به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ در پی مشکلات کشاورزان و خصوصا پبازکاران جنوب استانکرمان و پیگیری های نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس، امروز هیئتی متشکل از رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی امروز با هدف بررسی مشکلات حوزه کشاورزی به جیرفت و عنبرآباد سفر کردند.
محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بدو ورود به فرودگاه جیرفت در جمع خبرنگاران اعلامکرد : حاجی بابایی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی به دنبال درخواست سعیدی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد دستور تشکیل این هیئت را صادر کرد تا با حضور در منطقه و در گفت و گو با کشاورزان، مسائل موجود به ویژه درباره بازار پیاز بررسی شود.
وی افزود: در این سفر، معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی و سایر مدیران و همچنین نمایندگانی از سازمان تعاون روستایی، بسیج و نهاد بیمه محصولات کشاورزی در این بازدید میدانی مشارکت دارند.
عسکری اظهار کرد: در جریان این بازدید، برنامه ریزیهایی برای حمایت از کشاورزان از جمله خرید حمایتی محصولات مازاد از سوی سازمان تعاون روستایی و بسیج صورت می گیرد تا از ضرر و زیان بهرهبرداران جلوگیری شود.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت : همزمانی برداشت محصول پیاز در جیرفت با سایر مناطق جنوبی کشور، سبب بروز مشکلاتی در بازار شده که در این سفر تدابیری برای تنظیم بازار و صادرات در نظر گرفته می شود.
گلایه نماینده جیرفت از قیمت پایین خرید تضمینی
بهنام سعیدی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و بازدید از مرکز خرید و ذخیرهسازی پیاز در هوکرد با انتقاد از وضعیت فعلی خرید محصول اعلام کرد: قیمت خرید تضمینی پیاز در دو شهرستان حتی پاسخگوی هزینههای اولیه کشاورزان نیست، این مسئله باعث فشار مضاعف بر تولیدکنندگان شده و انگیزه تولید را از آنان میگیرد.
وی با اشاره به افزایش ورود پیاز به مراکز خرید جنوب کرمان، خواستار تسریع در روند خرید و جلوگیری از معطلی کشاورزان در این مراکز شد.
در ادامه این بازدید، هادیان، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، نیز با بیان اینکه در وضعیت فعلی کشاورزی، تنها متضرر واقعی کشاورز بیپناه است گفت : سرمایهگذار و تولیدکننده با گرفتاری های فراوانی رو به رو هستند، کشاورز ما در بدترین شرایط ممکن محصول تولید میکند، اما هنگام برداشت هیچ اطمینانی از فروش محصولش ندارد و محصول روی دستش میماند. این شیوه تولید هیچ منطقی ندارد.
وی با اشاره به وضعیت مشابه در مورد محصولاتی مانند سیبزمینی افزود:قیمت گذاریها غیر منطقی است و سازوکاری برای حمایت از کشاورز وجود ندارد؛ تنها کسی که ضرر میکند، کشاورز بیپناهی است که صدایش به جایی نمی رسد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین با انتقاد از عدم تفویض اختیارات به وزارت جهاد کشاورزی گفت: تمام امکانات و اختیارات در اختیار سازمان برنامه و بودجه است؛ در حالی که از وزارت جهاد کشاورزی انتظار پاسخ گویی داریم، اما اختیارات لازم را به آن نمی دهیم؛ این شرایط باید در کمیسیون کشاورزی بررسی و برای آن چارهاندیشی شود.
48
نظر شما