به گزارش خبرآنلاین، خواص زنجبیل (Ginger) یکی از قدیمیترین داروهای گیاهی شفابخش است که از هزاران سال پیش مورداستفادهی مردم هند و برخی دیگر از نقاط آسیا بوده است. همچنین استفاده از این گیاه در برخی کشورهای آمریکای جنوبی نیز رواج دارد.
مهر نوشت: زنجبیل که گیاهی زرد و دارای طبع گرم است؛ یکی از مواد غذایی پرکاربرد نیز محسوب میشود که بیشتر مواقع مورداستفادهی اقوام شرق قرار میگیرد و از ریشهی آن بهصورت خشکشده و یا بهصورت پودر و نیز بهعنوان نوعی ادویه در غذاهای مختلف و برخی نوشیدنیها استفاده میشود. فواید زنجبیل در کل، بزاق انسان را تحریک و به تولید صفرا کمک میکند و از سوی دیگر اثر مثبتی بر روی آنزیمهایی به نام «لیپاز پانکراس» و «تریپسین» برجای میگذارد و باعث پیشگیری از مبتلا شدن به بیماریهایی مانند «سرطان کولون» و یبوست میشود.
زنجبیل دارای طبع گرم و خشک است و در طب ایرانی برای افراد با مزاج سرد و مرطوب مفید است. این گیاه به گرم شدن بدن کمک میکند و میتواند در تسکین سردرد و مشکلات گوارشی مؤثر باشد.
خواص درمانی زنجبیل
زنجبیل با ترکیبات فعال خود، از جمله جینجرول، دارای خواص دارویی اعم از خاصیت ضد التهابی، ضد عفونیکننده طبیعی، آنتیاکسیدان قوی، ضد تهوع، بهبود عملکرد گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب مفاصل و درد عضلانی و همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی است که در درمان عفونتهای مختلف نقش دارد، میباشد.
کاهش تهوع و استفراغ
زنجبیل برای زنان فواید بسیاری دارد و بهویژه در کاهش مشکلات مرتبط با چرخه قاعدگی، بارداری و یائسگی مؤثر است. زنجبیل بهعنوان یک داروی طبیعی ضد تهوع، برای زنان باردار و افرادی که از تهوع صبحگاهی رنج میبرند، پیشنهاد میشود. همچنین در کاهش تهوع ناشی از سفر و برخی بیماریها مفید است.
تسکین دردهای قاعدگی و بهبود علائم یائسگی
زنجبیل با اثر ضد التهابی خود میتواند به کاهش دردهای قاعدگی و تسکین علائم یائسگی مانند گُرگرفتگی و تعریق شبانه کمک کند. مصرف زنجبیل در تسکین اضطراب و استرس مؤثر است و موجب افزایش احساس آرامش در زنان میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
زنجبیل با ترکیبات آنتیاکسیدانی قوی، در ارتقای سطح ایمنی بدن نقش دارد و به زنان کمک میکند تا در برابر عفونتها و عوامل بیماریزا مقاومتر باشند. دمنوش زنجبیل با آب گرم نهتنها بدن را گرم نگه میدارد، بلکه در کاهش مشکلات گوارشی، نفخ و سوءهاضمه نیز مؤثر است.
تأثیر زنجبیل بر سلامت مو
زنجبیل با تقویت گردش خون در پوست سر، موجب تقویت ریشههای مو، افزایش ضخامت و جلوگیری از ریزش آن میشود. خاصیت ضد التهابی زنجبیل به درمان شوره سر و کاهش خارش پوست سر نیز کمک میکند.
تقویت آنتیاکسیدانها و سلامت عمومی بدن
زنجبیل از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کرده و سلامت عمومی بدن را ارتقا میدهد و همچنین زنجبیل در کاهش فشار خون، کلسترول بد و کاهش التهاب بدن نقش دارد. این اثرات برای مردان با مشکلات پروستات یا درد مفاص ل مفید است.
آیا مصرف روزانه زنجبیل مجاز است؟
مصرف روزانه زنجبیل برای اغلب افراد بیخطر است. با این حال، مقدار مجاز مصرف به وضعیت جسمی فرد بستگی دارد. توصیه میشود روزانه بین یک تا سه گرم زنجبیل تازه یا خشک مصرف شود و در صورت استفاده از مکملها، مطابق با نظر پزشک باشد.
طرز تهیه چای زنجبیل
در مورد روش اول چای زنجبیل هرچند روش تهیه آسان است اما کمی زمانبر هست و تقریباً سی دقیقه برای آماده شدن زمان لازم دارد. برای آماده کردن این چای به ۸۵ گرم ریشه زنجبیل تازه نیاز دارید که پس از شستشو کامل بهتر است پوست آن را بگیرید و آن را در لایههای نازک برش دهید. تقریباً نصف کتری (۸۰۰ میلیلیتر) را از آب پرکنید و بر روی حرارت قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند، سپس تکههای زنجبیل را درون آب ریخته و به مدت ۲۰ دقیقه در حرارت کم اجازه دهید که دم بکشند. آخرسر کمی عسل به چای اضافه کنید و سپس آن را از درون صافی عبور داده تا دمنوش زنجبیل شما خالص شود.
هشدارها و عوارض احتمالی زنجبیل
با وجود فواید زیاد، مصرف زنجبیل در برخی افراد ممکن است عوارضی چون حساسیت پوستی شامل خارش، قرمزی و التهاب، مشکلات گوارشی مانند سوءهاضمه یا سوزش معده، تداخل با داروها مانند داروهای رقیقکننده خون (مثل وارفارین) و همچنین در دوران بارداری و شیردهی، به همراه دارد که توصیه میشود پیش از مصرف زنجبیل حتماً با پزشک مشورت شود.
زنجبیل گیاهی پرخاصیت است که از تقویت سیستم ایمنی تا بهبود عملکرد گوارش، کاهش دردهای قاعدگی، افزایش انرژی و کنترل وزن را شامل میشود. با این حال، پیش از مصرف منظم یا درمانی زنجبیل، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه الزامی است.
۴۷۲۳۶
نظر شما