واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی کلنگ‌زنی شد

با حضور مسئولین استانی، واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ در استان آذربایجان‌غربی کلنگ زنی شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، آیین کلنگ‌زنی واحد فرآوری سیلیس در شهرستان شاهین‌دژ با حضور استاندار آذربایجان‌غربی، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و اهالی منطقه برگزار شد.

این پروژه به‌عنوان نخستین طرح از مجموعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری "اینوا" در حوزه معدن، با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود برای ۲۵۰ نفر به‌صورت مستقیم فرصت شغلی ایجاد کند.

این واحد صنعتی در زمینی به مساحت ۶ هکتار احداث می‌شود و از منابع معدنی منطقه با ذخیره اولیه ۱۲ میلیون تُن و ظرفیت استخراج سالانه ۶۰۰ هزار تُن بهره‌برداری خواهد کرد.

براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، فاز اول این طرح ظرف مدت کمتر از ۱۸ ماه به بهره‌برداری خواهد رسید و سه محصول اصلی شامل سیلیس دانه‌بندی‌شده، پودر سیلیس و بتن سبک گازی تولید خواهد شد؛ این محصولات به‌عنوان مواد اولیه کلیدی در صنایع شیشه‌سازی، ساختمان و سایر حوزه‌های صنعتی کاربردی گسترده دارند.

این پروژه، نخستین پروژه رویداد سرمایه‌گذاری "اینوا" است

سخاوت خیرخواه سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در حاشیه مراسم کلنگ‌زنی این طرح، گفت: پروژه فرآوری معدن سیلیس شاهین‌دژ به‌عنوان نخستین پروژه رویداد اینوا، نقطه شروع حرکت جدیدی در مسیر توسعه صنعتی استان بوده و متعهد هستیم هر هفته در سطح استان شاهد آغاز عملیات اجرایی یا افتتاح یک پروژه صنعتی جدید باشیم.

خیرخواه همچنین از وجود ۵۰ واحد صنعتی فعال در شاهین‌دژ خبر داده و خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۹ جواز تأسیس جدید در این شهرستان صادر شده که با پیگیری‌های لازم، این جوازها به واحدهای تولیدی تبدیل خواهند شد.

وی در ادامه فرآوری معادن را از الزامات توسعه اقتصادی دانسته و افزود: اگر واحدهای فرآوری و صنایع پایین‌دستی ایجاد نشود، خام‌فروشی ادامه خواهد داشت و از این رو توسعه این واحدها در دستورکار قرار دارد.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه آذربایجان‌غربی دارای ۲۰۷۰ واحد صنعتی فعال دارای پروانه بهره‌برداری است، تصریح کرد: این آمار، رتبه پانزدهم کشور را برای استان به همراه داشته که نشان‌دهنده کند بودن روند توسعه صنعتی در سال‌های گذشته است.

خیرخواه همچنین افزود: با توجه به صدور جوازهای تأسیس برای واحدهای صنعتی جدید، رتبه استان در این حوزه به جایگاه هشتم کشور ارتقاء یافته که این موضوع بیانگر بهبود روند توسعه صنعتی استان است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های معدنی آذربایجان غربی، یادآور شد: در حال حاضر ۵۰۴ معدن فعال با پروانه بهره‌برداری در استان وجود دارد و تاکنون ۱۸۸ پروانه اکتشاف صادر شده و عملیات اکتشافات معدنی نیز به‌طور مستمر در حال انجام است.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی به برگزاری همایش اینوا نیز اشاره کرده و افزود: در ابتدای مسیر برگزاری این همایش، شناسایی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در دستورکار قرار گرفت و در بخش صنعت، معدن و تجارت، ۴۰۰ فرصت جدید استخراج و در همایش ۲۲ خرداد ارائه شد.

