به گزارش خبرنگارخبرآنلاین گیلان نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی در برنامه پاسخ شبکه باران گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال ۱۴۰۴، شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی هیچگاه ورود مستقیمی به تعیین قیمت برنج نداشت، اما با پیگیریهای انجامشده، موفق شدیم قیمت برنجهای طارم و هاشمی را سال گذشته در این شورا به تصویب برسانیم. ابراهیم نجفی با تأکید بر حمایت از کشاورزان بهویژه در حوزه برنجکاری افزود: در سال ۱۴۰۳ بازار برنج تا حدودی متعادل شد، اما در برخی موارد مشاهده کردیم که برنج از کشاورز با قیمت کیلویی ۸۰ هزار تومان خریداری شده و امروز همان برنج در بازار توسط فروشگاه های زنجیره ای با قیمت ۲۰۰ هزار تومان عرضه میشود.
این تفاوت فاحش قیمت ظلم به کشاورز است و وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و سازمان تعزیرات به مسئولیت خود عمل کنند و بپرسند که این محصول با چه قیمتی خریداری شده و چرا نظارتی بر قیمت فروش آن صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی مجلس برای ارتقای کشاورزی در شمال کشور گفت: یکی از برنامههای مهم مجلس، پیگیری فاینانس خارجی برای اجرای طرح زهکشی اراضی کشاورزی در استانهای شمالی از جمله گیلان است که اجرای آن امکان کشت دوم و سوم را فراهم خواهد کرد و افزایش درآمد کشاورزان را به همراه دارد. نجفی همچنین با تاکید بر برنامهریزی برای فروش مستقیم محصولات کشاورزی توسط کشاورزان خبر داد و اظهار داشت: هماهنگیهای لازم با وزیر جهاد کشاورزی صورت گرفته و قرار است در شهریورماه جشنوارهای با محوریت برنج، چای و بادام در شهرستان آستانه اشرفیه همانند جشنوراه گلاب کاشان برگزار شود. علاوه بر حضور وزیر، از برخی سفرای اقتصادی نیز برای شرکت در این جشنواره دعوت بهعمل آمده تا بستر لازم برای معرفی توانمندیهای کشاورزی منطقه و توسعه صادرات فراهم شود. شرکت بازرگانی دولت به بهانههای واهی از برنج خارجی استفاده میکند به گزارش خبرانلاین، نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تصمیمهای اخیر دولت و مجلس در حوزه کشاورزی گفت: لایحه دولت برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده اقلام مشمول کاهش حقوق ورودی، از جمله کالاهای اساسی و نهادههای دامی و کشاورزی از ۱۰ درصد به ۱ درصد، به تصویب مجلس رسید. این در حالی است که چنین اقدامی در عمل به ضرر تولید داخلی و به سود واردات تمام شد.
ابراهیم نجفی با اشاره به وضعیت برنجکاران شمال کشور اظهار داشت: سه استان شمالی کشور ۳۰ نماینده در مجلس دارند، در حالی که حدود ۲۶۰ نماینده دیگر عملاً موافق واردات برنج هستند و ما نتوانستیم در برابر این جریان تصمیمساز مقاومت کنیم. متأسفانه نگاه دولت نیز حمایتمحور نیست و مجلس نیز در این تصمیمگیری، برخلاف منافع کشاورزان عمل کرد. وی با انتقاد از عملکرد شرکت بازرگانی دولتی ایران در استفاده از برنج خارجی برای ذخایر استراتژیک افزود: این شرکت مدعی است که برنج ایرانی خراب میشود، اما این ادعایی نادرست است. سازمان انرژی اتمی بهصراحت اعلام کرده که با پرتودهی میتوان ماندگاری برنج ایرانی را تا ۱۰ سال افزایش داد. بنابراین، استفاده از برنج خارجی به بهانه عدم ماندگاری توجیهی ندارد و به تولید داخلی لطمه میزند. نجفی همچنین به مشکلات بانکی کشاورزان اشاره کرد و گفت: بانک کشاورزی در اقدامی نادرست به کشاورزان اعلام کرده که برای دریافت وام سلف باید ابتدا وام قبلی را تسویه کنند. این اقدام برخلاف ضوابط و تعهدات بانک است و از دیوان محاسبات درخواست داریم گزارشی در این باره تهیه کند، چرا که اگر بانکی به تعهدات خود عمل نکند، این اقدام مصداق ترک فعل است. وی در پایان با اشاره به موضوع مدیریت منابع آبی تأکید کرد: بر اساس گزارشهای مستند، سالانه حدود ۶ میلیارد متر مکعب از آبهای سطحی کشور به دریا میریزد و مهار نمیشود. این در حالی است که اگر مدیریت صحیحی در این حوزه وجود داشت، میتوانستیم آن را در جهت ارتقاء بهرهوری کشاورزی و تأمین آب مورد نیاز کشاورزان به کار بگیریم.
نظر شما