نقاط قوت و ضعف ریاست قالیباف بر مجلس به روایت نماینده نزدیک به جلیلی/ نمی توان چشم بسته امتیاز ۱۰۰ داد

نماینده تهران گفت: آقای قالیباف توانمندی‌هایی دارد و در عین حال ضعف‌هایی هم در عملکرد دورهٔ یک سالهٔ اجلاسیهٔ اول از ایشان مشهود است. برخی ابهامات در اجرای آیین‌نامهٔ داخلی مجلس وجود دارد. برخی مسائل در مورد عدم تعامل و عدم توجه متوازن و عادلانه به ظرفیت همهٔ نمایندگان در مجلس وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات هیات رئیسه مجلس آغاز شده است. در این میان، امروز پیامکی برای نمایندگان مجلس ارسال شد که محتوای آن عدم رای مجدد به محمد باقر قالیباف در اجلاسیه دوم بود. 

مرتضی محمودی، نماینده تهران و از چهره های نزدیک به سعید جلیلی درباره اجلاسیه دوم به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: درباره عملکرد قالیباف باید عرض کنم نمی توان چشم بسته به کسی امتیاز ۱۰۰ داد.

وی می گوید: آقای قالیباف توانمندی‌هایی دارد و در عین حال ضعف‌هایی هم در عملکرد دورهٔ یک سالهٔ اجلاسیهٔ اول از ایشان مشهود است. برخی ابهامات در اجرای آیین‌نامهٔ داخلی مجلس وجود دارد. برخی مسائل در مورد عدم تعامل و عدم توجه متوازن و عادلانه به ظرفیت همهٔ نمایندگان در مجلس وجود دارد.

مشروح گفت و گوی مرتضی محمودی، نماینده تهران را در ادامه بخوانید؛ 

*****

* آقای محمودی! این روزها چقدر فضای مجلس تحت تأثیر انتخابات هیأت رئیسه قرار دارد؟

فضای مجلس همواره در آستانهٔ انتخابات هیأت رئیسه تحت تاثیر این رویداد است. نمایندگانی که به دنبال کسب کرسی‌های هیأت رئیسه هستند، فعال‌تر می‌شوند و به دنبال معرفی توانمندی‌های خودشان برای جلب اعتماد سایر نمایندگان هستند.

رقابت‌ها هم شکل گرفته و حواشی متفاوتی هم بدنبال دارد. البته امیدواریم همهٔ دوستانی که نامزد کرسی‌های هیأت رئیسه در اجلاسیهٔ دوم شده‌اند، به رعایت تقوا، اخلاق و انصاف توجه کنند و رفتارهای خود را مدریت کنند تا حضورشان به جذابیت رقابت بیفزاید و خدای‌نکرده حاشیه های این رقابت‌ها بیشتر از متن نشود.

به هرحال در آستانه انتخابات داخلی مجلس تخریب ها و شبهه افکنی ها در قبال نمایندگان زیاد می شود و البته تعداد انگشت شماری هم برای کسب رای رفتارهایی دور از انتظار انجام می دهند که مورد انتقاد قاطبه نمایندگان مجلس است. لکن روند انتخابات هیئت رییسه روندی مثبت هست و ان شاءالله در شرایطی سالم و مناسب برگزار خواهد شد.

نمی توان چشم بسته به کسی امتیاز ۱۰۰ داد

* در حال حاضر برای کرسی ریاست، فقط آقای قالیباف کاندیدا هستند؟ عملکرد ایشان را در یک سال گذشته چطور ارزیابی کردید؟

تا این لحظه از نامزدی آقای قالیباف برای ریاست مجلس بطور قطع مطلع هستیم. زمزمه هایی از حضور برخی دیگر از نمایندگان نیز مطرح هست مثلا از جریان اصلاح طلب و مستقل نام احمد بیگدلی هم مطرح شده است. اما اینکه روز رای گیری آرایش انتخابات چگونه هست هنوز نمی توان اظهار نظر کرد.

درباره عملکرد دکتر قالیباف باید عرض کنم هر شخصی که در جایگاه مهمی قرار می گیرد و مسئولیتی متقبل می شود، اعم از اجرایی یا سیاست‌گذاری، حتماً نقاط قوت و ضعفی دارد و نمی توان چشم بسته به کسی امتیاز ۱۰۰ داد.

درمورد آقای قالیباف هم این موضوع صدق می کند. یعنی ایشان به‌عنوان مدیری باتجربه که سوابق متعددی در کشور دارد، در کارنامه ریاست یکساله خود بر مجلس، هم عملکرد منفی دارد و هم عملکرد مثبت. لکن در خصوص برخی اقدامات ایشان انتقادات جدی وجود دارد که قابل تامل است.

