بان کی-مون در گزارش خود خطاب به شورای حقوق بشر سازمان ملل، «نگرانی عمیق» خود را درباره مسایل پس از انتخابات بیان کرد.

بنا بر گزارش «مرکز خبری سازمان ملل»، بان کی-مون در حالیکه مناظره های نامزدها طی مبارزات انتخاباتی، سطح بالای مشارکت رای دهندگان در انتخابات 22 خردادماه و راهپیمایی های صلح آمیز پس از انتخابات را به عنوان نشانه های مثبت شور و نشاط حیات سیاسی و مدنی توصیف کرده، از حکومت ایران و اپوزیسیون خواسه تا مسائلشان را به صورتی مسالمت آمیز و از طریق گفت و گو و سازوکارهای قانونی حل کنند.  

بان کی-مون در گزارش خود می نویسد «برخورد مسوولان با اعتراضات پس از انتخابات در خصوص رعایت آزادی بیان و تجمعات، کاربرد زور در کنترل راهپیمایی ها و رفتار با زندانیان سیاسی نگرانی ها را افزایش داده است».

دبیر کل سازمان ملل می گوید در پی اعلام پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، ده هزار نفر از حامیان کاندیداهای دیگر طی چند روز به خیابان ها ریختند تا به نتیجه انتخابات اعتراض کنند، بنابر گزارش تلویزیون دولتی [ایران] پس از وقوع ناآرامی ها 7 نفر کشته شدند».  

بان کی-مون تاکید می کند که «هیچ آمار دقیقی در مورد تعداد کشته شدگان حوادث اخیر وجود ندارد، اما گزارش های رسانه ای فراوانی مدعی هستند که طی راهپیمایی ها 20 نفر کشته و تعداد بسیار بیشتری نیز مجروح شده اند».  

او خاطر نشان می کند که کمیسر ارشد سازمان ملل در رابطه با حقوق بشر یعنی «ناوی پیلای» که مدیریت گروهی از کارشناسان سازمان را بر عهده دارد درباره بکارگیری نیروی پلیس به صورتی افراطی ، بازداشت ها و کشتارهای خود سرانه، بویژه اعمال خشونت بار توسط اعضای شبه نظامیان بسیجی گزارش داده است.  


با بالا گرفتن اعتراضات، مسوولان با مسدود کردن وب سایت ها، منع آنها از پوشش اخبار و اجرای محدودیت های تازه که از روزنامه نگاران می خواهد پیش از ترک محل کار برای پوشش هر واقعه ای مجوز دریافت کند، رسانه ها را محدود کردند.  

مسوولان ایرانی همچنین در پی بستن شبکه های اجتماعی و سایر وب سایت هایی هستند که جهت انتشار اطلاعات و تصاویر اعتراضات در سطح جهانی بکار برده می شدند. بان کی-مون به موضوع کشته شدن ندا آقا سلطان نیز پرداخته است. 

دبیر کل سازمان ملل در گزارش خود از میان سایر موارد مرتبط با حقوق بشر، موضوع اعدام نوجوانان را به عنوان یک نگرانی ویژه تلقی کرده است؛ «تحمیل مجازات مرگ برای افرادی که پیش از 18 سالگی مرتکب قتل شده اند، بخشی از توافق بین المللی حقوق سیاسی و مدنی و کنوانسیون حقوق کوکان است که جمهوری اسلامی ایران از اعضای این توافقات است».

کد خبر 20332

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۵:۳۳ - ۱۳۸۸/۰۷/۲۵
    0 0
    آقای بان کی مون اگه دلش واسه بشریت میسوزه به نسل کشی در فلسطین اعتراض کنه جلوی زندان های آمریکا رو بگیره و... چرا به این نکته اشاره نمیکنه که بیشتر کشته شدگان حامی دولت بودند پس کشت و کشتار ها اینطور که ایشان میخواهند القا کنند یکطرفه نبوده و نتیجه درگیری ها و آشوب هایی بوده که کاندیداهای معترض به نتیجه انتخابات عاملش بودند ما به این نطق های سیاسی اهمیتی نمی دهیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین