مرکز خبر حوزه نوشت:

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر این که انتخاب مهندس ناظر نباید مسئله‌ای تشریفاتی باشد، گفت تقلید از سبک معماری غربی به بلایی در ساختمان‌سازی کشور تبدیل شده است.

 

این مرجع تقلید،در دیدار رییس نظام مهندسی کشور و اعضای شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان، اظهار داشت: تشکیلات نظام مهندسی تشکیلاتی ضروری برای کشور است.
ایشان با بیان اینکه نباید سرمایه‌ها در مسیر ساخت بناهای کم‌دوام و پرخطر هزینه شود، گفت: علاوه بر اینکه باید با ساخت ساختمان‌‌های بادوام سرمایه‌ها را حفظ کرد،‌ می‌بایست کیفیت و جذاب بودن ساختمان‌ها نیز حفظ گردد.
آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به ضرورت نظارت بر کار ساختمان‌سازی و مهندسین ناظر، یادآور شد: گاهی مهندس ناظری قراردادی می‌نویسد و پس از گرفتن حق و حقوق خود دیگر پیدایش نمی‌شود، این گونه سیستم آسیب‌های جبران‌ناپذیری به ساختمان می‌زند که نظام مهندسی باید نظارت بیشتری داشته باشد.
ایشان با بیان اینکه چنین رفتاری موجب بدبینی می‌شود، افزود: به وجود آمدن چنین مسایلی آهسته آهسته موجب پیدایش این تفکر در جامعه می‌شود که سازمان نظام مهندسی کشور یک عده مهندس بیکار را جمع کرده و با قائل شدن سهمیه برای آنها، درآمدی برای آنان ایجاد کرده است والا کاری انجام نمی‌‌دهد.
*انتخاب مهندس ناظر تشریفاتی نباشد
 آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: وقتی مهندسی برای سازه‌ای تعیین می‌شود باید در فواصل حساس در محل حضور داشته باشد تا عیوب را برطرف کند؛ انتخاب مهندس ناظر نباید مسئله‌‌ای تشریفاتی باشد، بلکه باید نظارت دقیق داشته باشد.
ایشان افزود:البته در این عرصه هم نباید وسواس ایجاد شود، بلکه باید اعتدال، از سهل‌انگاری و صرف سرمایه‌ها جلوگیری شود.
این مرجع تقلید در ادامه تقلید از سبک معماری غربی را بلایی برای کشور دانسته و گفت:تقلید از سبک معماری غربی در ساختمان‌سازی، بلایی برای کشور و ساختمان‌های ما شده است، مسئولان باید شرایط را طوری فراهم کنند که ساختمان‌های سنتی نیز ساخته شود.
وی با اشاره به حفظ حقوق همسایه در تعالیم اسلامی، خاطرنشان کرد: بر اساس تعلیمات دینی ما نباید همسایه به همسایه ضرر وارد کند، ولی گاهی دیده می‌‌شود که اجازه ساختمان‌هایی داده می‌شود که ساختمان‌های دیگر همسایه‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

در ابتدای این دیدار، مهندس سید مهدی هاشمی، رییس سازمان نظام مهندسی کشور، گزارشی از برنامه‌ها و عملکرد این سازمان ارائه داد.
 

/6262

کد خبر 208621

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • hamid IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    به نظر من معماری غربی را باید با تلفیقی از معماری اسلامی استفاده نمود. بطور مثال وجود آسانسور، آشپزخانه اوپن و دستشویی و حمام داخل آپارتمان با اندک تغییری بسیار قابل استفاده است. بطوریکه در حال حاضر با وجود بسیاری از مشکلات حرکتی سالمندان رآنان را در گذراندن زندگی راحت تری یاری رسان است.
    • بدون نام IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
      8 0
      ای کاش هر کس در کاری که به آن تخصص دارد نظر دهد
    • بدون نام IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
      5 0
      چرا با اسلامي تركيب شود؟ بهتر است با طرحهاي ايراني اصيل تركيب شود.
  • بدون نام IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    4 0
    مشکل دیگه ای غیر از ظاهر ساختمانها نداریم؟
  • امیرعلی IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    2 0
    در مورد روش ساخت و ساز در شهر های ما مهم تر از غربی یا شرقی بودن، کیفیت و استاندارد ساخت است. آن چیزی هم که ساخته می شود عمدتا تقلید های کور سازندگان ناآشنا و غیر حرفه ای است و کاملا ناآگاهانه انجام می شود. مهم ترین دلیل نظارت نادرست ناظران بی تجربه ی نظام مهندسی بر ساخت و ساز به غیر از نداشتن دانش کافی برای این کار، نگاه عموم به حرفه ی معندسی ساختمان و معماری است. بسیاری از مردم در مورد شکل ساختمان و طرح و ... خود را صاحب نظر می دانند و این امور را مهندسی تلقی نمی کنند و بیشتر معتقدند این چیز ها سلیقه ای است ولی هیچ کس خود را قصاب نمی داند کسی در حیاط خانه اش سلاخی نمی کند ولی بسیاری هنگام بازسازی خانه شان خود را اهل تشخیص می دانند...مشکل ساخت و ساز همین تلقی نادرست از کلیت موضوع است.
  • بدون نام IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    7 1
    صرف نظر از درستی یا غلط بودن این صحبتا، میخواستم بدونم حاج آقا مکارم چه احساسی بهشون دست میده اگه یه مهندس ساختمان درباره مسایل فقهی و دیگر موضوعات دینی اظهارنظر کنه.
  • بدون نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    4 0
    به عنوان یک کارشناس ارشد ساختمان سوالی که برای من مطرح است این است که معماری اسلامی یعنی چه؟
  • امیر IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    22 0
    مهندس ناظر ارتباطی با طراحی ساختمان ندارد و صرفا بر اجرای ساختمان از لحاظ فنی نظارت دارد، مسئله معماری مربوط به مهندسان معماریست
  • بدون نام IR ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    4 1
    معمار ی قدیم محتاج زیر بنای بیشتر همراه با دیوارهای بلند است که برساختمانهای دیگر اشراف نداشته باشد حوض های بزرگ همراه با فواره های سنگی راهروهای دالون مانند . اطاقهای تودر تو وپنج دری یادش بخیر قدیما
  • جواد DE ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    22 0
    معماری خیلی از بناهای مذهبیمونم دیگه ایرانی نیست.عربی شده .مثل طرح توسعه قم.مشهد.جمکران.معماری خودمون خدایی قشنگ تر نبود؟
  • مهدی IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    9 0
    معماری ساختمون های کشور با در نظر گرفتن مزایا و معایب معماری مدرن و سنتی ایران می تونه پیشرفت قابل توجهی داشته باشه اما باید توجه کرد هنر از ذهن آرام می جوشه و بروز می کنه، بنابراین وضعیت معیشت مردم پیش از این مسائل باید در نظر گرفته بشه.
  • محمد IR ۲۰:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    11 9
    به قول دکتر الهی قمشه ای،ساختمانهای با سبک غربی ناخواسته به انسان القا میکند که فناپدیر هستی ولی شما با نگاه کردن به مثلا مسجدهای قدیمی و باشکوه احساس آرامش میکنی چون بهت القا میکنه که تو انسانی و با ارزشی و فنا نمیشی. شکلهای ناموزون و ناهماهنگ ساختمانها و زیبل نبودن شهر خود بخود روحیه آدم رو خسته و کسل میکنه،واسه امتحان برید روستایی مثل ماسوله و ببینید چقدر آامش و روح وجود داره.
    • رضا IR ۱۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۱
      4 0
      این دیگه چه حرفی بود؟! شما حرف استاد آقای قمشه ای رو جوری نشون میدی که انگار باید بریم هرکدووم یک ساختمان به سبک مسجد بسازیم. غربی ها که با اون آب و هوای مرطوب و باروونی ساختمون هاشونو 400-500 ساله حفظ کردن اونوقت ما عرضه نداشتیم دوتا ساختمان قاجاری رو حفظ کنیم . خودمون کاری رو بلد نیستیم چرا تو سر دیگران میزنیم.
  • بدون نام IR ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۱/۳۱
    4 1
    آقای مکارم به حوزه های تخصص خودشان برسند خیلی مفیدتر هستند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین