هزینه داشتن تحصیلات عالیه این روزها بسیار بالا رفته است. اما همیشه جایگزین‌هایی وجود دارد. سایت‌های زیادی هستند که برخی از دروس دوره‌های عالی را به صورت رایگان ارائه می‌دهند.

ماندانا سجادی: دنبال تحصیلات عالیه رفتن تحسین برانگیز است اما در عین حال شدیدا هم جیب را خالی می‌کند. اما اگر مدرک برایتان مهم نباشد، در اینتر نت وب سایت‌های عالی وجود دارند که دروس مختلف از جبر گرفته تا جانور شناسی را به شما ارائه می دهند.
 
Cnet در این مقاله چند تا از بهترین‌هایشان را به شما معرفی می‌کند:
 
MIT OpenCourseWare: در بین دانشگاه‌هایی که پذیرفته‌اند تا واحدهای درسی خود را به صورت رایگان در اختیار جهانیان قرار دهند، دانشگاه MIT نزدیک به 10 سال است که دروس خود را ارائه می‌دهد. تقریبا همه دروس این دانشگاه به صورت آنلاین در دسترس است. شما از این دروس نمره نخواهید گرفت و دسترسی مستقیم هم به استاد ندارید اما کیفیت تصاویر مولتی مدیا و نوشتاری بسیار بالا است.
 
Coursera: این موسسه غیر انتفاعی خدماتش را به صورت رایگان ارائه می‌دهد. دروسی که آموزش آنها بین 4 تا 12 هفته طول می کشد و از دانشگاه‌های معتبری مثل پن، استنفورد، برکلی، میشیگان و پرینستون گرفته شده است. مطالب مربوط به کلاسهای علوم کامپیوتر این دانشگاه کمی سنگین است اما درسهای دیگری هم مثل تاریخ جهان ، اقصاد و ... در آن ارائه می شود.
 
Academic Earth: این وب سایت سخنرانیها و کلاسهای درسی گوناگونی را از سرتاسر جهان جمع آوری کرده و به صورت رایگان در اختیار بازدیدکنندگانش قرار می دهد. با اینکه مطالب این سایت مانند سایتهای دیگر متمرکز نیست اما برای هر نوع سلیقه ای پیشنهادی ارائه می کند که حتما ارزش چک کردن را دارد. البته توجه داشته باشید که این وب سایت اخیرا توسط Ampush Media گرفته شد که به نظر نمی رسد بخواهد تغییراتی در نوع دسترسی به سایت ایجاد کند.
 
iTunes U : همه چیز این سایت رایگان نیست اما واحدهای درسی بسیار متعددی در آن وجود دارد که از اپلیکیشن iTunes استفاده می کند. بسیاری از مدارس برای ساختن محتوای دروس دانشجویانشان از اپلیکیشن ها بهره می برند. با اینکه برخی از آنها از logon های امن استفاده می کنند اما خیلی ها هم دروس خود را به صورت رایگان در اختیار عموم قرار می دهند. در اینجا می توانید اپلیکیشن های رایگان دانلود کنید.
 
Textbook Revolution: این سایت توسط دانشجویان به روز می شود و در اصل یک کاتالوگ کامل از دروس و کتاب های درسی رایگان است که همه موضوعانی که در بالا ذکر شده و آنها که ذکر نشده را هم در بر می گیرد. اگر دنبال کتاب های خوب رایگان و برنامه های آموزشی می‌گردید این وب سایت دقیقا همانجایی است که باید بروید.
40121
کد خبر 209226

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • موته IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    1 1
    شایسته بود در این بحث در مورد پروژه OCW دانشگاه MIT صحبت می شد. و اینکه دانشگاه شهید بهشتی هم در این پروژه شرکت داره http://mit-ocw.sbu.ac.ir/
  • بدون نام US ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    1 0
    ممنون.
  • دانشجوی مجازی IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    5 0
    دانشکده مجازی دانشگاه شیراز هم دروس رو به صورت آنلاین در اختیار میذاره ولی فرقش اینه که قبلش شهریه ای 4 برابر شهریه شبانه و 2برابر غیرانتفاعی و 1.5برابر آزاد از آدم میگیره و حتی 2 برابر دانشگاههای مجازی دیگه.من نمیدونم مگه یک کلاس اینترنتی که کمترین امکانات رو داره چرا باید همچین شهریه ای داشته باشه؟؟؟اگه به خاطر مدرکش هست که مدرک MIT که معتبر تر از اینه.نظر معاون دانشگاه هم اینه که ما به شما لطف کردیم و گذاشتیم بدون رتبه های 3 رقمی تو دانشگاه شیراز درس بخونید پس باید بهاشو پرداخت کنید.اما خدا وکیلی مدرکش معتبره چون سختگیریشون از روزانه ها خیلی بیشتره آخه اگر موفق بشن که یک دانشجو یک درسش بیوفته ترم بعدش باید تقریبا140هزار تومن برای همون درس بپردازه.تازه اگر10درصد به شهریه اضافه نکرده باشن.
  • بدون نام IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    7 1
    با این اینترنت ذغالی حتما میریم دانلود میکنیم.برای دانلود یه فایل pdf کلی طول میکشه حالا تو میگی مولتی مدیا با کیفیت بالا
  • بدون نام CH ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    1 0
    مرسی!:)
  • بدون نام MY ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    6 0
    با اینترنت پی سوز ایران هم میشه آنلاین مدرک گرفت؟
  • بدون نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    4 3
    توایران که محاله با این سرعت اینترنت وقطعی مداوم
    • شیرازی IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
      4 0
      اشتباه میکنید.من الان دانشجوی مجازی ام و از لحاظ سرعت هیچ مشکلی ندارم.کلاس هامونم به صورت کاملا آنلاین و مولتی مدیا برگزار میشه.اما هزینه ای که از ما میگیرن خیلی زیاده.
  • امین IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    5 1
    به ما چه؟ ما بد بخت ها کلاً اینترنت برایمان بی معنی است. خسته ام.
  • الهام IR ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    1 0
    متشکرم. عالی بود
  • بدون نام IR ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    0 0
    در همان مقاله به «آکادمی خان» هم اشاره شده است که برای ما ایرانی ها شامل تحریم است.
  • بدون نام US ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۶
    2 1
    با این سرعت بریم مولتی مدیا با کیفیت استفاده کنیم؟ توهم زدیا! یه بیچاره با سرعت 512 از شیراز
  • فرشاد IR ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۷
    1 0
    از مطلب مفیدت خانم سجادی متشکرم تمام لینکها رو بوک زدم و به "بی نام بیچاره با سرعت 512 از شیراز " می گم دوست عزیزم من اگه 512 نه فقط 56 رو پر می کردم هیچ غصه ای نداشتم الان با بوستر برود باند دقیقا با 8 تا 25 متصل می شم اما شده بیت به بیت کتابا رو بگیریم دیگه :)
  • صنم US ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۸
    1 1
    يعنى وقعاً ميشه اينطورى يه مدرك معتبر دانشگاهى گرفت؟
  • sara IR ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    3 0
    سلام من موقعیتم یه جوری هستش که نمیتونم دانشگاه برم امیدوارم که بتونم موفق بشم
  • بدون نام US ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۰۹
    3 0
    هیچ دانشگاهی را بهتر از یوتیوپ نمی شناسم. حیف !
  • مهدی سلطانی IR ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    0 0
    من مشغولم واسه ثبت نام اگه موفق بشم به همه بچه ها قول میدم نماینده مجلس بشم با مدرک اینترنتی

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین