روزنامه اعتماد در گفت​وگویی با حشمت​الله فلاحت­پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی نوشت:

* انگلیسی‌ها در طول ایام پس از انتخابات سیاست مداخله جویانه‌ای را در قبال ایران دنبال می‌کردند. آنها خواهان ایجاد سیاست مشغله در داخل و تجمیع آن با سیاست تهدید در خارج بودند و سعی کردند فشارهای دوگانه از داخل و خارج را وارد ایران کنند و از آن نتیجه بگیرند. جمهوری اسلامی ایران نیز پس از چند بار تذکر به دولت انگلیس تصمیم گرفت موضع تقلیل رابطه با لندن را در پیش گیرد. انگلیسی‌ها سعی کرده‌اند به جای از بین بردن بحران رابطه ایران و انگلیس، آن را به کل کشورهای اروپایی و بعد هم به کل دنیا تسری دهند و یکی از بندهای 15گانه ماده 41 فصل هفتم منشور ملل متحد را اجرا کنند، یعنی تحریم دیپلماتیک که بحث خروج سفرا از ایران نیز در همین رابطه شکل گرفت، هر چند که براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته این افراد پس از مدتی به ایران بازگشتند.
*آنچه در رابطه با ایران و انگلیس صورت گرفته است تعلیق روابط است. دو طرف قطع روابط رسمی نداشته‌اند. قطع رابطه زمانی صورت می‌گیرد که طرفین اعلام قطع رابطه کنند. روابط به تعلیق درآمده نیز قابل احیا است. بنده معتقدم که طرف انگلیسی مایل به برقراری روابط با ایران است و منتظر فرصت است که به تعلیق روابط با ایران پایان دهد و اگر انگلیسی‌ها بخواهند روابط با ایران را از حالت تعلیق خارج کنند ایرانی‌ها نیز به این موضوع واکنش منفی نشان نخواهند داد.
*اگر انگلیسی‌ها به تعلیق رابطه پایان دهند ایران واکنش منفی نسبت به آن نخواهد داشت. رابطه دیپلماتیک براساس اصل مقابله به مثل شکل می‌گیرد. اگر لندن به ارتقای روابط اقدام کند براساس منشور ملل متحد ایران نیز این‌گونه اقدام خواهد کرد.
*به اعتقاد بنده روابط ایران و انگلیس تاکنون براساس اصل تامین منافع ملی شکل نگرفته است. اگر قرار بر شکستن تعلیق روابط ایران و انگلیس باشد باید بر اساس منافع ملی باشد نه مورد دیگر. نمی‌توان رابطه با انگلیس را از حالت تعلیق خارج کرد و آن را تنها به یکسری از آقازاده‌ها تسری داد. به عبارتی مشکل آقازاده‌ها عملا ربطی به موضوع منافع ملی ندارد. اگر انگلیسی‌ها اقدام به تغییر سیاست خود در 1+5 و در قبال ایران کردند ما نیز از احیای روابط با انگلیس استقبال می‌کنیم اما اگر قرار باشد تنها مصالح برخی افراد مانند وارد‌کنندگان سیگار از انگلیس یا افرادی که صاحب منافعی در این کشور هستند به ویژه آقازاده‌ها حل شود، رابطه در حالت تعلیق بماند بهتر است. در حال حاضر آنچه برای ما اهمیت دارد این است که تامین منافع ملی صورت گیرد
/29217
کد خبر 208435

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    18 0
    خود کرده را تدبیر نیست!
  • اباذر IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    2 10
    اول وضعیت باغ قلهک رو مشخص کنید بعد دنبال رفع تعلیق روابط باشید،شاید هم قید این باغ جهت پیش کش زده شده؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    17 0
    مطمئنا رابطه خوب با يك كشوري كه عضو دائم شوراي امنيت هست ميتونه تو روابط بين المللي خيلي به دردمون بخوره
  • بدون نام JO ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    23 0
    پس چرا از دیوار سفارت بالا رفتن؟
  • عباس IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    11 0
    سلام کدام عاقل کند کاري که باز آرد پشيماني؟ خودمان در قطع رابطه پيشقدم مي شويم بعد براي برقراري مجدد ارتباط دنبال خارجي ها مي دويم.مثال آن رابطه با آمريکا ،مصر وانگليس است.
  • سمیه IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۰
    0 4
    س چرا از موضع ضعف وارد میشید اگر از اول مجلس اقدام اساسی میکرد در مورد رابطه با انگلستان کار به اینجا نمیکشیدمیدونید چرا چونکه از اولشم به خاطر اقازاده ها مجلس کاری نکرد عملا استقلال نداشت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین