ریحانه اسکندری: جشنواره فیلم کن که امسال از سهشنبه ۱۳ مه آغاز شد و حالوهوایی بینهایت پرشور را به شهر کوچک کن در فرانسه آورد.
فرش قرمز افتتاحیه به محفل باشکوهی از ستارگان جهانی تبدیل شد؛ از ژولیت بینوش و تیلدا سوئینتن گرفته تا تام کروز، هالی بری، اما استون و رابرت دنیرو ستارهها یکی پس از دیگری حضور خود در این دوره فستیوال را روی فرش قرمز اعلام کردند.
فیلم افتتاحیه، «Leave One Day»(یک روز رها کن) ساختهی آملی بونن، با واکنشهای متفاوتی روبهرو شد. این درام روانشناختی با مضامین تنهایی و امید، برخی را تحت تأثیر خود قرار داد و برخی را دچار سردرگمی کرد.
اما بیشک نقطه اوج شب، تقدیر از رابرت دنیرو بود. اهدای نخل طلای افتخاری به این بازیگر افسانهای، همراه با ویدئویی از لحظات بهیادماندنی کارنامهاش، یکی از احساسیترین لحظات افتتاحیه را رقم زد.

روز دوم؛ اکشن، استایل و سوپرستارها
در دومین روز جشنواره، اکران فیلم بلندپروازانه «Mission: Impossible – Final Reckoning»(ماموریت غیرممکن«حسابرسی نهایی») سالن گرند لومیر را به لرزه درآورد.
تام کروز که شخصاً برای معرفی فیلم آمده بود، بار دیگر ثابت کرد که بیرقیبترین چهرهی سینمای اکشن است. سکانسهای تعقیبوگریز مهیج و جلوههای بصری بینقص، نفس را در سینه حبس کرد.

فرش قرمز روز دوم نیز کم از یک فشنشو نداشت؛ هالی بری با لباسی مشکی و مینیمال مورد تحسین منتقدان مد قرار گرفت و اما کورین با استایلی آندروژنی و ترکیبی از مردانه-زنانه، فضای مد را به بحث کشید.
در میان پرزرقوبرقترین فیلمها، «A Pale View of Hills»(یک نمای رنگ پریده از تپهها) ساختهی کی ایشیکاوا از ژاپن در بخش «نگاه نو» به نمایش درآمد.
این فیلم مینیمال، بر محور خاطرات مهاجرت و حس غربت بنا شده و مورد توجه منتقدان اروپایی قرار گرفت. گفته میشود این فیلم میتواند یکی از شانسهای بخش جنبی باشد.
روز سوم؛ نگاهی به شرق، هیجان روی فرش و صداهایی تازه
سومین روز با اکران فیلم Promised Sky(آسمان موعود) ساختهی اریژ سهیری همراه بود؛ فیلمی شاعرانه، سورئال و با تمی کودکانه که فضایی نوستالژیک را به تماشاگران القا کرد.
فیلم روایتگر سفر دو کودک در دنیایی است که در مرز رویا و آشوب حرکت میکند. این اثر به سرعت با تحسین رسانههای فرانسوی و ستایشهایی در فضای آنلاین روبهرو شد.
در میان چهرههای حاضر، هانده آرچل، بازیگر ترک نیز روی فرش قرمز کن حاضر شد. جالب است بدانید که موضوع حضور بازیگران ترک در فرش قرمزهایی با استاندار بالا در شرایطی که فیلم خاصی برای ارائه ندارند مورد بحث است اما به نظر میرسد سیاست ها برای ایجاد فضایی جهانیتر دعوت این سبک مهمانها در کنار مدلهای مشهور را در دستور کار قرار میدهد.
از دیگر نکات جالب روز سوم، برگزاری کنسرتی فضای باز با اجرای موسیقی متن آثار کلاسیک سینمایی بود؛ حرکتی که از سوی برخی منتقدان سنتگرا «غیرکنوار» توصیف شد، اما نسل جوانتر از آن استقبال گرمی کرد و آن را «نشانهای از پوستاندازی کن» دانست.
چه در راه است؟
طبق اخباری که به گوش میرسد کوئنتین تارانتینو تأیید کرده است که در روزهای آینده با گفتگوی مفصل با محوریت تأثیر سینمای وسترن بر نسل جدید فیلمسازان، در کن حاضر خواهد شد. این خبر موجی از هیجان را در میان علاقهمندان سینمای ژانری ایجاد کرده است. او که کارگردانی فلیم هایی مثل «عامه پسند» را عهده دار بوده است قرار است نشان دهد که با این سبک به هیچ وجه غریبه نیست.
در اقدامی جالب توجه، جشنواره امسال برای نخستینبار از گروهی از روزنامهنگاران دارای اوتیسم دعوت کرده تا بهعنوان گزارشگران ویژه بخش تجربی سینما، تجربهی خود را به اشتراک بگذارند. این تصمیم با تحسین فعالان حقوق افراد ناتوانیهای شناختی روبهرو شده و گامی رو به جلو در جهت فراگیرتر شدن کن تعبیر شده است.
لازم به ذکر است که طرفداران سینمای ایران نیز در روزهای آینده باید منتظر حضور نمایندگان ایران روی فرش قرمز کن ۲۰۲۵ باشند. سعید روستایی با فیلم «زن و بچه» و جعفر پناهی با « تصادف ساده» در این دوره از فستیوال حضور دارند.
همچنین به احتمال بسیار زیاد در روزهای پیش روی کن نیکول کیدمن جایزه «زنان در حرکت» را برای عشق و تعهد به سینما دریافت خواهد کرد.
منبع: سایت خبری فستیوال کن
۵۷۵۷
نظر شما