به گزارش خبرآنلاین از مازندران، ام البنین محمدی امروز در نشست خبری هفته ملی جمعیت ساری با محوریت چالشهای جمعیتی مازندران در اردوگاه شهدای دانشآموزی بادله ضمن اشاره به قرار داشتن در هفته جمعیت و تشریح برنامههای متنوع این هفته، بر لزوم تلاش همگانی برای خروج از “چاله جمعیتی” تأکید کرد.
وی با یادآوری سیاستهای جمعیتی در دهه ۶۰ و چالش کنونی سالمندی، افزود: مشکل ما در استان مسکن، پول، اشتغال و غیره نیست بلکه جوانان تن به ازدواج نمی دهند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مازندران همچنین از نقش “مقابله رسانه غیر جمعیتی” در شکلگیری نگرشهای نادرست در این زمینه انتقاد کرد و خواستار کمک رسانهها در تغییر این نگرش شد. محمدی با اشاره به آسیبهای تک فرزندی، بر اهمیت آموزش در این زمینه تأکید کرد و گفت: «لذت این دنیا و دارایی به داشتن فرزندان است. ایران خانواده دوست و ارزش دارد، در این تله ها نجات پیدا کنیم.
همچنین محمد آهنگران با اشاره به کاهش تمایل جوانان به ازدواج و فرزندآوری در سطح جامعه گفت: چیزی که ما در سطح جامعه می بینیم بحث ازدواج و فرزندآوری کم رنگ شده و هدف جوانان نیست.
معاون اجرایی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به برگزاری جشن باشکوه “ایران جوان” با تجلیل از مادران خوش جمعیت در قبل از دهه فجر اشاره کرد و خواستار آن شد که بار رسانهای و تبلیغی به سمت آگاهسازی درباره چالش نیروی انسانی و پایین بودن نرخ جمعیت در مازندران هدایت شود. وی تأکید کرد که حل این بحران نیازمند مشارکت مردمی و تغییر نگرش است.
سیده حدیثه حسینی، معاون بهداشتی علوم پزشکی مازندران، با تأکید بر اهمیت مسئله جمعیت به عنوان یک چالش ملی و میهنی، خواستار توجه ویژه همه سازمانها و نهادها به این موضوع شد. وی با اشاره به هزینههای بالای سالمندی در حوزه بهداشت و درمان، از ارائه آموزشهای رایگان در زمینه باروری و ناباروری توسط بهورزان و برگزاری کلاسهای حین ازدواج در سراسر استان خبر داد.
حسینی همچنین از پوشش ۹۰ درصدی بیمهها برای خدمات ناباروری در مراکز دولتی و دانشگاهی و ارائه خدمات مراقبتی رایگان به مادران باردار خبر داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن قدردانی از تلاشهای بهورزان، ماماها و پزشکان، از برگزاری جشنواره ملی “بوم زندگی” خبر داد و آمار جمعیت سالمندی استان در سال ۱۴۰۳ را ۱۵.۹ درصد اعلام کرد.
نظر شما