سخاوت همچنین با بیان اینکه اولین گام عملی همایش اینوا، امروز ۱۱ تیرماه با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی و با حضور استاندار و مسئولان ملی و منطقه‌ای در شاهین‌دژ کلید خورد، اظهار داشت: این پروژه ظرفیت ایجاد ۲۵۰ فرصت شغلی جدید را در شهرستان فراهم خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این واحد فرآوری با هدف تولید مواد اولیه صنایع شیشه‌سازی در محدوده‌ای ۲۰ هکتاری و با ذخیره ۱۲ میلیون تن سیلیس طراحی شده است، افزود: عملیات استخراج سالیانه به میزان ۶۰۰ هزار تن پیش‌بینی شده و در زمینی به مساحت ۶ هکتار احداث می‌شود.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در پایان بیان داشت: با بهره‌برداری از فاز نخست این طرح در کمتر از ۱۸ ماه آینده، سه محصول شامل سیلیس دانه‌بندی‌شده، پودر سیلیس و بتن سبک گازی تولید خواهد شد.

بدون سرمایه‌گذاری، توسعه امکان‌پذیر نیست

رضا رحمانی استاندار آذربایجان‌غربی با بیان اینکه این خطه استانی امن برای سرمایه‌گذاری است، گفت: اگر این استان امن نبود، نمایندگانی از چندین کشور در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری اینوا شرکت نمی‌کردند.

رحمانی با بیان اینکه از همه سرمایه‌گذاران در هر سطح اقتصادی حمایت می‌کنیم، افزود: ظرفیت‌های فراوانی در شهرستان‌ها وجود دارد و در صورت تأمین حمایت‌های لازم، سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این مناطق مشتاق خواهند بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همه باید برای توسعه استان تلاش کنند و از پتانسیل‌های شهرستان‌ها در جهت پیشرفت منطقه استفاده شود.

استاندار آذربایجان غربی توجه به مقوله تولید را نیز راهبرد و سیاست اصلی دولت و نظام دانسته و افزود: برنامه‌ریزی‌ها باید در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید ارائه و عملیاتی شود.

رحمانی همچنین با تأکید بر اینکه شهرستان‌های استان باید توسعه یابند، اضافه کرد: هر یک از شهرستان‌های استان دارای ظرفیت‌های متنوع و فراوانی هستند که با شناسایی این فرصت‌ها و جذب سرمایه‌گذار، مسیر توسعه را طی خواهند کرد.

وی در ادامه افزود: همان‌گونه که همایش اینوا آغاز حرکت در مسیر توسعه استان بود، عملیات اجرایی طرح سرمایه‌گذاری معدن سیلیس نیز نقطه آغاز توسعه شهرستان شاهین‌دژ به شمار می‌آید.

استاندار آذربایجان‌غربی به عقب‌ماندگی‌های موجود استان نیز اشاره کرده و یادآور شد: اگر عقب‌ماندگی‌ای وجود دارد، همه ما مدیران در آن مقصریم و باید جبران این عقب‌ماندگی‌ها از جایی شروع شود.

رحمانی همچنین با اعلام اینکه میزان اشتغال صنعتی در شاهین‌دژ حدود هزار نفر است، افزود: با راه‌اندازی این واحد فرآوری سیلیس، فرصت ایجاد اشتغال در شهرستان فراهم خواهد شد.

وی در ادامه معدن را مولد اقتصاد دانسته و اظهار داشت: معدن یکی از فاکتورهای مهم در رونق اقتصادی بوده و آذربایجان غربی دارای ظرفیت‌های معدنی متعددی از جمله طلای زرشوران است.

استاندار آذربایجان‌غربی به برنامه‌ریزی برای ایجاد شهرک‌های تخصصی در اطراف معادن استان نیز اشاره کرده و افزود: برای رونق اقتصادی باید زیرساخت‌ها و فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری فراهم شود و در غیر این صورت، توسعه امکان‌پذیر نیست.

رحمانی همچنین سرمایه‌گذاران جوان را رویشی جدید در فضای اقتصادی کشور دانسته و تأکید کرد: در کنار فرصت‌های موجود باید زمینه را برای حضور این سرمایه‌گذاران فراهم کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه در کنار ظرفیت‌های موجود، پتانسیل‌های انسانی زیادی در استان وجود دارد، افزود: این ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر می‌توانند بستر توسعه استان را فراهم کنند.

استاندار آذربایجان‌غربی در پایان با اشاره به تجاوز ۱۲ روزه رژیم اشغالگر صهیونیستی، گفت: صنعت‌گران و سرمایه‌گذاران در این شرایط نیز پای‌کار بودند.

کد خبر 2085372

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =