۰ نفر
۲۷ مهر ۱۳۸۸ - ۰۶:۳۸

خانه خورشید از بهمن سال85فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون بیش از 350 زن معتاد در مرکز پذیرش شده‌اند.

این جملات را لی‌لی ارشد، مدیر نخستین مرکز غیردولتی کاهش خسارات اعتیاد زنان در ایران و در گفت‌وگو با «خبر» می‌گوید و ادامه می‌دهد: «هم‌اکنون به طور متوسط روزانه 90 زن معتاد به خانه خورشید مراجعه می‌کنند تا از کمک‌های این مرکز استفاده کنند. در بدو ورود برای هر یک از این زنان پرونده تشکیل می‌شود سپس تحت مشاوره مددکاری قرار می‌گیرند. صاحب پرونده پزشکی می‌شوند و در نهایت می‌توانند از خدمات این مرکز و درمان با متادون استفاده کنند.»

ارشد در اشاره‌ای مختصر به وضعیت عمومی زنان معتادی که تاکنون به خانه خورشید مراجعه کرده‌اند، می‌گوید: «اغلب این زنان بی‌سواد یا کم‌سواد هستند. حدود 30 درصد از مراجعان ما سنی بالاتر از 40 سال داشته‌اند و 70 درصد آنان مصرف‌کننده کراک هستند.

در واقع تعداد زنان مصرف‌کننده تریاک و هروئین خیلی کم است؛ فقط زنانی که سن بالایی دارند؛ عادت کرده‌اند که تریاک و هروئین مصرف کنند یا به خاطر دردهای عضلانی مجبورند که تریاک مصرف کنند.» آن‌طور که ارشد می‌گوید در این مرکز درباره رابطه جنسى، کاربرد راه‌هاى پیشگیرى از ایدز و نوع مواد مصرفى به زنان معتاد آموزش داده می‌شود و هرچند تنظیم‌کننده پرسشنامه‌ای که به هنگام اولین ورود زنان معتاد به خانه خورشید به آن‌ها داده می‌شود، گزینه‌اى براى کراک در نظر نگرفته است، اما تقریباً در همه فرم‌ها، کنار تریاک، هروئین و سایر مواد، دست‌خطى کراک را اضافه کرده‌اند.

این فرم‌ها حکایت همان آمار سرپرست دفتر پیشگیرى از اعتیاد سازمان بهزیستى کشور است؛ آخرین بررسى مراکز بهزیستى روى معتادان ارجاع شده از طرح نجات، نشان مى‌دهد 70 تا 75درصد این افراد مصرف کننده کراک هستند.

یکی از نکات جالب توجه خانه خورشید این است که تعداد زیادی از کادر مدیریتی آن را زنان بهبودیافته تشکیل می‌دهد.

متن کامل این گزارش را با عنوان اینجا خورشید طلوع نمی‌کند بخوانید.

 

کد خبر 20615

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین