حسین جابرانصاری، که روز سه شنبه مهمان کافه خبر بود گفت : ترکیب سیاسی و اجتماعی لیبی ترکیب متنوع قبیله ای و عشیره ای است و با توجه به میزان بالای سلاح هر کسی می خواهد در منطقه خود قدرت داشته باشد.
رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه و خلیج فارس در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه و سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در لیبی در خصوص فضای هرج و مرج موجود در لیبی می گوید: لیبی قبل از استقلال و شکل گیری پادشاهی متحد لیبی سه اقلیم بود. منطقۀ شرق برقه، منطقۀ جنوب فزان و منطقه غرب نیز به مرکزیت طرابلس بود. این سه اقلیم در واقع رهبرانشان بعد از دوران استعمار متحد شدند و ریاست و یا پادشاه ملک ادریس سنوسی که در حقیقت بزرگ منطقۀ برقه بود را پذیرفتند. وی در اقلیم برقه شخص اول تلقی می شد، اما دو اقلیم دیگر پذیرفتند که با یکدیگر متحد شوند البته به شرطی که پایتخت طرابلس باشد. آنها پادشاهی ملک ادریس سنوسی را به رسمیت شناختند و پادشاهی متحد لیبی بدین ترتیب شکل گرفت.
جابر انصاری افزود: این ارث مناطقی و اقلیمی امروز همچنان وجود دارد. حتی در درون این اقلیم ها درگیری بین شهرهای مختلف و یا شهر با حومۀ شهر مشاهده می شود که برخی درگیریهای اخیر در غرب لیبی که در پی درگیریهای در مرز تونس خودنمایی می کند، نمادی از این نزاع ها در یک منطقه است. سطح دیگری از درگیریهای موجود، درگیریهای قبیله ای و عشیره ای است چون ترکیب سیاسی و اجتماعی لیبی ترکیب متنوع قبیله ای و عشیره ای است. البته در چند دهۀ گذشته نوعی تداخل بین قبائل ایجاد شده است. قبائل مختلف از اینکه در یک منطقه صرف زندگی کنند، خارج شده اند و نوعی همپوشانی در مناطق مختلف ایجاد شده به این معنا که مفهوم شهر جدید اندکی بر مفهوم قبیله ای غلبه پیدا کرد.
متن کامل کافه خبر با حسین جابر انصاری را به زودی در صفحه بین الملل خبر آنلاین بخوانید
49263
نظر شما