گزارش گلدستون با رأی قاطع اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل تصویب شد

محمدرضا نوروزپور

روز جمعه عصر، افکار عمومی جهان یک بار دیگر بر اراده دولتمردان پیروز شد و رایحه‌ای از امید و پیروزی را در فضای بسته و کرخ سیاسی جامعه جهانی پراکند. شاید به قول آویگدور لیبرمن وزیر خارجه تند روی اسرائیل تصویب گزارش ریچارد گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل موضوعی تشریفاتی و غیر الزام آور باشد و اسرائیل اساساً به آن اهمیتی ندهد اما این اتفاق پیام مهمی با خود داشت و اینکه زمان دیکته شدن و دیکته کردن فرمان دولتمردان حتی به نهادهای بین‌المللی دنیا در حال پایان یافتن است.

25 نفر از نمایندگان کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل توانستند در برابر تهدیدات، تطمیعات، فشار‌ها و لابی‌های سنگین اسرائیلی‌ها، آمریکایی‌ها و اروپایی بایستند و با اتکا به شواهد و اسنادی که قاضی ریچارد گلدستون از جنایات صورت گرفته در غزه نسبت به بشریت توسط تل آویو ارائه داده این رژیم را محکوم نمایند.

در این جلسه فوق‌العاده که با حضور نمایندگانی از 42 کشور جهان در ژنو برگزار شد، شش رأی مخالف و 11 رأی ممتنع نیز به گزارش ریچارد گلدستون در مورد جنگ غزه داده شد و چند کشور دیگر از جمله انگلستان نیز اساساً در این رأی‌گیری غایب بودند. با تصویب این گزارش از سوی اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل اسرائیل رسماً به ارتکاب جنایات جنگی در طول جنگ 22 روزه‌ غزه متهم شد و اگر تل آویو نتواند شرایطی را برای انجام تحقیقات مستقل زیر نظر سازمان ملل از این جنایات فراهم نماید، این موضوع، به دادگاه جنایی بین‌المللی (لاهه) ارجاع داده خواهد شد.

 اسرائیل تهدید کرد

گزارش گلدستون در حالی به تصویب قاطع اعضای کمیته حقوق بشر سازمان ملل رسیدکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پیشتر با خشمی نمایان تهدید کرده بود درصورت تصویب این گزارش مذاکرات صلحی در کار نخواهد بود و او هیچ برنامه‌ای را دنبال نخواهد کرد.

روزنامه تلگراف که این خبر را گزارش کرده، همچنین فاش کرد که نتانیاهو در گفت‌وگوی تلفنی با گوردون براون نخست‌وزیر انگلیس از او خواسته است به این گزارش رأی منفی داده و در جهت رد آن تلاش کند. این روزنامه همچنین ادعا کرده است که نتانیاهو در مکالمه تلفنی خود تهدید کرده است که در غیر این صورت مذاکرات از مسیر خود خارج خواهد شد.

نتانیاهو پیشتر نیز اعلام کرده بود با همه کشورها و نمایندگان آنها در این باب وارد مذاکره شده و از همه آنهاخواسته است تا این گزارش را تصویب نکنند. نماینده آمریکا در کمیته حقوق بشر سازمان ملل نیز تلاش فراوانی برای منصرف کردن اعضا از تصویب این گزارش به عمل  آورده بود.

بنیامین نتاینیاهو روز پنجشنبه نیز در دیدار با خوزه لوییز رودریگز زاپاته رو نخست‌وزیر اسپانیا که به خاورمیانه سفر کرده است در این باره مفصل سخن گفته و تأکید کرده بود کشورهای مسئولیت‌پذیر باید برضد این گزارش که برضد صلح است رأی دهند.

با این همه نخست‌وزیر اسپانیا در رام الله، بر ضرورت توقف کامل شهرک‌سازی در کرانه باختری رود اردن و از سر‌گیری مذاکرات صلح تأکید کرد.

در همین حال و بلافاصله پس از تصویب گزارش گلدستون، وزیر خارجه اسرائیل گفت که آنها به حق هستند و کسی که به حق است از چیزی نمی‌ترسد. پایگاه اینترنتی وای نت، به نقل از وزیر خارجه این رژیم نوشت: «لیبرمن همانطور که قبل از تصویب این گزارش گفته بود، بار دیگر تکرار کرد که تصویب این گزارش، چیزی را تغییر نخواهد داد چرا که ما به حق هستیم و هرکسی که به حق است از چیزی نمی‌ترسد.»

لیبرمن همچنین پیش از رأی‌گیری از اعضای کمیته حقوق بشر بر سر تصویب گزارش گلدستون گفته بود هر کسی که به این گزارش رأی مثب دهد باید بداند که دفعه بعد نوبت سربازان ناتو در افغانتسان خواهد بود و آنگاه نوبت سربازان روسیه در چچن. 

بدین ترتیب وزیر خارجه اسرائیل کوشید آمریکا، روسیه و کشورهای پیمان آتلانتیک شمالی ناتو را در جرم و جنایت خود شریک کند و با ترساندن آنها از اینکه یک روز دیگر هم نوبت به صلابه کشیدن آنها خواهد رسیدبرای خود یارانی دست و پا کند.

در گزارش ریچارد گلدستون، اعلام شده است هم اسرائیل و هم حماس در جریان جنگ 22 روزه اسرائیل به غزه جرایم جنگی و احتمالاً جرایم ضدبشری مرتکب شده‌اند، اما حجم این جنایات از سوی اسرائیلی‌ها قابل قیاس با حماس نیست. در جریان این درگیری 1400 فلسطینی و سیزده عضو ارتش رژیم صهیونیستی کشته شدند.

در گزارش گلدستون توصیه شده است در صورتی که اسرائیل و حماس ظرف شش ماه تحقیقات موثقی درباره این مسئله صورت ندهند، این پروند به دادگاه بین‌المللی جنایی ارجاع شود.

 تأیید گزارش گلدستون حمایت از تروریسم است

از ادعاهای دیگر اسرائیل درباره تصویب گزارش گلدستون این که سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در نشست ویژه بررسی گزارش این سازمان در مورد جنایات آن رژیم در غزه موسوم به گزارش گلدستون ادعا کرد تأیید این گزارش در شورای حقوق بشر سازمان ملل، پاداشی به تروریسم خواهد بود.

آهارون لِشنو یار افزود: «اگر قطعنامه‌ای درمورد این گزارش، در همان قالبی که پیشنهاد شده است، به تصویب برسد، در واقع به منزله پاداشی به تروریسم و پیامی حمایت آمیز از تروریست‌های جهان خواهد بود و در نهایت اقدام شورای امنیت برای بررسی تصویب این قطعنامه، امیدها برای رسیدن به صلح را نیز نابود می‌کند».

کد خبر 20282

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین