به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، دکتر جهانبخش یوسفی، مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت، به شعار امسال سازمان جهانی بهداشت اشاره و اظهار کرد: شعار امسال سازمان جهانی بهداشت "ضرورت شکستن موانع اقتصادی، اجتماعی و ساختاری برای دسترسی آسانتر و مؤثرتر به خدمات پیشگیری، تشخیص و درمان هپاتیت" است.
وی افزود: برهمین اساس پویش «پیش به سوی حذف هپاتیت C » در بازده زمانی 11-4 مرداد با تمرکز بر آموزش عمومی، بیماریابی در گروه های پرخطر، جلب مشارکت نهادهای غیردولتی و حمایت سیاستگذاران در نظر گرفته شده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، با ارائه آماری از شیوع جهانی و ملی هپاتیت، بر اهمیت شناسایی زودهنگام این بیماری تأکید کرد و گفت: در سطح جهان، حدود ۳۰۴ میلیون نفر به هپاتیت B و C مبتلا هستند و سالانه ۱.۳ میلیون نفر جان خود را به دلیل عوارض این بیماریها، از جمله سیروز و سرطان کبد، از دست میدهند. ، روزانه ۸ هزار مورد جدید هپاتیت B و C در دنیا شناسایی میشود.
دکتر یوسفی بیان کرد: راههای اصلی انتقال هپاتیت B شامل تماس با اجسام نوک تیز آلوده، روابط جنسی محافظتنشده و انتقال از مادر به نوزاد است و میزان سرایت آن ۱۰۰ برابر بیشتر از HIV برآورد میشود. با وجود این، به لطف واکسیناسیون سراسری، شیوع هپاتیت B در کودکان زیر ۵ سال در سطح جهانی از ۴.۷ درصد به زیر ۱ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: در ایران، شیوع هپاتیت B حدود ۱ درصد است و سالانه حدود ۸ هزار مورد جدید شناسایی میشود همچنین در استان کردستان، سال گذشته ۱۴۶ نفر به هپاتیت B مبتلا شناسایی شدند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، عنوان کرد: هپاتیت نوع Cعمدتاً از طریق تماس با اجسام نوک تیز آلوده (مانند سرنگ مشترک در مصرفکنندگان مواد مخدر)، خونهای آلوده و غربالگرینشده، روابط جنسی محافظتنشده و انتقال از مادر به نوزاد منتقل میشود.
دکتر یوسفی اضافه کرد: ۵۸ میلیون نفر در جهان به هپاتیت C مزمن مبتلا هستند. هر سال حدود ۴ هزار مورد جدید در کشور شناسایی میشود و در استان کردستان، سال گذشته ۱۲۸ مورد جدید هپاتیت C شناسایی و تحت درمان قرار گرفتند.
وی با تأکید بر اینکه اکثر مبتلایان به هپاتیت C از بیماری خود بیاطلاع هستند، از افراد پرخطر (با توجه به راههای انتقال)خواست تا برای مشاوره و انجام تست به مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کنند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان کردستان، اعلام کرد: از سال 1400 مرکز مشاوره هپاتیت در سنندج راه اندازی شده است، این مرکز در سه راه شریف آباد واقع است و تاکنون از 11700 نفر از نظر ابتلا به هپاتیت C آزمایش بعمل آمده و 310 نفر به طور رایگان تحت درمان قرار گرفته اند.
دکتر یوسفی خاطرنشان کرد: آزمایش و داروهای تجویز شده در این مرکز رایگان است. طول دوره درمان 3 ماه و روزانه یک قرص است. پس از 3ماه آزمایشات لازم از نظر موفقیت درمان بعمل می آید و اکثراً بهبودی حاصل میشود.بنابراین شناسایی زودهنگام منجر به شروع درمان به موقع و بهبودی فرد و جلوگیری از ابتلا به عوارض وخیم مثل سیروز و سرطان کبد میشود.
نظر شما