به نوشته روزنامه فیگارو، وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرده است که این رژیم اعتراض شدیداللحن خود را به دولت روسیه به خاطر حمایت مسکو از تصویب گزارش گلدستون در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ابلاغ کرده است. در همین حال ایسنا نوشته است که گویا آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل با ضربه مهلکی به خاطر حمایت روسیه از گزارش گلدستون روبهرو شده است.
مقامات اسرائیل همچنین گفتهاند او از سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه چند روز پیش از رأیگیری در رابطه با گزارش گلدستون قول گرفته بود که روسیه به این گزارش رأی منفی بدهد. در همین حال، روزنامههاآرتص در مقالهای رأی مثبت روسیه به گزارش گلدستون را به مثابه سیلی محکم مسکو به تلآویو تعبیر کرد. یک منبع وزارت خارجه اسرائیل نیز گفته است که این رفتار روسیه سیلی به گوش لیبرمن بوده است.
کشورهای دیگری که پیشتر از اسرائیل انتقاد کرده بودند همچون سوئد، نروژ، ترکیه و چین نیز از سوی لیبرمن با انتقاداتی روبهرو شدهاند. با این حال پس از رأیگیری در رابطه با گزارش گلدستون، دولت روسیه تلاش کرد تا از عصبانیت رژیم صهیونیستی بکاهد. در این راستا لاوروف پیامی به لیبرمن فرستاد و در آن مواضع مسکو در رابطه با این گزارش را اعلام کرد اما منابع وزارت خارجه این رژیم تصریح کردند که لیبرمن از پذیرش پیام روسیه امتناع کرده است.
بهرغم این اختلافات، سرگئی لاوروف در پیامی به معاون مدیر امور اروپا - آسیای رژیم صهیونیستی اعلام کرد راهکاری در شورای حقوق بشر جز تصویب گزارش گلدستون وجود نداشت، اما روسیه نمیگذارد این گزارش در شورای امنیت تصویب شود.






نظر شما