به گزارش خبرآنلاین از زنجان ، مجید گلشنی با اشاره به افزایش چشمگیر میزان استخراج واقعی معادن استان، اظهار کرد: در دو سال گذشته، میزان استخراج معادن از ۵۷ درصد به ۷۴ درصد رسیده است که این امر نشاندهنده رشد چشمگیر بهرهبرداری از معادن و افزایش بهرهوری در این بخش است. در حال حاضر، از مجموع ۳۸۹ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان، ۱۶۵ معدن فعال شدهاند که نشاندهنده رشد ۶۳ درصدی در این زمینه است. علاوه بر این، با کاهش ۱۷ درصدی معادن غیرفعال، تعداد معادن غیرفعال استان به ۲۲۰ معدن کاهش یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: در راستای تأمین منابع مالی و توسعه اقتصادی استان، در ۹ ماهه امسال، ۱۲۰۰ میلیارد تومان حقوق دولتی معادن وصول شده است که در مقایسه با سالهای گذشته رشد چشمگیری داشته است. این مبالغ برای حمایت از پروژههای عمرانی و توسعهای استان به کار گرفته خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به تلاشهای مستمر در جهت جلوگیری از افزایش بیرویه تعداد معادن، افزود: برای حفظ تعادل در تعداد معادن و جلوگیری از افزایش بیرویه، سیاستهای جدیدی در زمینه توسعه اکتشاف و اکتشاف حین استخراج در محدودههای معدنی موجود در دستور کار قرار گرفته است. هدف اصلی این اقدامات، افزایش ذخایر مواد معدنی اصلی و همراه و همچنین حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آینده است.
وی در پایان یادآور شد که در پایان سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۶۳ معدن دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود داشت که از این تعداد، تنها ۱۰۱ معدن فعال بودند و باقی معادن، یعنی ۲۶۲ معدن، بیش از ۷۲ درصد از معادن استان را تشکیل میدادند، غیرفعال بودند. همچنین، ۱۹۲ معدن مشمول ماده ۲۰ قانون معادن بودند که در حال حاضر اقدامات لازم برای فعالسازی این معادن در حال پیگیری است.
46
نظر شما