سریع القلم: کشورهایی که با هوش مصنوعی کار نکنند از تمدن عقب می مانند / سمینار «حکمرانی در عصر هوش مصنوعی»

جهاد دانشگاه سمینار «حکمرانی در عصر هوش مصنوعی» را با سخنرانی دکتر محمود سریع القلم استاد اقتصاد سیاسی و بین الملل دانشگاه شهید بهشتی برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سریع القلم در این سمینار به بررسی اثرات هوش مصنوعی بر ۱-شرکت های هوش مصنوعی و آینده دولت ها، ۲-افزایش همکاری بین دولت ها ۳-تغییر روش تقابل میان کشورها ۴-پی آمد بر ایدئولوژی ها ۵-آینده ثروت و قدرت منطقه عربی خلیج فارس۶- رقابت ژئوپلیتیک میان آمریکا ، روسیه و چین ۷-افزایش حضور دولت ها در silicon valley؛ ۸- پیش بینی ۱۵ تریلیون دلار تجارت تا ۲۰۳۰ ؛ ۹-آینده حکمرانی ، شفافیت و پاسخگویی ۱۰-تغییر روش های تصمیم سازی در سیاست خارجی ۱۱-حکمرانی دولت ترامپ و اقتصاد جهانی می پردازد. 

 زمان برگزاری این سمینار یک خرداد 1404 ساعت 15 الی 19 به نشانی خیابان انقلاب، پژوهشکده فرهنگ، هنر، و معماری جهاد دانشگاهی اعلام شده است.  علاقمندان می توانند برای ثبت نام به منظور حضور در این سمینار با شماره زیر تماس حاصل کنند:

۰۹۸۹۱۰۱۳۹۳۵۸۰

معرفی کوتاه دیدگاه سریع القلم در باره هوش مصنوعی

از صحبت های محمود سریع القلم می توان دریافت که او اهمیت هوش مصنوعی را به درستی دریافته و در هر فرصتی این موضوع را به حوزه حاکمیتی و مدنی - اجتماعی ایران گوشزد کرده است از جمله می‌توان به نکات مرتبطی اشاره کرد:

  • هوش مصنوعی تغییر اندیشه در حکمرانی: سریع القلم بارها بر اهمیت تغییر افکار و اندیشه‌ها در حکمرانی تاکید کرده و معتقد است با ورود هوش مصنوعی، اندیشه‌های حکمرانی روزانه در حال تغییر هستند. او برای تلنگر زده به نظام حکمرانی کشور این سوال را مطرح می‌کند که آیا حکمرانان این اندیشه‌های جدید را تشخیص داده و برای اجرای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند. (انصاف نیوز، ۲۰ مرداد ۱۴۰۳)
  • اهمیت انطباق با شرایط: این استاد دانشگاه عقلانیت در حکمرانی را به معنای انطباق با شرایط دانسته و ورود هوش مصنوعی را به عنوان یک تغییر مهم در این شرایط مطرح می‌کند. (اندیشه ما ۱۴۰۴)
  • نقش هوش مصنوعی در توسعه: سریع القلم به اهمیت هوش مصنوعی در اقتصاد و صنایع مختلف اشاره کرده و کشورهایی را که در این زمینه پیشرو هستند نام می‌برد. او همچنین معتقد است کشورهایی که با هوش مصنوعی کار نکنند از تمدن بشری عقب خواهند ماند. (سایت شخصی دکتر سریع القلم، ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ و ۸ تیر ۱۴۰۳)
  • فرصت هوش مصنوعی برای ایران: سریع القلم در یک کنفرانس، هوش مصنوعی را فرصتی برای بهبود جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی دانسته و بر ضرورت استفاده درست از این فناوری تاکید کرده‌ است. (هوشیو، رسانه تخصصی هوش مصنوعی ۸ آذر ۱۴۰۳)
  • حکمرانی اقتصادی در عصر هوش مصنوعی: اخیراً نیز نشستی با حضور سریع القلم با موضوع حکمرانی اقتصادی در عصر هوش مصنوعی برگزار شده که نشان‌دهنده توجه ویژه او به این حوزه است. (بیرونیت، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)بیرونیت سایت معدنی ، نفتی است که در شورای سیاستگذاری آن شورای سیاستگذاری: محمدمهدی بهکیش، لطفعلی بخشی، مهدی کرباسیان، علی شمس‌اردکانی، علی الماسی، حمید آذرمند، جعفر خیرخواهان، علی‌اصغر سعیدی، ارغوان فرزین‌معتمد، و آیه کاتبی حضور دارند.  

با توجه به موارد فوق، می‌توان گفت که  سریع القلم به اهمیت و تاثیر هوش مصنوعی بر حکمرانی آگاه است و بر ضرورت تغییر اندیشه‌ها و انطباق با این فناوری در عرصه حکمرانی تاکید دارد.  

منابع:

  • انصاف نیوز، "در حکمرانی مطلوب، افکار جدید مهم هستند یا افراد جدید؟ | محمود سریع القلم"، ۲۰ مرداد ۱۴۰۳.
  • اندیشه ما، "در حکمرانی مطلوب، افکار جدید مهم هستند یا افراد جدید؟/ استاد محمود سریع القلم"، ۱۴۰۴.
  • سایت شخصی دکتر محمود سریع القلم، "هوش مصنوعی و آینده ما"، ۲۵ شهریور ۱۳۹۷.
  • سایت شخصی دکتر محمود سریع القلم، "سریع القلم: تعریف کنونی دولت در کشور ما به دهه ۶۰ میلادی در آفریقا برمی‌گردد..."، ۸ تیر ۱۴۰۳.
  • هوشیو، "نقش هوش مصنوعی در حکمرانی ایران؛ از نظریه تا عمل"، ۸ آذر ۱۴۰۳.
  • بیرونیت، "برگزاری نشست حکمرانی اقتصادی در عصر هوش مصنوعی /دورهمی بزرگان بخش معدن درباره هوش مصنوعی"، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴.

سریع القلم در سمینار «حکمرانی در عصر هوش مصنوعی»

 ۲۱۶۲۱۶

کد خبر 2063009

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار