عدم توجه کافی درگذشته به استانهای راگرس نشین/وجود ۱۳۵ پروژه نیمه‌تمام در استان‌های زاگرس‌نشین

ایرنا نوشت؛ معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر ضرورت بازنگری در نظام بودجه‌ریزی کشور گفت: در زمان حاضر ۱۳۵ پروژه نیمه‌تمام در بخش کشاورزی استان‌های زاگرس‌نشین وجود دارد که تکمیل این پروژه‌ها به حمایت دولت نیاز دارد.

 صفدر نیازی  در دیدار با جعفر مردانی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: در گذشته توجه کافی به استان‌های زاگرس‌نشین نشده بود و طرح‌های بزرگی مانند طرح‌های خوزستان و غرب کشور در اولویت قرار داشت.

وی با تاکید بر اهمیت تخصیص بهینه منابع به بخش کشاورزی اظهار داشت: هرچند ساختار جمعیتی کشور تغییر کرده است و مطالبات شهرنشینان افزایش یافته است، اما این شرایط نباید موجب شود تا از تولیدکنندگان در مناطق روستایی غافل شد.

معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی با انتقاد از کمبود اعتبارات تخصیص یافته به حوزه آب، گفت: بودجه تخصیص‌یافته به بخش آب در کشور کافی نیست در حالی که کشورهایی مانند ترکیه میلیاردها دلار در این خصوص سرمایه‌گذاری می‌کنند.

معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تخصیص سه درصد استقراض ریالی از صندوق ذخیره ارزی به بخش کشاورزی گفت: این اقدام می‌تواند کمک شایانی به تامین منابع مالی مورد نیاز این بخش کند.

نیازی ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در چهارمحال و بختیاری در زمینه توسعه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، خواستار تداوم این روند شد.

ظرفیت تولید در بخش عشایری؛ فرصتی که مغفول در امنیت غذایی

رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: تولیدات عشایری، فرصت و قابلیت بالقوه در امنیت غذایی به شمار می‌رود که مغفول مانده است.

جهانبخش میرزاوند با اشاره به اهمیت نقش عشایر در تولید گوشت قرمز ، بر ضرورت توجه به این جامعه به عنوان یک فرصت پدافندی در شرایط بحرانی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: در زمان حاضر جامعه عشایری حدود ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را تولید می‌کند که با توجه به ظرفیت‌های موجود در این بخش این ظرفیت تا ۳۵ درصد قابل افزایش است.

رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: در شرایطی که تولید گوشت صنعتی به شدت وابسته به واردات نهاده‌ها است، تولید گوشت از دام عشایر برخلاف گوشت صنعتی ، به دلیل وابسته نبودن به شبکه‌های گاز، آب، مخابرات و واردات نهاده‌های دامی، از نظر پدافندی یک فرصت مهم به شمار می‌رود.

وی افزود: جامعه عشایری با تکیه بر ظرفیت‌های بومی و وابسته نبودن به زیرساخت‌های متمرکز، می‌تواند در شرایط بحرانی نیز به تولید خود ادامه دهد.

رییس سازمان امور عشایر با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون تن گوشت در کشور مصرف می‌شود که برای تامین بخشی از آن نیازمند واردات هستیم گفت: اگر به جامعه عشایری توجه نشود و امکانات لازم برای تولید در اختیار آنها قرار نگیرد، این جامعه مولد تبدیل به یک جامعه مصرف‌کننده می‌شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه عشایر در ۵۵ هزار و ۴۰۰ کیلومتر از مرزهای خاکی کشور حضور دارند گفت: این جامعه به عنوان مرزداران بی‌مزد و منت، روزانه بیش از ۶۰ میلیون هکتار از اراضی کشور را پایش می‌کنند.

میرزاوند بر ضرورت هم‌افزایی و همکاری بین دستگاه‌های مختلف برای حل مشکلات جامعه عشایری تاکید کرد.

وی یادآور شد: توجه ویژه به جامعه عشایری به عنوان یک فرصت استثنایی در شرایط حساس کنونی از جمله ضرورت‌هایی است که باید مورد توجه هرچه بیشتر قرار گیرد.

ضرورت تکمیل پروژه‌های زیربنایی عشایر

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز برضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام زیربنایی عشایری در استان به عنوان یک اولویت تاکید کرد.

محمد محمودی افزود: چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۲۵ هزار خانوار عشایری با جمعیتی افزون بر ۱۲۴ هزار نفر است که بیش از ۵۰ درصد آنها جزو عشایر کوچ‌رو هستند.

وی اضافه کرد: کارهای خوبی در بخش عشایر چهارمحال و بختیاری انجام شده است، اما در بسیاری از موارد، پروژه‌های زیربنایی نیمه‌تمامی وجود دارد که برای تکمیل باید در اولویت قرار گیرند.

محمودی گفت: پل گَز در شهرستان کوهرنگ با تامین اعتبار، آماده نصب عرشه است و ۱۳ کیلومتر جاده عشایری نیز توسط گروه‌های جهادی و با پشتیبانی اداره کل امور عشایر در حال احداث است.

وی همچنین از جاده ۳۰ کیلومتری پنبه‌کال در منطقه شیخ‌علیخان غاریخی شهرستان کوهرنگ به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های مهم بخش عشایری چهارمحال و بختیاری یاد کرد و گفت: مجوزهای لازم برای هشت کیلومتر از این جاده گرفته شده و پیمانکار مشغول به کار است، اما تکمیل آن نیاز به اعتبار ویژه دارد.

مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری در خصوص پُل قله‌درویش در شهرستان اردل اظهار داشت: امسال ۵۰ میلیارد ریال و سال گذشته نیز ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ارزش افزوده استان به این پل اختصاص یافته است تا پایه‌های آن تکمیل شود.

محمودی انتظار می‌رود موضوع سامانه ثبت مبنایی عشایر که مختص کل کشور است با نگاه ویژه دولت به زودی حل شود.

گفتنی است، عشایر به عنوان ظرفیتی مهم برای هر منطقه به شمار می‌روند و با توجه به نقشی که در تولید محصولات مختلفی از جمله گوشت، لبنیات، صنایع دستی و سایر محصولات دیگر دارند حمایت از آنها به عنوان قشری مولد در جامعه ضروری است.

جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.

عشایر چهارمحال و بختیاری بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه افزون‌بر یک‌هزار تُن پشم، ۲۲ هزار تُن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تُن شیر در مناطق عشایری استان تولید می‌شود.

عشایر این استان در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می‌کنند.

کد خبر 2085411

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار