معنا پایین می‌آورد و از قول خود به داستان سرایی درباره لفظی که خود به حضرت امام منتسب کرده می پردازد و می نویسد: روح الله خمینی معروف به "سید هندی" بود.
مردم پاسخ توهین به امام را با خون خود دادند
توهین‌های احمد رشیدی مطلق با پاسخ کوبنده‌ای از مردم دوستار روحانیت مواجه شد. مدرسین حوزه علمیه قم دروس حوزه را در روز 18 دی تعطیل اعلام کردند و در این روز، طلاب با تشکیل اجتماع بزرگی تظاهرات خود را به سوی منازل مراجع آغاز کردند و تعدادی از علما و مراجع قم در سخنرانی های خود، به حمایت از امام و محکومیت اهانت به ساحت ایشان پرداختند. بازاریان قم با مشاهده حرکت حوزه علمیه، تصمیم به تعطیلی مغازه های خود در 19 دی گرفتند. روز نوزدهم دی ماه ساواک و شهربانی به کمک نیروهای کمکی از تهران وارد شده و در حوالی مدارس علمیه متمرکز شدند. اقشار مختلف مردم با راهپیمایی به سوی منازل بزرگان حوزه، رفته رفته خروشان تر می شدند. نیروهای رژیم با مشاهده حرکت عظیم مردم تصمیم به حمله گرفتند و تیراندازی شروع شد و در این روز عده زیادی از طلاب و مردم قم به شهادت رسیده و یا مجروح شدند.
17219
کد خبر 193368

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین