به گزارش خبرآنلاین، این شماره با مقالهای از داریوش آشوری آغاز میشود با عنوان «دو پیامآور جهان مدرن: ماکیاولی و تامس مور». آشوری در این مقاله با در میان گذاشتن پیامهای بنیادین دو کتاب «آرمانشهر» و «شهریار» به «آرمانشهر گرایی انسان باورانه» و «واقعگرایی سیاسی» میپردازد و این پرسش را مطرح میکند که آیا سوسیال دموکراسی اروپایی ترکیبی بر آمده از این دو نیست.

سر دبیر نگاه نو با دکترغلامعلی فرجادی مصاحبهای کرده است و در خصوص مساله افزایش جمعیت و پیامدهای آن و برخی از مسایل اقتصادی کشور به گفتگو پرداخته است. همچنین در مقاله «سرزمین حاکمان خردمند» به قلم آتبین گلکار درباره جمهوری چک و سیاستمداران خردمندی که بر آن حکومت کردند از جمله واتسلاو هاول بحث شده است.
بخش بعدی این شماره نگاه نو بخش تاریخ است که با یک مقاله مفصل از محمدعلی موحد با عنوان رضاخان سردار سپه از فرماندهی کل قو تا اریکه سلطنت است که موحد در آن با کنار هم گذشتن روایتهای متعددی که از به قدرت رسیدن رضاخان منتشر شده به نتیجه گیری جالب توجهی در این موضوع میرسد.
همچنین در این شماره آثاری از فریبا وفی، محمد سپاهی، سعید اسعدیان، ماریو بارگاس یوسا ترجمه عبدالله کوثری، یژی پومیانفسکی ترجمه روشن وزیری، یهومیل هرابال ترجمه پرویز دوایی، پابلو مدینا و دائول ری ورو ترجمه وازریک درساهاکیان و مقالهای با عنوان «ابراهیم یونسی خدمتگزار ادبیات و فرهنگ» از ساره دستاران منتشر شده است.
بخش بعدی نگاه نو بخش چهرههاست که در این شماره اختصاص دارد به اصغر فرهادی کارگردان و سناریو نویس ایرانی با سه مقاله از هومن داودی، جواد طوسی، کیوان میرمحمدی. در این مقالهها کارنامه سینمایی اصغر فرهادی بررسی شده است.
57244
نظر شما