به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «سحر زریان» کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین در گفت وگوی اختصاصی با خبرآنلاین اظهارکرد: سرطان پستان و روده بزرگ از سرطانهای شایع زنان و بیماری های نگرانکننده در ایران است و بالاترین میزان مرگ و میر در اواخر دوره میانسالی به علت سرطان پستان میباشد.
وی افزود: در سال گذشته ۷۹هزار و ۱۰۷زن ۳۰ تا ۷۰ساله برای غربالگری سرطان پستان به مراکز و پایگاه های سلامت در کل استان مراجعه کرده اند و از میزان چهار هزار و ۲۲۷زن مشکوک به سرطان تشخیص داده شدند.
کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: طی شش ماهه نخست سال گذشته، ۴۱هزار و ۱۷۰زن در استان قزوین برای انجام غربالگری مراجعه کردند و از این تعداد دوهزار و ۱۱۶نفر مشکوک به سرطان بودند.
زریان اضافه کرد: در طی ۶ماهه نخست سال جاری نیز ۴۴هزارو ۲۸۲زن ۳۰تا ۷۰ساله در استان قزوین برای انجام غربالگری سرطان پستان مراجعه کردند و از این میزان دو هزار و ۴۸۱زن معادل ۵.۶درصد در معاینات، مشکوک و نیازمند ارجاع بودند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش مراجعه را نشان می دهد.
وی هدف از غربالگری سرطان را استفاده از یکسری آزمایش و روش های معاینه پزشکی به منظور شناسایی و تشخیص سرطان قبل از ظهور علائم بیماری در فرد عنوان کرد.
زریان خاطرنشان کرد: زمانی که علائم سرطان ظهور کند ممکن است به نقاط دیگر بدن منتقل شده باشد ولی اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود درمان آن ساده تر خواهد بود.
زریان با بیان اینکه خودآزمایی پستانها باید از سن ۲۰سالگی توسط خود فرد به صورت ماهانه انجام شود افزود: بعد از این سنین نیز ضروری است تا زنان در سن ۳۰ تا ۴۰سالگی هر ۲ سال یک مرتبه و از سن ۴۰ تا ۷۰سالگی به صورت سالانه به ماما یا پزشک مراجعه کرده و از شرایط جسمی خود آگاه شوند.
کارشناس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهارکرد: از علائم این بیماری، وجود توده در پستان و زیربغل، تغییرات پوستی شامل التهاب یا قرمزی پوست، پوست پرتقالی، زخم، پوسته پوسته شدن می باشد.
گفتنی است؛ پویش سراسری غربالگری رایگان سرطان پستان از ۱۰مهر همزمان با سراسر کشوردر استان قزوین آغاز و تا ۱۰آبان ماه سال جاری ادامه دارد.
نظر شما