نقاط ضعف و قوت عملکردی آقای قالیباف برای نمایندگان روشن است

* نقاط قوت و ضعف مدیریت مجلس توسط آقای قالیباف از نگاه شما چیست؟

به دلیل اینکه در آستانهٔ انتخابات هیأت رئیسه هستیم، تمایلی برای پرداختن به جزییات ندارم. نقاط ضعف و قوت عملکردی آقای قالیباف برای نمایندگان روشن است. حتما نمایندگان بر اساس منطق و عقلانیت ، توجه به عملکرد افراد و البته با در نظر گرفتن خواست جریان انقلابی انتخاب خود را انجام خواهند داد و این درمورد سایر اعضاء هیئت رییسه نیز صدق می کند.

سوابق نامزدها مانند هندوانهٔ دربسته‌ای نیست که بگوییم عملکرد آنان مبهم است. همهٔ عزیزان در یک سال گذشته در کمیسیون‌ها، فراکسیون‌ها، گروه‌های دوستی، سفرها، برنامه‌های نظارتی، برنامه‌های تقنینی، مصوبه‌های مجلس، چالش‌های جدی در دورهٔ رأی اعتماد، چالش‌های جدی در دوران طرح بودجهٔ سال ۱۴۰۴ و موارد دیگری چون استیضاح‌ عملکرد خودشان را نشان دادند.

همچنین نوع کنشگری، رویکردهای فکری و عملکردی نامزدهای کرسی هیأت رئیسه کاملاً شفاف است. لذا انتخاب پیچیده و سختی در پیش نیست و ما با یک صحنهٔ کاملاً روشن و شفاف رقابتی روبه‌رو هستیم.  ان‌شاءالله انتخابات هیأت رئیسه با صحت و سلامتی و حق‌طلبی نمایندگان برگزار خواهد شد. رقابتی شدن انتخابات هیأت رئیسه می‌تواند کمکی به انتخاب بهتر نمایندگان کند.

برخی ابهامات در اجرای آیین‌نامهٔ داخلی مجلس وجود دارد

* آقای محمودی! برخی از نمایندگان مجلس به نوع ریاست آقای قالیباف انتقاد دارند و آن را پادگانی و فردمحور می‌دانند؛ آیا شما این انتقادات را وارد می‌دانید؟

بنده از واژهٔ پادگانی استفاده نمی کنم. آقای قالیباف توانمندی‌هایی دارد و در عین حال ضعف‌هایی هم در عملکرد دورهٔ یک سالهٔ اجلاسیهٔ اول از ایشان مشهود است. برخی ابهامات در اجرای آیین‌نامهٔ داخلی مجلس وجود دارد. برخی مسائل در مورد عدم تعامل و عدم توجه متوازن و عادلانه به ظرفیت همهٔ نمایندگان در مجلس وجود دارد.

رئیس مجلس وظایفی در خصوص حفظ شأن داخلی و خارجی مجلس، حفظ شأن مشورتی با نمایندگان و استفاده از توانمندی آنان در موضوعات داخلی و بین‌المللی دارد. رییس و هیأت رئیسه باید به نمایندگان اعتباربخشی کنند. ما در این موارد شاهد ضعف‌هایی بودیم. همچنین در مسائل داخلی مجلس انتقادهایی وجود دارد که جزئیات آن قابل بحث نیست.

در قبال رابطهٔ مجلس با دولت و دستگاه‌های اجرایی، صحن و نمایندگان در بیشتر موارد توجیه نیستند و فقط یک بخش خاص از مجلس توجیه هستند. این یکی از موارد نامطلوب نمایندگان است.

مجلس باید به رأس امور بودن بازگردد

در واقع، اغلب نمایندگان از مسائلی که اجازه دسترسی به آن را دارند، بی‌خبر بوده و در موضوع دخیل نیستند. مانند آنکه قوهٔ مقننه در قبال قوای دیگر چگونه عمل می‌کند. این از مواردی است که باید حل شود.

کسی که موفق به کسب کرسی ریاست در اجلاسیهٔ دوم شود، حتماً باید در روندهای گذشته تجدیدنظر کند و باید برای ایرادات موجود چاره‌اندیشی جدی کند و مجلس به رأس امور بودن بازگردد.

در حال حاضر مجلس آن مجلس مورد انتظار نیست و یک مقدار توزیع متوازن فرصت‌ها، ظرفیت‌ها، مشاوره‌ها، مداخلات در امور قانون‌گذاری و نظارت در امور داخلی، باید به‌درستی انجام شود.

 *پیش‌بینی شما از آرای آقای قالیباف در انتخابات هیأت رئیسه چیست؟

نمی‌دانم، وارد این موضوع نمی‌شوم.

۲۷۲۱۵

کد خبر 2068907

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین