حسن خسروجردی رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمیدر یادداشتی در روزنامه تهران امروز نوشت:

*پس از اینکه اتحادیه اروپا، دولت‌های اروپایی را بعد از شش ماه از خرید نفت ایران منع کرد، تصور نمی‌کرد با چالش‌هایی در بازار مواجه شود. به نظر می‌رسد این تصمیم خیلی زیرکانه گرفته شده تا از حاشیه‌هایی که در ایران ایجاد می‌کند، استفاده کرده و کشورهای دیگر هم از آن بهره‌برداری کنند. به همین دلیل شرایط تحریم را به‌گونه‌ای اعلام کردند که دستشان باز باشد و نامی از هیچ شرکتی آورده نشده تا اگر در آن ایام از نظر اقتصادی دچار بحران و مشکل ‌شدند، شرکت‌ها خریدشان را انجام دهند.
* در حال حاضر عملا هیچ دولتی به اسم دولت خرید نمی‌کند. برخی دولت‌ها ممکن است در شرکت‌های بزرگ خریدار نفتی سهام داشته باشند، اما کار برعهده شرکت‌هاست. به همین دلیل تحریم به معنایی که مستقیما به ایران ضربه وارد کند، نبود اما دلیل صدور چنین تحریم‌هایی این است که ما بیشتر در داخل کشور دچار مشکل شویم. یعنی این را بزرگنمایی کرده و از آن بهره‌برداری سیاسی کنیم؛ حتی ممکن است عده‌ای از آن بهره‌برداری انتخاباتی داشته باشند و متاسفانه با اینکه دست ماست که به راحتی از آن عبور کنیم، این کار را نمی‌کنیم.
*برخی اظهار داشته‌اند که شاید سیاست قطع نفت به خود ایران ضربه وارد کند که در پاسخ به آنها باید گفت ما بخش خصوصی را در جنگ اقتصادی فعلی، یک عملیات کلاسیک می‌دانیم. ما معتقدیم بخش خصوصی پارتیزان‌هایی هستند که خارج از عملیات کلاسیک می‌توانند وارد جنگ پارتیزانی با دشمن شوند. به عقیده ما، دولت و نظام باید از این پارتیزان‌ها استفاده کند. اگر ما یک روزی که کشور درگیر جنگ مسلحانه بود جان‌مان را دادیم، در شرایط جنگ اقتصادی امروز مال‌مان را هم می‌دهیم که سخت‌تر از جان‌مان نیست. ما به عنوان بخش خصوصی نگران صادرات نفت نیستیم و برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم. خیلی راحت می‌توانیم نفت را خریداری کرده و در بسیاری از جاهای دیگر آن را تبدیل به فرآورده کنیم. هیچ الزامی ندارد که نفت را به شکل خام صادر کنیم. ما طرفدار صدور نفت به آن مفهوم نیستیم، اما به‌هرحال اگر امروز ظرفیت‌های دولتی اجازه این پروسه را نمی‌دهد، می‌توانیم از ظرفیت‌های کشورهای دیگر استفاده کنیم و نفت را به فرآورده تبدیل کرده و عرضه نماییم. به همین دلیل اصلا از دید ما نگرانی وجود ندارد و دولت باید محکم ایستادگی کند. ما به دولت پیشنهاد داده‌ایم که در بخش بعدی،‌20 درصد از نفت خام را به بخش خصوصی بدهند که به صورت‌پایلوت صادر کند تا مشکلات به‌حداقل ممکن برسد.
21739
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 201294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =