پونه شیرازی:پژوهشهای جدید نشان میدهند که افرادی که بهطور منظم از منابع طبیعی امگا ۳ مانند ماهی، گردو یا بذر کتان استفاده میکنند یا مکمل آن را زیر نظر متخصص مصرف میکنند، نهتنها متابولیسم فعالتری دارند، بلکه کمتر دچار چربی شکمی و التهاب مزمن میشوند. اما آیا امگا ۳ واقعاً میتواند به کاهش وزن کمک کند یا صرفاً یک ادعای تبلیغاتی است؟
دکتر محمد هاشمی، ،دبیر انجمن علمی پیشگیری از چاقی در این باره میگوید: منابع دریایی مثل ماهی آزاد ، سالمون ، شیر ، برخی انواع قزلآلا ، ساردین و میگو جزء منابع تامین کننده چربیهای امگا سه هستند.برخی منابع گیاهی مثل بذر کتان، سویا، زیتون، حبوبات و گردو و نیز تخممرغ، لبنیات، روغن کانولا و روغن زیتون هم حاوی امگا سه هستند.
وی میافزاید: امگا سه به پیشگیری از بیماریهای قلبیعروقی، پیشگیری از لخته شدن خون، تنظیم رشد مغزی و جسمی کودکان کمک میکند. کمبود امگا سه با عوارضی از جمله خشکی پوست، شکنندگی موها و ناخن،دردهای پراکنده مفصلی و خستگی را تجربه میکنیم.البته اضافه مصرف جربی امگا سه درجاتی از مسمومیت را بدنبال خواهد داشت.
وی تاکید میکند: در مورد همراهی امگا سه برای کاهش پزن بین مراجع علمی اختلاف نظر وجود دارد. اما مسلما وقتی ما مقادیر لازم امگا سه را در برنامه غذایی روزانه داشته باشیم دیگر نیازی به مصرف مکمل امگا سه برای کاهش وزن نخواهیم داشت.
نظر شما