مسئله مهم در چنین مواقعی آن است که بتوانیم از دادن اخبار و اطلاعات به دشمن خودداری کنیم. بنابراین انتشار هر عکس و فیلمی، در هر سطحی از خلبان و جنگنده دشمن میتواند اطلاعات زیادی درباره نوع انهدام، سقوط یا در مواردی محل اتفاق و حتی نوع سلاحی که علیه آن استفاده شده است، بدهد. از طرفی استفاده از اطلاعات جنگنده و خلبانش زمان میبرد. برای همین طبیعی است که برای پیشگیری از هر نوع بهرهبرداری دشمن و ایجاد فرصت برای کارهایی مثل مهندسی معکوس و... فعلاً تصویر و اطلاعاتی درباره این موضوع منتشر نشود.
آیا لازم است پولهایمان را از بانکها خارج کنیم؟
طی روزهای اخیر برخی از چهرههای خارج نشین مثل فرخنژاد، احسان کرمی و... که به نظر میرسد دغدغه معاش باعث شده محتوای پیجشان را بفروشند، در استوریهای عجیبی به مردم هشدار دادند که پولشان را از بانکها خارج کنند. با اتفاقهای روز گذشته و اختلالهایی که در کار برخی بانکها پیش آمد، این نگرانی بین برخی از مردم جدی شد. اما واقعیت این است که حتی در صورت اختلالهای جدیتر در بانکها، اساساً امکان انتقال پول ما به خارج از کشور، وجود ندارد. تراکنشها و آخرین موجودی ما هم مشخص است و اختلالها باعث از بین رفتن اصل پول ما نمیشود و خیلی واضح است این جنگ روانی هدفمند قرار است باعث نارضایتی و ترس مردم شود. اما اگر نگران نباشیم و بیدلیل به بانک و عابربانک مراجعه نکنیم این توطئه کثیف و دروغ مزدوران دشمن خنثی خواهد شد.
آیا با خطر انفجار گوشیها مواجه ایم؟
هرچند دشمن از روشهای کثیفی برای ترور، خشونت و ایجاد رعب و وحشت استفاده میکند اما به نظر میرسد گوشی مردم معمولی در خطر اتفاقی مثل انفجار و... نیست. فقط بحث حفظ اطلاعات بانکی یا مکان حضور است که درصورت دقت در کلیک روی لینکهایی که با پیامک به دستمان میرسد، درباره آن هم نگرانی نخواهد بود. در این زمینه نباید درگیر اضطراب و ترس شد اما بهتر است فارغ از بحث انفجار گوشی که درباره گوشیهای معمولی تقریبا غیرممکن بهنظر میرسد، بازهم جانب احتیاط را داشته باشیم تا اطلاعاتی درباره خودمان، محل زندگی، شرایط محله و شهر را در تماس تلفنی یا هر روش دیگری ناخواسته به عوامل و مزدوران دشمن لو ندهیم.
چرا با استفاده از بهترین موشکها، حمله همه جانبهای به دشمن نمیکنیم و هنوز اولویت استفاده از نسلهای قدیمیتر موشکهاست؟ این هم سوالی است که در ذهن برخی از مردم ایجاد شده؛ بهخصوص اینکه دشمن در جنگ رسانهایاش تلاش میکند توان موشکی کشورمان را پایینتر نشان دهد. اما توجه به چند نکته مهم است. اول اینکه برای درگیر کردن مداوم پدافند دشمن بهتر است مدام در حال شلیک باشیم. دوم اینکه باید برای سناریوهای بدبینانه هم آماده شویم، از جمله طولانیتر شدن زمان جنگ و مشارکت برخی از کشورها. در اینحالت بهتر است هر چه را داریم، ناگهان رو نکنیم. از طرفی بهنظر میرسد که سامانههای موشکی روی نسلهای قدیمیتر موشکها هستند و فعلاً تا ضرورت استفاده از همه ظرفیت نیازی به ایجاد تغییر یکباره در سامانهها برای استفاده از موشکهای قدرتمندتر نیست. با اینحال دیشب از موشک هایپرسونیک سجیل استفاده شد؛ این درحالی است که موشکهایی با فناوری و برد بیشتر مانند خرمشهر۴ تا لحظه نوشتن این مطلب هنوز عملیاتی نشده است.
23302
نظر شما