کرهشمالی تقریباً در یک سال گذشته حرف اول را در شگفتیآفرینی در سطح جهان زده و تقریباً سه بحران بزرگ را بر سر مسائل اتمی خود پدید آورده است.
با توجه به سفر چندی پیش «دایبینگائو» فرستاده ویژه «هوجینتائو» رئیسجمهور چین به کرهشمالی و ابراز تمایل «کیمجونگ ایل» رهبر کرهشمالی در مورد تمایل این کشور برای بازگشت به مذاکرات، چنین سفری برای تحلیلگران قابل انتظار بود.
کرهشمالی به دنبال انتقاد سازمان ملل از برنامه هستهای و آزمایش موشک دوربرد این کشور در ماه آوریل، از مذاکرات شش جانبه کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، روسیه و آمریکا کنارهگیری و اعلام کرد تا زمانی که مذاکرات هستهای به شیوه سابق برگزار نگردد بر سر میز مذاکره حاضر نخواهد شد. بعد از آزمایش هستهای زیرزمینی کرهشمالی در ماه می، سازمان ملل پیونگیانگ را با تحریمهای شدیدتری روبهرو کرد که این امر بر خشم دولت کره شمالی افزود.
سفر یک مقام عالیرتبه چین به کرهشمالی از این حیث که تا اندازه زیادی در میان مقامات پیونگ یانگ موجه و پسندیده به حساب میآید، میتواند نویدبخش روزهای خوبی برای همسایگان کرهشمالی به حساب آید. بر همین اساس بیراه نیست اگر گفته شود گویا، شاهین جنگ از آسمان شبهجزیره کره برخاسته و فرآیند خلعسلاح پیونگیانگ و بازگشت این کشور به جامعه جهانی آغاز شده است.
متن کامل این گزارش را با عنوان شاهین جنگ از شبه جزیره پر کشید بخوانید.
نظر شما